بانکداری ایرانی- سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور بر اهمیت برطرف کردن موانع موجود در اتصال سامانههای مختلف به پنجره واحد مدیریت زمین و تسریع در اجرای این طرح تاکید کرد.
به گزارش تسنیم به نقل از سازمان منابع طبیعی کشور، حسن وحید سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور لزوم شفافیت و یکپارچگی اطلاعات در سامانه پنجره واحد مدیریت زمین و جلوگیری از بروز مشکلات در پروندههای منابع طبیعی را امری ضروری دانست و بر همکاری نزدیک و هماهنگ بین دستگاههای مختلف برای مقابله موثر با پدیده زمینخواری تاکید ویژه کرد.
وی با اشاره به این که زمینخواری یکی از چالشهای جدی حوزه منابع طبیعی است، بر ضرورت تلاش جمعی و یکپارچه دستگاههای مرتبط برای مقابله با این معضل پافشاری کرد.
سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با بیان این که پنجره واحد مدیریت زمین میتواند به عنوان یک ابزار قدرتمند در شفافسازی اطلاعات و جلوگیری از معاملات غیرقانونی زمین عمل کند، لزوم بهرهگیری حداکثری از این سامانه برای مقابله با زمینخواری را یادآور شد.
وی با بیان این که پنجره واحد مدیریت زمین میتواند در مدیریت یکپارچه زمین و صدور مجوزها نقش موثری داشته باشد، افزود: با اجرای کامل این طرح، تمام مراحل صدور مجوزها به صورت الکترونیکی و شفاف ثبت شده و در دسترس خواهد بود؛ این امر موجب کاهش تخریب سرزمین و جلوگیری از تصرفات غیرقانونی خواهد شد.
سامانه پنجره واحد مدیریت زمین؛ دستاوردها و چالشها
معاون حفاظت و امور اراضی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور نیز در این باره گفت: سامانه پنجره واحد مدیریت زمین که به عنوان ابزاری قدرتمند برای مبارزه با زمینخواری و بهبود مدیریت اراضی طراحی شده، پیشرفتهای چشمگیری داشته است که این سامانه با کاهش زمان پاسخگویی به استعلامات و استفاده از فناوریهای نوین مانند هوش مصنوعی، گام بزرگی در جهت شفافسازی و نظارت بر تغییرات اراضی برداشته است.
حسین میررجبی ضمن اشاره به حساسیت مقام معظم رهبری نسبت به موضوع زمینخواری، بر اهمیت پیگیری جدی این مساله تاکید کرد.
وی با بیان این که این سامانه گامی بزرگ در جهت مبارزه با زمینخواری است، به چالشهایی همچون تخریب اراضی کشاورزی، محیط زیست و تبعیض در دسترسی به زمین اشاره کرد.
معاون حفاظت امور اراضی خاطرنشان کرد: با این حال، برخی چالشها همچنان بر سر راه حفاظت از اراضی وجود دارد، کمبود نیروی انسانی و تجهیزات و تداخل وظایف دستگاهها از جمله این چالشها است.
وی برای رفع این چالشها، از روسای دستگاههای متولی خواست تا شخصاً بر اجرای سامانه نظارت داشته باشند و از قوه قضاییه نیز درخواست کرد تا تعداد پروندههای ارجاعی به سامانه را افزایش دهد.
میررجبی در خاتمه تصریح کرد: با وجود دستاوردهای قابل توجه، همچنان نیاز به تلاشهای بیشتر برای رفع چالشهای موجود و بهبود عملکرد این سامانه وجود دارد.