معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور با اشاره به حمایتهای معاونت علمی از تولید ماهوارههای هدهد و کوثر توسط بخش خصوصی بر حمایت ویژه معاونت علمی از شرکتهای دانشبنیان و فناور فعال در حوزه فضایی تاکید کرد و گفت: بحث بیمه پروژههای فضایی هم در معاونت علمی در دست پیگیری است.
به گزارش ایسنا، حسین افشین با تبریک تزریق موفق ماهوارههای هدهد و کوثر در مدار ۵۰۰ کیلومتری که بامداد ۱۵ آبان توسط ماهوارهبر سایوز از پایگاه فضایی وستوچنی روسیه به فضا پرتاب شدند، اظهار کرد: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری علاوه بر خدمات پشتیبانی و حمایتهای معنوی از شرکت امیدفضا به عنوان یک شرکت دانشبنیان و اعطای تسهیلات مختلف در زمینه اخذ مجوزهای بهره برداری از وزارت صمت و امور گمرکی از ابتدای شکلگیری پروژه ساخت ماهواره کوثر در این شرکت و در ادامه پروژه ماهواره هدهد از این پروژهها حمایت کرده است.
افشین با اشاره به رویکرد حمایتی معاونت علمی در دوره جدید، گفت: بر اساس مدل جدید، مکاتباتی با وزارت ارتباطات انجام شده تا با پیش خرید تصاویر ارسالی از این ماهوارهها از پیشبرد این قبیل برنامهها حمایت شود. بحث بیمه پروژههای فضایی هم که از درخواستهای فعالان بخش خصوصی حوزه فضایی است در معاونت علمی در دست پیگیری است.
ماهواره بر سایوز حامل ۵۳ ماهواره از جمله نخستین ماهوارههای ساخت بخش خصوصی (شرکتهای دانش بنیان) ایران به نامهای هدهد و کوثر، ساعت ۲:۴۸ بامداد روز سهشنبه ۱۵ آبان ماه از پایگاه فضایی وستوچنی به فضا پرتاب شد.