جهاد کشاورزی باید مشکل کم آبی را جدی بگیرد چرا که در حال حاضر 90 درصد آب کشور در این بخش مصرف میشود لذا باید تغییر الگوی کشت جز اولویتهای وزارت جهاد کشاورزی باشد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور در مراسم بهره برداری از تمامی واحدهای نخستین نیروگاه تلمبه ذخیرهای کشور با اشاره به اینکه ما با اعتماد به ملت ایران توانستیم در مقابل دشواریها مقاومت کرده و بر سختیها غلبه کنیم، اظهار داشت: جایی که دشمنان متحد میشوند تا ملت ایران را به زانو در آورند ملت با حضور در تمامی صحنهها نقش ایفا کرده و اجازه سیطره از دشمنان سلب میکنند.
وی با اشاره به ساخت سد و نیروگاه سیاهبیشه، تصریح کرد: این نیروگاه برای اولین بار با فناوری جدید ایرانی ساخته شده که مرهون زحمات مهندسین و کارشناسان زبده کشور است به طوری که ارائه 16 مقاله علمی در سطح بینالملل دال بر عظیم بودن این پروژه است.
جهانگیری ادامه داد: پروژه یاد شده مجموعهای استثنائی و بزرگ است که نه تنها باعث افتخار مهندسان ایرانی و رهبری و ملت و دولت ایران است بلکه ملتهای مسلمانی که به دنبال اثبات قدرت جامعه اسلامی به لحاظ فناوری هستند نیز خرسند شدهاند.
وی با بیان اینکه سد نیروگاه سیاهبیشه از سالهای اول انقلاب و در دولتهای مختلف طرح و عملیات اجرای آن در حال انجام بود اظهار داشت: سرانجام این سد و نیروگاه در دولت یازدهم به بهرهبرداری کامل رسید.
جهانگیری با اشاره به شرایط ویژه صنعت آب و برق کشور، اظهار داشت: در حال حاضر در بخش آب با چالشهای جدی مواجه هستیم که نیازمند مدیریت دقیق منابع و مصارف آب کشور است.
وی با اشاره به جلسه روز گذشته شورای عالی آب و گزارشاتی که سازمان محیطزیست راجع به تغییر اقلیم و چالشهای جدی آب در برخی مناطق کشور داده بود تصریح کرد: با توجه به این شرایط باید طوری برنامهریزی شود که اگر منابع آب کشور بدتر شود بتوانیم آن را مدیریت کنیم و برای مناطق مهم کشور مشکلی پیش نیاید.
وی با اشاره به طرحهای مناسب دولت یازدهم در بخش مدیریت منابع آب، خاطر نشان کرد: برای مدیریت در برخی مواقع باید محدودیت ایجاد کرد و یا در جایی باید سد و آبخیزداری را فعال کنیم.
وی ادامه داد: وزارت جهاد کشاورزی باید مشکل کم آبی را جدی بگیرد چرا که در حال حاضر 90 درصد آب کشور در این بخش مصرف میشود لذا باید تغییر الگوی کشت جز اولویتهای وزارت جهاد کشاورزی باشد.
معاون اول رئیس جمهور در ادامه با اشاره به شدت وخامت اوضاع آب کشور گفت: وقتی استان مهمی مانند مازندران با محدودیت منابع آب روبرو است تکلیف استانهای کویری روشن میشود.
وی ادامه داد: باید تغییر الگوی کشت داده شود یعنی تولید محصولات را به سمت تولید گلخانهای ببریم تا با مصرف آب کمتر تولید بیشتری داشته باشیم.
جهانگیری با بیان اینکه باید مصرف آب در بخشهای شرب و صنعتی نیز صرفهجویی شود ادامه داد: آمایش سرزمینی از جمله اقداماتی است که باید به صورت جدی دنبال شود چرا که نمیتوانیم در هر نقطه از کشور صنایع را مستقر کنیم.
وی با یادآوری اینکه صنایع باید در کنار سواحل استقرار یابد تصریح کرد: در حال حاضر سواحل بزرگی مانند عمان و یا چابهار بکر باقی مانده لذا این دولت مصمم است که جهت بهره برداری از این سواحل اقدام کرده و نسبت به احداث صنایع در این مناطق مبادرت ورزد.
وی با اشاره به مشکلات وزارت نیرو در بخش برق تصریح کرد: حجم بالای بدهی وزارتخانه ای که مهمترین بخش را در اختیار دارد مشکل بزرگی است که باید حل شود.
جهانگیری با بیان اینکه منابع در اختیار کشور محدود است تصریح کرد: این وزارتخانه درحال حاضر ماهیانه 220میلیارد تومان بابت یارانه ها پرداخت میکند که اگر این میزان نقدینگی جهت توسعه آب و برق در نظر گرفته میشد میتوانست بسیار موثر واقع شود چرا که آینده کشور به این دو بخش وابسته است.
