کد خبر: ۲۲۰۶۰۶
تاریخ انتشار: ۰۷:۴۷ - ۱۷ مهر ۱۴۰۳ - 08 October 2024
مهرداد لاهوتی درباره خبر وزیر امور اقتصاد درباره دو برابر کردن معافیت مالیاتی حقوق‌بگیران و معافیت مالیاتی حقوق‌بگیران تا ۲۴میلیون تومان اظهار کرد: معافیت مالیاتی حقوق‌بگیران تا سقف ۲۴میلیون تومان فعلا در حد یک خبر است و باید در فرایند رسیدگی به لایحه قانون بودجه ۱۴۰۴در مجلس مورد بررسی قرار بگیرد.

ایلنا: نایب‌رئیس کمیسیون برنامه و بودجه با بیان اینکه مجلس از افزایش معافیت مالیاتی حقوق‌بگیران دولت حمایت می‌کند، گفت: قانون می‌گوید وقتی نرخ تورم ۴۰درصد است، حقوق و دستمزدها هم باید تا ۴۰درصد افزایش پیدا کند. دولت وقتی نمی‌تواند این میزان افزایش حقوق را پرداخت کند، می‌تواند با افزایش سقف مالیاتی، این تفاوت در پرداخت‌ها را جبران کند.

عبدالناصر همتی، وزیر اقتصاد، چندی پیش اعلام کرد که نباید از حقوق‌بگیران مالیات بگیریم و در راستای کاهش فشار بر حقوق‌بگیران، به تازگی پیشنهاد معافیت مالیاتی حقوق‌بگیران تا دو برابر، یعنی تا ۲۴میلیون تومان را مطرح کرد. سهم بودجه از مالیات حقوق کارکنان بخش عمومی در سال جاری ۳۸هزار میلیارد تومان و در سال گذشته ۳۱هزار میلیارد تومان بوده‌ و امسال قرار است این فشار تا حدی از دوش کارمندان برداشته شود.


مهرداد لاهوتی درباره خبر وزیر امور اقتصاد درباره دو برابر کردن معافیت مالیاتی حقوق‌بگیران و معافیت مالیاتی حقوق‌بگیران تا ۲۴میلیون تومان اظهار کرد: معافیت مالیاتی حقوق‌بگیران تا سقف ۲۴میلیون تومان فعلا در حد یک خبر است و باید در فرایند رسیدگی به لایحه قانون بودجه ۱۴۰۴در مجلس مورد بررسی قرار بگیرد.

او با بیان اینکه مجلس از افزایش معافیت مالیاتی حقوق‌بگیران دولت حمایت می‌کند، گفت: می‌دانیم حقوق‌ و دستمزدها باید به میزان رشد تورم، افزایش پیدا می‌کند اما دولت نمی‌تواند هر سال به اندازه تورم حقوق و دستمزدها را افزایش دهد و حداکثر افزایش حقوق و دستمزد ۲۰درصد است. بنابراین معافیت‌های مالیاتی می‌تواند این تفاوت قانونی مزد را که حق کارمند است تا حدی جبران کند.

نایب‌رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس ادامه داد: قانون می‌گوید وقتی نرخ تورم ۴۰درصد است، حقوق و دستمزدها هم باید تا ۴۰درصد افزایش پیدا کند. وقتی دولت نمی‌تواند این میزان افزایش حقوق را پرداخت کند، می‌تواند با افزایش سقف مالیاتی، این تفاوت در پرداخت‌ها را جبران کند. او با بیان اینکه نگاه به وصولی‌های مالیاتی و اداره کشور از طریق منابع مالیاتی، فکر بدی نیست، اما این منابع باید متکی به وصول مالیات از دانه درشت‌ها و جلوگیری از فرارهای مالیاتی باشد، افزود: باید به جایی برسیم که درآمدهای نفتی را برای اداره کشور هزینه نکنیم بلکه درآمدهای نفتی صرف بخش‌های عمرانی شود و اساسا فلسفه ایجاد صندوق توسعه ملی این بود که آرام آرام تمام درآمدهای نفتی تنها به بخش عمران و توسعه کشور متمرکز شود. اما در راستای تحقق این هدف نباید شاهد بی‌عدالتی در وصول‌های مالیاتی باشیم.

لاهوتی گفت:‌ در تامین درآمدهایی مالیاتی نباید این‌گونه باشد که از افرادی که زورمان به آنها می‌رسد مانند حقوق‌بگیران، مالیات‌ستانی کنیم و دانه‌درشت‌هایی را که زورمان به آنها نمی‌رسد رها کنیم.

او با بیان اینکه برآورد دقیقی از میزان فرارهای مالیاتی و معافیت‌های نادرست مالیاتی در کشور وجود ندارد، اظهار کرد: فرارهای مالیاتی سنگین در کشورمان وجود دارد. نباید افرادی را که می‌توانند از پرداخت مالیات فرار کنند به امان خدا رها کنیم. نایب‌رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با بیان اینکه احتمالا سهم مالیات در بودجه ۱۴۰۴ بیشتر می‌شود، تاکید کرد: نگاه به وصول مالیات نگاه و منطق درستی است که باید آن را تقویت کنیم اما باید به سراغ دانه‌درشت‌هایی برویم که تا کنون از پرداخت مالیات در حاشیه امن بودند.

نگار کریمی
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: