کد خبر: ۲۲۱۵۶۵
تاریخ انتشار: ۰۷:۳۲ - ۲۶ آبان ۱۴۰۳ - 16 November 2024
بانکداری ایرانی گزارش می دهد؛
بانک ملت رکورد سودخالص به فروش را در ماه‌های اخیر شکسته است و به رقم 139.21 درصدی رسیده است. این در حالی است که در سال 1398 سود خالص فروش 11 درصد بود.

بانک ملت از سال 1398 تا امروز تلاش پیوسته و مستمری را برای بهبود فضای کسب و کار خود انجام داده است که این مساله در صورت های مالی و نسبت های مالی آن به روشنی قابل مشاهده است و بررسی ها نشان می دهد که بانک ملت در نسبت های مالی به بهترین و بزرگترین بانک تبدیل شده است.

به گزارش بانکداری ایرانی؛ بانک ملت در نسبت های مالی مختلفی خوش درخشیده است. نسبت های مالی مانند نسبت سودخالص به فروش، حاشیه سود عملیاتی، بازده دارایی‌ها، بازده سرمایه، دوره وصول مطالبات و نسبت بدهی نسبت به سال 1398 جهش چندین برابری داشتند.

بر اساس این گزارش، بانک ملت رکورد سودخالص به فروش را در ماه‌های اخیر شکسته است و به رقم 139.21 درصدی رسیده است. این در حالی است که در سال 1398 سود خالص فروش 11 درصد بود. این جهش بانک نشان از این دارد که مدیران بانک به عملکرد بانک و بازدهی های بانک توجه ویژه دارند  و هزینه های فروش بانک و ریسک آن کاهش معناداری داشته است.

حقیقت این است که محاسبه ی نسبت سود خالص به فروش برای سهام داری که قصد سرمایه گذاری در آن شرکت را دارد مهم و حیاتی است زیرا آن فرد متوجه می شود که این شرکت قابلیت سرمایه گذاری را دارد یا خیر. 

در کنار سود خالص به فروش، حاشیه سود عملیاتی هم رشد قابل توجهی داشته و از رقم 21 درصد در سال 1398 به 155 درصد جهش یافته است. حاشیه سود عملیاتی برابر است با نسبت سود عملیاتی به کل فروش شرکت که با واحد درصد نشان داده می شود. برای درک این نسبت باید مفهوم سود عملیاتی را هم بدانید.

سود عملیاتی، تفاوت سود ناخالص یک شرکت و هزینه های عملیاتی مثل هزینه‌های اداری، بازاریابی، اجاره، حمل و نقل و... است. البته در سود عملیاتی، سایر درآمدهای عملیاتی هم در نظر گرفته می‌شوند. هر چه میزان حاشیه سود عملیاتی یک شرکت بیشتر باشد، نشان دهنده کنترل هزینه های یک شرکت و کارایی مدیریت آن است. به زبان ساده، هرچه عدد حاشیه سود عملیاتی بیشتر باشد به معنای این است که هزینه های عملیاتی کمتری برای کسب درآمد (یا سود) مصرف شده است.

 

نسبت‌های مالی بانک ملت، در حد بزرگترین بانک خصوصی ایران


بازده دارایی های بانک هم یکی از شاخص های مهم است که برای بررسی وضعیت یک بانک می توان از آن بهره برد.
در واقع، شاخص بازده دارایی یکی از نسبت‌های مهم مالی در تحلیل سودآوری یک شرکت است. در واقع ROA بالاتر نشان‌دهنده ی مدیریت بهتر یک شرکت، در نحوه‌‌‌‌‌‌‌‌ی سودآوری خود است. درحالی‌که ROA پایین‌تر درباره مدیریت ناکارآمد در تخصیص دارایی‌های یک شرکت هشدار می‌دهد. بنابراین استفاده از نسبت ROA برای سرمایه‌گذاران بسیار پرکاربرد خواهد بود.

حال بازده دارایی بانک شش دهم درصد به 6 درصد رسیده و نشان از رشد چندین برابری این بازدهی دارد.

نسبت‌های مالی بانک ملت، در حد بزرگترین بانک خصوصی ایران

 

همین وضعیت برای بازدهی سرمایه هم وجود داشت.

 

نسبت‌های مالی بانک ملت، در حد بزرگترین بانک خصوصی ایران


اما یکی دیگر از اقدامات بانک ملت که نشان از بهبود شرایط بانک در حوزه های تخصصی دارد، کاهش دوره وصول بدهی است.در سال 1398 دوره وصول بدهی بانک 71 روزه بود. یعنی بانک دارای هزینه مطلبات مشکوک الوصول بالایی بوده که در نهایت به نسبت غیرجاری تبدیل شده و برای بانک خطر ناک بود. در شهریور امسال هزینه مطالبات مشکوک الوصول بانک نسبت به سال گذشته هیچ افزایشی نداشته و رقم این هزینه همان رقم پارسال یعنی 10 هزار و 637 میلیارد ریال است که به دلیل ماهیت این سرفصل تا پایان دوره مالی صفر می شود.

نسبت‌های مالی بانک ملت، در حد بزرگترین بانک خصوصی ایران

بر اساس این گزارش،  این بانک در سال 1401 حدود 0.95 درصد نسبت بدهی داشت که رقم پرریسکی بود چرا که نزدیک عدد یک می چرخید. اما برای اینکه ریسک بانک از بین برود بانک ملت با مدیریت بدهی‌ها و دارایی ها این رقم را به 0.9 درصد رسانده که وضعیت قابل توجهی را در این نسبت نسبت به دیگر بانکها ساخته است.



نسبت‌های مالی بانک ملت، در حد بزرگترین بانک خصوصی ایرانشایان ذکر است که نسبت بدهی یا debt ratio یکی از نسبت‌های اهرم مالی است که اهمیت و تاثیر بدهی‌های طولانی مدت و جاری را در دارایی‌های شرکت نشان می دهد به عبارت ساده نشان‌ می‌دهد چه مقدار از دارایی‌های شرکت توسط اشخاصی غیر از صاحبان سهام و از محل بدهی، تامین‌ شده است. برای محاسبه این نسبت می‌بایست مجموع بدهی‌ها را بر مجموع دارایی‌ها تقسیم نمود. اگر این نسبت بیشتر از یک باشد نشان‌ می‌دهد که بدهی‌های شرکت از دارایی‌ها آن بیشتر است و بالعکس. نسبت بدهی می‌تواند به سرمایه‌گذار کمک کند تا درجه ریسک و سلامت مالی شرکت‌های مختلف را بسنجد.

علی سوری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: