کد خبر: ۲۲۱۲۶۹
تاریخ انتشار: ۰۷:۳۵ - ۱۲ آبان ۱۴۰۳ - 02 November 2024
اختصاصی بانکداری ایرانی
طی روزهای اخیر قوه قضاییه رای بسیاری مهمی را به نفع بانک ایران زمین صادر کرده که در صورت عملی شدن احکام صادره مبلغ 700 هزار میلیارد ریال به حساب بانک ایران زمین منظور خواهد شد و وضعیت این بانک را دگرگون خواهد کرد و بارقه های امید درخشیده است.

طی روزهای اخیر قوه قضاییه رای بسیاری مهمی را به نفع بانک ایران زمین صادر کرده که در صورت عملی شدن احکام صادره مبلغ 700 هزار میلیارد ریال به حساب بانک ایران زمین منظور خواهد شد و وضعیت این بانک را دگرگون خواهد کرد و بارقه های امید درخشیده است.

به گزارش بانکداری ایرانی؛ رئیس کل دادگستری استان تهران اخیر اعلام کرده که موضوع تخلف موسسه ی ادغام شده در بانک ایران زمین سبب خسران زیادی به بانک شده و تقریبا می توان گفت که تمام مشکلات امروز بانک ایران زمین بر اساس همین تخلفی بوده که مدیران و موسسان موسسه تعاولی مولی الموحدین در بانک انجام دادند و قاضی پرونده حکم به رد مال به نفع بانک ایران زمین داده است و این موضوعی است که سبب جهش مثبت بانک می شود.

با شرح رئیس دادگستری استان تهران موضوع پرونده از این قرار است که شرکت تعاونی اعتباری مولی الموحدین با مالکیت و مدیریت آقایان علیرضا و محمدرضا امیرحسنخانی برای ارائه خدمات اعتباری به اعضای تعاونی در سال ۷۷ تشکیل شده است.مدیران این تعاونی بدون توجه به قوانین و مقررات به طور غیرمجاز به انجام عملیات پولی و بانکی در سراسر کشور در قالب ۳۵۰ شعبه و خارج از دستور العمل اعضای تعاونی اشتغال مدام پیدا می‌کنند و با وجود اینکه در سال ۸۳ و تصویب قانون تنظیم بازار غیرمتشکل پولی، اشتغال غیرمجاز به عملیات بانکی تحت هر شرایطی جرم انگاری شده بود ولی متهمان به این قوانین توجهی نداشتند و به عملیات بانکی غیرمجاز خود ادامه دادند. سال ۱۳۹۰ بانک مرکزی به منظور جلوگیری از عملیات مجرمانه متهمان، ساماندهی تعاونی مولی الموحدین از طریق بانک تازه تاسیس ایران زمین در دستورکار قرار می‌دهد، اما متهمان علیرضا و محمدرضا امیرحسنخانی در مرحله فرایند واگذاری تعاونی به بانک ایران زمین با نقض قوانین و مقررات به طور آشکارا جرائم و تخلفات متعددی را مرتکب می‌شوند.

نکته اصلی این جاست که این افراد طی دو فقره نزدیک به 100 هزار میلیارد ریال از موال بانک را خرج می کنند.

متهمان سپرده‌های جمع آوری شده مشتریان را که بیش از ۴ هزار میلیارد تومان بوده به نفع خود برداشت و بابت امور شخصی خود در داخل و خارج کشور هزینه می‌کنند و برای توسعه عملیات مجرمانه در بانک ایران زمین سیاست تصاحب مدیریت را با تملک حداکثری سهام این بانک را در دستور کار خود قرار می‌دهند که با همین اقدام سهام حداکثری و مدیریت این بانک را در اختیار می‌گیرند.

رئیس کل دادگستری استان تهران تصریح کرد: متهمان نه تنها به قوانین مطرح شده درباره تعاونی اعتبار مولی الموحدین برای انتقال اموال و دارایی‌ها به بانک ایران زمین عمل نمی‌کنند بلکه در یک اقدام دیگر حدود ۵ هزارمیلیارد تومان اموال بانک را تحت عنوان رفع موانع انتقال املاک و دارایی‌ها از تعاونی به بانک، به نفع خود خارج می‌کنند. متهمان با این دو اقدام مجرمانه در طول سال‌های ۹۰ و ۹۱ حدود ۴ هزار میلیارد تومان و در طول سال‌های ۹۳ تا ۹۷ حدود ۵ هزار میلیارد تومان از بانک ایران زمین در حق متهمان پرداخت و این بانک با کمبود شدید منابع مواجه می‌شود. همه اموال و و حالا طی حکم قاضی، املاک متهمان که از محل وجوه بانک ایران زمین خریده بودند به عنوان اموال ناشی از جرم اخلال تلقی و حکم به ضبط همه اموال به نفع بانک صادر شده، ارزش روز این اموال و املاک حدود ۷۰ هزار میلیارد تومان است که رقم قابل توجهی است. و بر اساس رای دادگاه تاریخ ارزیابی املاک انتقالی یا در شرف انتقال از تعاونی به بانک ایران زمین همان تاریخ انتقال دیون و تعهدات یعنی ۱۷ دی ماه ۱۳۹۰ تعیین شده است.

نکته اینجا است که در سال 1993 ارزش ملک و ارز چگونه بوده و امروز چگونه است. در سال 1393 قیمت هر دلار در بازار تهران 3000 تومان بوده است بر همین اساس و با محاصبه ساده مشخص می شود که ارزش ان مبلغ سه میلیارد دلار بود اما امروز تنها 132 میلیون دلار می شود بر همین اساس قاضی پرونده با محاصبه قیمت روز مبلغ700 هزار میلیارد ریالی را مطالبه کرده است. که با فروش اموال متهمان این مساله به بانک ایران زمین مسترد می شود . و قطعا تاثیر مثبتی بر بانک می گذارد.

در روزهای اخیر بانک ایران زمین به نقدینگی و جریان جدید مالی نیاز دارد تا بتواند مشکلات خود را حل کند و این رخداد می تواند مشکلات بانک را حل کند .

لیلا فریادرس
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: