بانکداری ایرانی- هدف بانک ملی از طراحی اپلیکیشن "بام" کسب بهترین تجربه برای مشتریان است و برای رسیدن به این هدف از همدلی نیاز سنجی با مشتری شروع شده است و با استفاده از فناوری روز فرآیندی بسیار ساده و قابل دسترس برای مشتریان طراحی شده است.
ناهید محرابی مدیر SBU "بام" در گفتگو با بانکداری ایرانی گفت : هدف بانک ملی از طراحی اپلیکیشن "بام" کسب بهترین تجربه برای مشتریان است و برای رسیدن به این هدف از همدلی با مشتری شروع شده است و با توجه به موجهایی(ترند های) که در سیستم بانکی و مالی کشور به راه میافتد،مثل استفاده از هوش مصنوعی، پرداخت تسهیلات خرد، تسهیلات قرض الحسنه و بسیاری موارد دیگر که در خیلی از موارد تنها در حد تبلیغات است و در واقع در اجرا و استفاده مشتریان فرآیندی بسیار سخت و پیچیده است اما در بام سعی شده است واقعاً به نیاز مشتری توجه شود و فرایندی بسیار ساده و قابل دسترس برای مشتریان طراحی و اجرا شود.
محرابی افزود : تلاش شده تمام فرایندها و رویهها که در گذشته برای مشتریان ملال آور و سخت بوده از دیدگاه مشتری بررسی و با همدلی با مشتری فرآیندی ساده و کابردی طراحی و اجرا شود، حاصل این تلاش در حال حاضر استفاده ۱۵ میلیون کاربر از اپلیکیشن استفاده است که روزانه ۵ میلیون مراجع و ورود به سیستم دارند و بر اساس اطلاعاتی که کافه بازار منتشر شده اپلیکیشن بام بالاترین امتیاز و بالاترین نصب را در بین تمام اپلیکیشن های بانکی دارد. وی تاکید کرد باید توجه داشت که نگهداری اپلیکیشنی در این ابعاد نیاز به فناوری بسیار قوی و پیشرفتهای دارد که این برگرفته ا از یک تیم قوی هوش مصنوعی و زیرساختهای فناوری به روز و مناسب است. که حاصل استفاده از تمام ظرفیتهای هوش مصنوعی برای سادهسازی فرایندها و سرعت بخشیدن به فرایندهاست که نتیجه آن تجربه خوب برای مشتری و راحتی و آسایش در استفاده از این اپلیکیشن است.
مدیر استراتژیک بام شاخص اصلی "بام" همدلی و برطرف کردن نقاط درد مشتریان دانست و گفت: نتیجه آن تجربه مطلوب مشتریان در استفاده از این اپ است با حذف فرایندهای پیچیدهای مثل بارگذاری مدارک هویتی، کسر از حقوق مشتریان و همچنین دریافت مدارک از ضامنین باعث چابکی و راحتی در استفاده از این اپلیکیشن شده این حاصل استفاده از فناوری هوش مصنوعی مثل امضای دیجیتال و سایر امکاناتی است که این فناوری در اختیار ما قرار میدهد در واقع اپلیکیشن بام حاصل استفاده از فناوری روز از یک طرف و از طرف دیگر همدلی و همراهی با مشتری و برطرف کردن نیازها مشتری است که نتیجه آن اقبال مشتریان و احساس رضایتی آنهاست.
محرابی با تاکید بر ادامه فرایند ساده سازی رویهها در استفاده از این اپلیکیشن افزود: استفاده از تکنولوژیهای روز به صورت روزانه و مستمر در حال پیگیری است و این فرایند مدام و دائمی است و مقطعی نیست به خاطر اینکه نگهداشت مشتریان و احساس رضایت مداوم برای مشتریان باید این فرایند به صورت مدام و مستدام ادامهدار باشد. با استفاده از احراز هویت دیجیتال برای کسانی که مشتری بانک ملی نیستند این امکان فراهم شده که بتوانند در بانک ملی افتتاح حساب کنند و چه برای دریافت استفاده از تسهیلات و چه برای ضمانت تسهیلات سایر اشخاص اقدام کنند، احراز هویت دیجیتال و امضای دیجیتال که هر دوی آنها جز قوانین بانک مرکزی است و در واقع موسسه کاشف بانک مرکزی مسئول صحت احراز هویت و امضای دیجیتال است و در واقع موسسه امنیتی بانک مرکزی است سایر بانکها با استفاده و استناد از این امکانی که بانک مرکزی فراهم کرده میتوانند صحت اطلاعات مشتریان خود را تایید کنند.
