بانکداری ایرانی- مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران گفت:۱۰۰ اصله درخت چنار با سن بالای ۵۰ سال به جای درختان خشک شده خیابان ولیعصر کاشته شدند.
به گزارش ایسنا، کمی بیشتر از یک سال قبل، درختان خیابان چنار خیابان ولیعصر که تراکمشان در محدوده پارک وی تا میدان تجریش قرار دارد پایش و اسکن شده بود. احسان صفایی - معاون خدمات شهری و محیط زیست منطقه یک شهرداری تهران - گفته بود که بهصورت کامل توپوگرافی ۱۰۰۰ اصله درخت انجام شده و بر اساس نتایج پایش، عمده درختان خیابان ولیعصر حدفاصل پارک وی تا میدان تجریش سالم هستند و مشکل خاصی ندارند و عمده مشکل آنها ضعف در ریشه درختان است چراکه به دلیل قرارگیری در نهر و دسترسی همیشگی به آب، ریشهها دونده و در حال حرکت نبودند همچنین این درختان به دلیل تراکم در این محدوده، رو به سمت آفتاب داشتند که به همین علت به صورت منحنی هستند.
بر همین اساس در همین رابطه گفته شده بود که لازم است طی یک سال آینده حدود ۲۰۰ درخت چنار با بن بالا کاشته شود که جانمایی آنها نیز انجام شده بود.
حالا محمدصابر باغخانی پور - مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهردارتهران - در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: آسیب وارده بر درختان در حال حاضر، نتیجه کم توجهی به این موضوع در بازه زمانی طولانی در دورههای قبل است.
وی در ادامه گفت: ۸۰ اصله درخت خیابان ولیعصر به دلایل متعددی خشک شدند که این تعداد نشانهگذاری شدند. این درختان پس از ثبت در سامانه نهال، قطع و جایگزین شدند.
باغخانی پور با بیان اینکه برخی صنوف فاضلاب را به صورت غیر مجاز در نهرهایولیعصر رهاسازی کردند، مواردی دیگر مانند افزایش جمعیت و کلنی موشها و عدم بهسازی انهار و آبیاری کافی را از دلایل خشکی درختان خیابان ولیعصر عنوان کرد.
مدیرکل محیط زیست شهرداری تهران در خصوص قطع درختان خیابان ولیعصر گفت:۲۴۰۰ اصله درخت در خیابان ولیعصر در محدوده منطقه یک قرار دارند که به جای ۸۰ درخت چنار خشک شده در این محدوده ۱۰۰ درخت چنار با بن بالای ۵۰ سال کاشته شد. این بهترین راه حل در شرایط فعلی بود.
وی افزود: برای حفاظت از درختان و محیط زیست این منطقه، علاوه بر کاشت درختان بن بالا، همزمان بهسازی انهار، استانداردسازی تشتکهای اطراف درختان، بندکشی کف انهار با مواد نفوذپذیر نسبت به آب، انسداد کلونی موشها و ساماندهی فاضلاب غیرمجاز اصناف نیز با همیاری شهرداری منطقه ۱ انجام شد. این اقدامات برای ساماندهی شرایط کمککننده، موثر و موفق بود.
باغخانی پور آموزش اصناف و ساکنان برای حفاظت از درختان این مسیر را پتانسیلی برای کاهش آسیب به درختان دانست و گفت: ارزیابی سلامت درختان ولیعصر با روش توموگرافی نیز انجام شد که این نشان از اهمیت موضوع برای اداره کل محیط زیست شهرداری تهران و شهرداری منطقه یک دارد.
وی درباره روش توموگرافی گفت: این یک روش غیرمخرب برای ارزیابی سلامت و ساختار داخلی درختان است که با استفاده از امواج صوتی یا الکترومغناطیسی، تصاویری از مقطع درخت تهیه میشود و امکان شناسایی پوسیدگی، ترکها و سایر آسیبهای داخلی را فراهم میکند. متخصصان با دسترسی به این اطلاعات میتوانند اقدامات حفاظتی و درمانی مناسب برای حفظ درختان را انجام دهند.
باغخانی پور در پایان گفت: شهرداری یک واحد صنفی متخلف که به صورت عمد ۱۳ درخت را خشکانده بود با طرح موضوع در کمیسیون ماده ۷، مبلغ ۱۷۰ میلیارد تومان جریمه کرده است. همچنین سازمان بوستانها و فضای سبز نیز کمیته صیانت از درختان ولیعصر را تشکیل داده است و بهصورت منظم درباره درختان ولیعصر تشکیل جلسه میشود.