تفاهمنامه همکاری هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس و دو بانک ملت و تجارت برای خرید تجهیزات و احداث ۵ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر امضا شد.
تفاهمنامه همکاری مشترک برای خرید تجهیزات و احداث نیروگاه های تجدیدپذیر بین هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس و دو بانک ملت و تجارت به امضا رسید.
بر اساس این گزارش و طبق این تفاهمنامه تا سقف 5 هزار مگاوات از محل منابع صندوق توسعه ملی برای خرید تجهیزات و احداث نیروگاه های تجدیدپذیر خورشیدی به هلدینگ خلیج فارس و شرکت های تابعه تسهیلات داده خواهد شد.
لوتوس
فرشید فرخ نژاد مدیرعامل بانک ملت در مراسم امضای این تفاهمنامه با اشاره به نیاز روز افزون به انرژی های تجدیدپذیر، گفت: بانک ملت با هدف کمک به رفع ناترازی انرژی و گسترش سرمایه گذاری در حوزه انرژی های تجدیدپذیر آمادگی دارد با بهره گیری از نیروی انسانی متخصص و آموزش دیده و تجربه کافی در حمایت از صنایع بزرگ و پیشران، نقش پررنگی در کاهش ناترازی حوزه انرژی ایفا کند.
وی افزود: سرمایه گذاری در طرح های انرژی های تجدیدپذیر، تامین مالی و مشارکت در اعطای وام و قبول عاملیت پروژه های این حوزه از مهم ترین مفاد این تفاهمنامه است. بانک ملت در اسفند سال گذشته نیز دو تفاهمنامه همکاری با مپنا برای تولید سه هزار مگاوات انرژی تجدیدپذیر و توسعه شبکه شارژ خودروهای برقی امضا کرده است.
این مقام مسئول ادامه داد: هدف این بانک از انتشار اوراق مرابحه ارزی برای حوزه انرژی، تامین مالی و رفع نیازهای ارزی پروژه های اولویت دار و صادرات محور صنایع کلیدی و حمایت از تولید و افزایش صادرات و افزایش درآمد ارزی شرکت ها است. منابع حاصل از انتشار اوراق مرابحه ارزی، صرف خرید کالا و خدمات خارجی مورد نیاز پروژه ها و سرعت بخشیدن به تکمیل و راه اندازی آنها شده و در نهایت افزایش صادرات، درآمد ارزی و اشتغال را به همراه خواهد داشت.
فرخ نژاد با اشاره به عرضه 4 مرحله اوراق مرابحه ارزی بانک ملت به مبلغ ٢١٠میلیون یورو که تا کنون برای پالایشگاه بیدبلند خلیج فارس، سروش مهستان عسلویه و نگین مهستان کنگان منتشر شده، گفت: ضمانت، تعهد پذیره نویسی و عاملیت فروش این اوراق به عهده بانک ملت و مشاوره این اوراق به عهده تامین سرمایه بانک ملت بود.
وی از انتشار اوراق مرابحه ارزی دیگر در سال جاری از سوی بانک ملت خبر و توضیح داد: ٥٥٠ میلیون یورو اوراق مرابحه ارزی برای شرکت های فولاد مبارکه، کشتیرانی، پالایشگاه بید بلند خلیج فارس (مرحله سوم) و توسعه نفت گاز مپنا در دست بررسی و انتشار است. صنعت نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی، جزو اولویت های اصلی بانک برای انتشار اوراق مرابحه ارزی است.
فرخ نژاد حوزه انرژی را راهبردی و پیشران اقتصاد دانست و اضافه کرد: موفقیت هرچه بیشتر صنایع پیشران مستلزم این است بازار پول و بانک های بزرگی همچون ملت که توان کافی تامین مالی، کفایت سرمایه بالا، شبکه گسترده و بدنه کارشناسی قوی در حوزه اعتباری دارند در کنار آن قرار گیرند و این شراکت، علاوه بر کمک به رونق حوزه انرژی با توجه به ارزش افزوده بالای این صنعت، منافع سهامداران بانک را نیز تامین می کند.