وی رویه بانک ملی برای جلوگیری از نکول تسهیلات اینگونه تشریح کرد و گفت: با بررسی سوابق مشتریانی که در بانک ملی حساب داشتند و تسهیلات دریافت کردند از نگاه بانک هم مشتری مورد بررسی قرار می گیرند تا اعتبار مشتریان برای بانک مشخص شود برای مثال برای برطرف کردن دغدغه بانک در دریافت به موقع تسهیلات در هنگام دریافت تحصیلات مشتری قراردادی را امضا میکنند که بانک میتواند از حسابهایی که در بانک ملی دارند به صورت خودکار اقساط پرداخت می شود و همچنین از حسابهای ضامنین نیز میتواند بانک به صورت خودکار اقساط دریافت کند. در واقع بررسیها نشان میدهد که بسیاری از موارد تاخیر در پرداخت اقساط حاصل بینظمی یا فراموشی مشتریان است، که با این امکان این مشکل برای بانک مرتفع شده است و در بخش دیگر اعتبارسنجی است که توسط موسسه ایرانیان انجام می شود و همچنین داخل بانک نیز مشتریان اعتبارسنجی میشوند.
مدیر استراتژیک بام با تاکید بر برای ادامه روند، ارائه خدمات و همچنین اعتبارسنجی مشتریان گفت: این رویه بصورت مستمر بررسی بر اساس دادهها به صورت مدام در حال پیگیری و انجام است و نقاط ضعف برطرف میشود، برای مثال در تسهیلات مهربانی بانک ملی اقساط بلند مدت در مقابل سپرده گذاری کوتاه مدت پرداخت می شد، که بررسیها نشان داد این رویه باعث نکول در پرداخت تسهیلات میشود، به همین خاطر پرداخت تسهیلات با اقساط بلند مدت از تسهیلات مهربانی برداشته شد. در حال حاضر ۹۰ درصد تسهیلات پرداختی در بانک ملی شامل تسهیلات مهربانی، کارت اعتباری و اعتبار ملی به صورت غیر حضوری پرداخت میشود و بررسیها نشان میدهد که نکول در باز پرداخت تسهیلات به صورت غیر حضوری بسیار کمتر از تسهیلات حضوری است.
محرابی در پایان گفت : در بخش مدیرت کلان بانک و همچنین در بخش داده ورزی سداد به عنوان متولی اپلیکیشن "بام" به صورت مدام تجربه مختلف دنیا و داخل کشور رصد و بررسی میشود و همواره طرحهایی که وجود دارد مورد بررسی قرار گرفته و سعی میشود که با استفاده از طرحهای روز و نیاز مشتریان برطرف شود همچنین مشتریان حفظ شوند. طرحهای تسهیلاتی بانک ملی به عنوان یک تجربه شروع میشوند و در حال ارزیابی و بهتر شدن و به روز رسانی هستند و این رویه در بانک ملی ادامه دارد در یک سال گذشته که پرداخت وامهای غیرحضوری در این بانک شروع شده با پرداخت تسهیلات اربعین و پس از آن پرداخت وام مهربانی این رویه ادامه پیدا کرده است بعد از آن تسهیلات اعتبار ملی ارایه شد، در حال حاضر هم تسهیلات جدید در قالب وام مهربانی در حال آماده سازی برای ارائه به مشتریان است. جریان پرداخت تسهیلات قرض الحسنه، اعتبار ملی و تسهیلات مهربانی در قالب غیرحضوری و سایر تسهیلات در بانک ملی در حال به روز رسانی است و این جریان ادامهدار خواهد بود و مشتریان میتوانند همواره از این تسهیلات استفاده کنند در اپلیکیشن بام برای کسب حداکثر رضایت و راحتی برای مشتریان قبل از ارائه هر محصول این محصول در بازار داخلی و خارجی مورد بررسی قرار می گیرد.