بیمه پاسارگاد را با درآمد سرمایهگذاری بیش از ۵.۳همتی از محل منابع بیمهای باید به حق، برند سرمایهگذاری در صنعت بیمه کشور نامگذاری کنیم.
به گزارش روابط عمومی بیمه پاسارگاد ، انتشار صورتهای مالی حسابرسی نشده برای سال مالی منتهی به ۳۰ اسفند ۱۴۰۳ بیمه پاسارگاد حکایت از شناسایی و تحقق ۵.۳ هزار میلیارد ریال درآمد سرمایهگذاری از محل منابع بیمهای دارد.
در حالی که سهم نگهداری بیمه پاسارگاد از صنعت بیمه حدود ۱۰ همت است لیکن درآمدهای بیمهای بپاس به لطف درآمد سرمایهگذاری این شرکت از ۱۵.۶ همت در اسفند ۱۴۰۳ فراتر رفته است، گرچه هنوز صورت مالی بسیاری از شرکتهای بیمهای در سامانه کدال منتشر نشده لیکن با توجه به عملکرد چشمگیر بیمه پاسارگاد در زمینه سرمایهگذاری باید بپذیریم که این شرکت بهترین نمره را در صنعت بیمه در حوزه سرمایهگذاری منابع بیمهای از آن خود کرده است.
بی گمان اين عملكرد درخشان ناشی از تركيبی از راهبردهای مالی، تحلیل ریسک، و رعایت الزامات قانونی برای افزایش درآمد سرمایهگذاری از محل منابع بیمهای در شرکتهای بیمه است. در ادامه، چند رویکرد کلیدی و مؤثر كه به نظر میرسد در بيمه پاسارگاد رعايت شده بررسی میكنيم:
تنوعبخشی به پرتفوی سرمایهگذاری و سرمایهگذاری در ترکیب متنوعی از داراییها مانند اوراق بدهی، سهام، املاک، صندوقهای سرمایهگذاری، و پروژههای زیرساختی، به علاوه کاهش ریسک سیستماتیک با توزیع سرمایه در بازارها و صنایع مختلف يكي از راهبردهای بيمه پاسارگاد در مديريت سرمايهگذاری است.
همچنين تطبیق سختگيرانه و دقيق مدتزمان تعهدات با سررسید داراییها ديگر راهبردی است كه پاسارگادیها آن را رعايت كردهاند. يعنی سرمایهگذاری با در نظر گرفتن مدت زمان تعهدات بیمهنامهها برای اطمینان از نقدینگی بهموقع و جلوگیری از فروش اجباری داراییها.
تحلیل دقیق ریسک و بازده با استفاده از مدلهای تحلیل ریسک مانند VAR، سنجش شاخصهای نقدشوندگی و تحلیل حساسیت در كنار انتخاب سرمایهگذاریهایی با بیشترین بازده تعدیلشده با ریسک، راهبرد درخشانی است كه بیمه پاسارگاد برای دستیابی به این عملکرد از ان غافل نبوده است.
افزایش سرمایهگذاری در ابزارهای مالی با درآمد ثابت و کمریسک مانند اوراق مشارکت دولتی، سپردههای بانکی مطمئن و اوراق خزانه، همچنین استفاده از ابزارهای نوین مالی و سرمایهگذاری در بازار سرمایه از طریق صندوقهای سرمایهگذاری اختصاصی، ETFها و قراردادهای مشتقه برای هج کردن ریسک، ديگر رويكرد اساسی در مدیریت پرتفوی سرمايهگذاری است.
بهینهسازی ساختار سرمایه و ذخایر فنی، اطمینان از نگهداری ذخایر کافی اما نه مازاد، برای آزادسازی منابع قابل سرمایهگذاری کمک شایانی به مدیران سرمایهگذاری در شرکتهای بیمه میکند.
مدیریت فعال پرتفوی و بهروزرسانی مستمر آن بر اساس تغییرات بازار، نرخ بهره، تورم و ریسکهای کلان اقتصادی آخرين گام از مديريت منابع سرمايهگذاری با هدف حداكثر كردن درآمد سرمايهگذاری است.
همچنین همراستایی با الزامات نهاد ناظر يعنی بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ايران و پایبندی به آییننامههای سرمایهگذاری همچون آييننامه ۱۰۴ سرمايهگذاری و رعایت نسبتهای مشخصشده برای هر نوع دارایی نيز قطعا نقش مهمی موفقيت بیم پاسارگاد داشته است.
در نهايت سودعملياتی بيمه پاسارگاد طی دوره مورد گزارش ۳.۸ همت بوده كه با رشد ۷۱ درصدی نسبت به مدت مشابه قبلی همراه بوده است و سود انباشته اين شركت در پایان اسفند ۱۴۰۳ بيش از ۴.۳ همت گزارش شده كه با توجه به سرمايه ثبتی ۷.۵ همتی بيمه پاسارگاد بايد ديد هئيتمديره و مديرعامل بیمه پاسارگاد تصميم به افزايش سرمايه از محل سود انباشته خواهند داشت يا خير؟