کد خبر: ۲۲۱۲۸۹
تاریخ انتشار: ۰۸:۳۳ - ۱۲ آبان ۱۴۰۳ - 02 November 2024

بانکداری ایرانی- به اعتقاد کارشناسان ناترازی انرژی ابر چالش امروز ایران است، چالشی که تبعات آن بخش‌های مختلف جامعه اعم از حوزه صنعت و تولید را درگیر کرده و منجر به کاهش بهره‌وری و اختلال در فعالیت‌های اقتصادی و تولیدی شده است.

به گزارش ایرنا، ناترازی انرژی پدیده‌ای نیست که به گفته کارشناسان امروز و دیروز ایجاد شده باشد؛ بلکه سابقه ای طولانی دارد.

این امر ریشه‌های زیادی دارد که یکی از آنها، تاسیسات است. از تاسیسات صنعتی در حوزه‌های نفت، پتروشیمی و برق‌ گرفته تا تاسیسات به‌کار رفته در مصارف خانگی و اداری که به گسترش ناترازی‌ها دامن زده است.

چندی پیش «محمد هاشمی» عضو هیات مدیره سندیکای شرکت‌های تاسیساتی با بیان اینکه ۷۰ درصد مصرف انرژی ساختمان‌ها در بخش تاسیسات هدر می‌رود، گفت: ۱۵ درصد انرژی در بخش روشنایی و بقیه در سایر بخش‌ها هدر می‌رود.

وی، عایق‌کاری ساختمان‌ها را عامل مهمی در کاهش هدررفت انرژی در بخش ساختمان توصیف کرد.

هاشمی خاطرنشان کرد: همچنین استفاده از وسایل سرمایشی و گرمایشی با استانداردهای روز جهانی، بخش عمده‌ای از ناترازی انرژی را حل خواهد کرد.

این فعال صنعت برق گفت: اگر در شهری مثل تهران فقط برای عایق‌کاری لوله‌کشی ساختمان‌ها اقدام شود، حدود ۵۰۰ میلیون دلار سرمایه‌گذاری ذخیره‌سازی می‌شود.

هاشمی، بر اصلاح اقتصاد انرژی و نه با ابزار قیمتی تاکید کرد و گفت: ابزار قیمتی راحت‌ترین راه است، درحالی‌که راه‌های دیگری نیز وجود دارد.

وی، هوشمندسازی و اتوماسیون را از گزینه‌هایی دانست که می‌توان از این مسیر مصرف انرژی را کاهش داد.

براین‌اساس و باتوجه‌به اهمیت موضوع انرژی و ضرورت بررسی چالش‌های این حوزه که یکی از شاخص‌های اصلی توسعه به شمار می‌رود، سندیکای شرکت‌های تأسیساتی و صنعتی ایران با همکاری اتاق بازرگانی تهران بر آن شده است، آذرماه سال جاری همایشی با عنوان «تاسیسات؛ گلوگاه ناترازی انرژی» و باهدف توسعه بازار صنعت احداث در مرکز همایش‌های صداوسیما برگزار کند.

در این همایش که با حضور همه ذی‌نفعان اعم از دولتمردان، سیاست‌گذاران، نخبگان صنعت، اقتصاددانان، تولیدکنندگان و پیمانکاران برگزار می‌شود، درباره سیاست‌ها و راهکارهای عبور از بحران ناترازی انرژی بحث‌ و بررسی خواهد شد.

مکانیزم قیمت‌گذاری انرژی؛ گلوگاه ناترازی، بحران سرمایه‌گذاری؛ گلوگاه ناترازی در تولید، مشارکت عمومی- خصوصی؛ استراتژی توسعه در شرکت‌های پیمانکاری، تغییرات تکنولوژیک در تأسیسات صنعتی، الزام‌های نهادی توسعه قراردادهای مشارکت عمومی - خصوصی در بخش تأسیسات، نقش هوش مصنوعی در تأسیسات و بهینه‌سازی از مهم‌ترین محورهای این همایش است.

نگار کریمی
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: