بیمه آسیا توانسته طی یازده ماه تمامی برنامه های های خود را تا این دوره به عمل برساند. نسبت به حق تولیدی پارسال رشدی 50 درصدی داشته و نسبت خسارت شرکت 14 درصد نسبت به گذشته کاهش داشته است.این عملکرد شرکت نشان می دهد که وضعیت رو به رشد شرکت پایدار بوده و توانسته شرایط خود را در شرایط اقتصادی خاص این دوره ادامه بدهد.
به گزارش بانکداری ایرانی، بیمه آسیا در یازده ماهه منتهی به 30 بهمن 1403 حدود 412 هزار میلیارد ریال حق بیمه فروخته است که نسبت به سال گذشته با رقم 275 هزار میلیارد ریال حدود 50 درصد رشد داشته است.
در ماه های مختلف 1403 بیمه آسیا بطور میانگین 35 درصد رشد راتجربه کرده است و هر ماه نسبت به ماه قبل، رشدی 35 درصدی بصورت میانگین داشته است. البته ماهی 130 درصد و 11 درصد را تجربه کرده است.
نکته مهمتر این است که هرچه میزان حق بیمه شرکت بیشتر شده است، نسبت خسارت ان کمتر شده است. در اردیبهشت امسال که جهشی بیش از 100 درصدی نسبت به ماه قبل داشته نسبت خسارت حدود 56 درصد بوده ولی در ابان ماه که رشدی 21 درصدی داشته نسبت خسارت حددود 49 درصد بوده است.این مساله نشان از مدیریت پورتفوی شرکت و کنترل ریسک است .
ر این دوره نسبت خسارت بیمه اسیا بطور میانگین حدود 53 درصد بوده است. در حالی که پارسال حق بیمه تولیدی 257 هزار میلیارد ریال و خسارت پرداختی 157 هزار میلیارد ریال بوده که در نهایت با نسبت خسارت 62 درصدی کار یازده ماهه را به پایان برده بود.
کارشناسان بیمه معتقدند که بیمه اسیا می تواند تا پایان سال حدود 476 هزار میلیارد ریال حق بیمه تولید خواهد کرد. این تولید می تواند را به راحتی محقق کند و اگر ماهانه 35 درصد توانسته محصول بفروشد در پایان امسال به رحتی این رقم را ثبت خواهد کرد.
سناریوی دیگر این است که به دلیل شرایط بد اقتصادی نتواند میانگین ماهیانه را ثبت کند. در این صورت و در بدترین شرایط اقتصادی می تواند 11 درصد را ثبت کند که نزدیک به همین رقم است.
بررسی وضعیت مدیریت ریسک بیمه
اندازه گیری ریسک چه از جهت قیمت گذاری قراردادهای بیمه، چه به لحاظ قراردادهای اتکایی و چه از لحاظ ارزیابی محیط داخلی و خارجی شرکت بیمه، یکی از ارکان های مدیریت بیمه است. اگر چه روشهای متعددی، متناسب با مفاهیم ریسک، برای اندازهگیری آن وجود دارد، لیکن در سالهای اخیر شرکتهای بیمه در جهت تخصیص بهینه سرمایه خود و همچنین مبحث کفایت سرمایه و توانگری مالی، به سمت روش های نوین اندازهگیری ریسک روی آوردهاند.
روشهای مدرن اندازه گیری ریسک بر روی ریسک های نامطلوب (زیانهای احتمالی) و نه بر فرصتهای سود احتمالی متمرکزند.
شرکت بیمه آسیا با هدف صیانت از دارایی های ذینفعان خود و نیز نیل به رشد و توسعه پایدار، سیاست ها و جهت گیری های استراتژیک خود در حوزه مدیریت ریسک سازمانی را تعیین و تبیین نموده است. همچنین شرکت با علم و آگاهی نسبت به ضرورت شکل گیری و ترویج تفکر ریسک محور در حوزهها و سطوح مختلف سازمانی تلاش می نماید که با اتخاذ رویکرد یکپارچه و تلاش و مشارکت فعالانه و مستمر کارکنان و مدیران دربخش های مختلف سازمانی، مدیریتی به هنگام و مؤثری در خصوص ریسک های خود داشته باشد.
اخیرا، بیمه آسیا اعلام کرده است که شرکت جهت کسب اطمینان از اجرای مناسب و اثربخش کنترل های داخلی ساختار سازمانی و در راستای پیاده سازی "آیین نامه شماره 93 و دستورالعمل اجرایی حاکمیت شرکتی در مؤسسات بیمه " مصوب تاریخ 1396/02/10 شورای عالی بیمه و طبق بند 21 ماده 40 اساسنامه، سیستم مدیریت ریسک خود را با تصویب اسناد بالادستی شامل: سند راهبردی، سند خط مشی و منشور کمیته مدیریت ریسک با تشکیل ارکان ذیل، ایجاد نموده است.
1- "کمیته مدیریت ریسک " تحت نظر هیأت مدیره
2- "مدیریت ریسک و بهبود فرایندها" تحت نظر مدیرعامل
3- "رابطین مدیریت ریسک " : متخصصین و خبرگان برگزیده از کلیه واحدهای فنی و ستادی
این گزارش بیمه اسیا نشان می دهد که مدیریت ریسک شرکت به شکل دقیقی اجرایی شده و توانسته موفق عمل کند.