بانک ملت در آخرین گزارش خود اعلام کرده که 721 هزار میلیارد ریال درآمد ناخالص از منابع و مصارف داشته است. مانده تسهیلات بانک ملت در این دوره 18468 هزار میلیارد ریال بوده که بر اساس آمارهای بانک مرکزی حدود 25 درصد از کل تسهیلات بانک های خصوصی و بورسی بوده است.
به گزارش بانکداری ایرانی، درآمد عملیاتی بانک ملت از آذر 1398 تا امروز به رشدی نزدیک به ده برابری دست یافته است و از رقم 125 هزار میلیارد ریالی در آذر 1398 به رقم 1189 هزار میلیارد ریال در آذر امسال رسید.
درآمد عملیاتی، معیاری است که نشان می دهد چه مقدار از درآمد یک شرکت در نهایت با توجه به عملیات تجاری آن تبدیل به سود می شود. این معیار میزان درآمدی را نشان میدهد که شرکتها تنها با اتکای صرف به جنبه عملیاتی خود به دست می آورند.
براساس این گزارش ؛ جمع داراییها و بدهی های بانک در این سال ها وضعیت خاصی داشته و نشان از کنترل ریسک بانک دارد جمع دارایی بانک در اذر امسال به 21019 هزار میلیارد ریال رسید اما بدهی بانک رقم 18801 هزار میلیارد ریال بود . که نسبت بدهی این بانک به رقم 89 درصد رسید که یکی از مناسب ترین رقم در صنعت بانکداری ایرانی است.
سوددهی بانک در سالهای اخیر رشد داشت با وجود اینکه سرمایه این شرکت از رقم 50 هزار میلیارد ریال در اذر 1398 به رقم 710 هزار میلیارد ریال در اذر امسال رسید ، سود شرکت هم رشد داشت که نشان از افزایش سود خالص بانک دارد و یکی از دلایل بنیادی بودن بانک ملت است.
بانک ملت در سالهای اخیر با مدیریت منابع و داراییهای خود توانست وضعیت خوبی را برای خود رقم بزند. این بانک نزدیک به 25 درصد از تسهیلات صنعت بانکداری بخش خصوصی را در اختیار دارد اما دارای یکی از کمترین هزینه وصول مطالبات است و بدهی ها و تسهیلات و مطالبات خود را به بهترین روش مدیریت کرده است. این بانک که یکی از بالاترین مانده سپرده را دارد با سپرده قانونی در بانک مرکزی ریسک های خود را کم کرده است.
بانک ملت در در وضعیت مالی خود، شرایطی را به وجود آورده که توانسته است بنیادی ترین بانک خصوصی ایران شود هرچند که بانک های دولتی با حمایت منابع دولتی توان رقابت با بانک های خصوصی را دارند اما بانک ملت در بین بانک های دولتی و خصوصی دارای بهترین شرایط بنیادی است چرا که سودسازی و درآمدزایی بانک نسبت به دوره های قبل به بهترین روش ادامه داشته است.