وی همچنین بدهی به پیمانکاران را از جمله مشکلات وزارت نیرو برشمرد و گفت: ما با تمام مشکلاتی که پیمانکاران با آن دست و پنجه نرم میکنند آشنا هستیم اما منابع ما نیز محدود است.
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به اینکه سال 94 سال سخت مالی کشور است ابراز امیدواری کرد که بتوانیم به راحتی از این مرحله عبور کرده و این مشکلات مالی را پشت سر بگذاریم.
وی با اشاره به اینکه وزارت نیرو با حجم بدهیها و تاخیر در سرمایهگذاریهایی که داشته باید به طور متوسط 5هزار مگاوات نیروگاه جدید را وارد مدار کند خاطر نشان کرد: اگر هر 5هزار مگاوات دو تا سه سال به طول بیانجامد ما باید 15 هزار مگاوات برق در دست ساخت داشتهباشیم.
وی همچنین به تابستان سال جاری و پیک مصرف برق اشاره و تصریح کرد: با وجود تابستان گرم امسال تصور بر این بود که با خاموشیهای زیادی مواجه شویم به طوری که پیک مصرف برق تا 50 هزار مگاوات رسید اما با مدیریت خوب وزارت نیرو توانستیم از پیک مصرف برق با خاموشی اندک به سلامت عبور کنیم.
وی با ابراز امیدواری از اینکه بتوانیم سرمایه گذاری جدی در بخش برق کشور داشته باشیم اظهار داشت: ما درحال حاضر در ماههای خاصی به سر میبریم زیرا تاکنون با مشکل تحریمهای ظالمانه غرب علیه کشورمان مواجه بودیم که با تدبیر رهبری و مدیریت رئیس جمهور توانستیم با دنیا به توافق خوبی برسیم و در حال حاضر نیز منتظریم که ظرف روزها و هفتههای جاری توافق به مرحله اجرایی برسد زیرا این روزها ما و غرب باید یک سری اقداماتی انجام دهیم که توافق نهایی شود.
جهانگیری با ابراز امیدواری از اینکه طی ماههای آتی بخش عظیمی از تحریمها برطرف خواهد شد به دوران پسا تحریم و فرصتها و تهدیدهای آن اشاره و اظهار داشت: در شرایط کنونی دولت به نظرات نخبگان و کارشناسان نیازمند است ضمن اینکه نباید اجازه دهیم دستاوردهای بزرگ علمی کشور که طی سالها داشتهایم بر اثر بازشدن فضای کشور مورد کم توجهی واقع شود.
وی ادامه داد:در دوران تحریم علیرغم فشارها دستاوردهای بزرگی نیز داشتهایم که از جمله آنها توان فنی و مدیریتی کشور است لذا نباید اجازه دهیم بازار ایران به بازار کالای مصرفی غرب تبدیل شود.
وی یادآور شد: باید از بازار و دستاوردهای مهندسی کشور حراست کرده و آنها را ارتقا دهیم و در عین حال از دانش روز جهانی بهره مند شویم.
وی با اشاره به محدودیتهای منابع مالی وزارتخانههای نفت، نیرو و صنعت اظهار داشت:در این فضای بوجود آمده بعد از توافق باید به گونهای عمل کنیم که از منابع خارجی بهرهمند شویم.
وی با اشاره به اینکه طی سالهای 76 تا 83 رشد سرمایهگذاری 8.9 درصدی داشتهایم گفت: در سالهای بعد از آن با وجود وفور درآمدهای نفتی و 950 میلیارد دلار درآمد ارزی کشور سرمایهگذاری در کشور به 5.5 درصد رسید و ارز و کالا به شدت وارد کشور شد و رفاه و توسعه کشور را تحتالشعاع قرار داد و این در حالی است که باید تا پایان سند چشمانداز به قدرت اول اقتصادی در منطقه تبدیل میشدیم.
وی با اشاره به اینکه در شرایط کنونی بعد از توافق فرصتهای سرمایهگذاری و منابع در کشور افزایش مییابد خاطر نشان کرد: در این شرایط ما باید از تکنولوژی روز استفاده کرده و برنامه دقیقی برای آن داشته باشیم.
وی با اشاره به جلسه اخیر هیات دولت با مقام معظم رهبری خاطر نشان کرد: بنا به فرمایشات رهبری اولویت اول کشور در این دوره اقتصاد است و ایشان اقتصاد مقاومتی را نیز مورد تاکید قرار دادهاند لذا باید تمام توان کشور را برای تحقق این اهداف بکار بندیم.