بانکداری ایرانی-فریزر وسیله خوبی برای نگهداری از مواد غذایی است اما فراموش نکنید که همه مواد غذایی را هم نمیتوان در فریزر گذاشت.
استفاده از فریزر باعث صرفهجویی در زمان و هزینه میشود و کمک میکند تا موادغذاییِ فصلهای مختلف را نگهداری کنیم. با این وجود بعضی از موادغذایی را نباید فریز کرد.
به گزارش ایسنا، بعضی از خوراکیها در دمای فریزر سالم نمیمانند و طعم و مواد مغذیشان را از دست میدهند. دقت در نگهداری صحیح از موادغذایی، باعث سلامتی و افزایش کیفیت غذاها میشود.
کارشناسان تغذیه تاکید دارند گاهی یخزدگی باعث خراب شدن مواد غذایی و از بین رفتن خواص آنها میشود.
بنابر گزارش یورونیوز، بعضی از خوراکیهایی که هرگز نباید در فریزر نگهداری شوند عبارتند از:
- شیر و پنیر: یخ زدگی باعث جدا شدن مواد تشکیل دهنده شیر و پنیرها از یکدیگر میشود و آنها را غیرقابل خوردن میکند.
- ماست: در دمای پایین ماست بریدهبریده میشود و طعمش تغییر میکند. شاید بپرسید روش نگهداری ماست در فریز چیست؟ باید بگوییم فریز کردن این خوراکی در کل اشتباه است. ماست یخزده تنها برای آشپزی قابل استفاده است و برای مصرف مستقیم توصیه نمیشود چون خاصیت پروبیوتیکیاش را از دست داده است.
- سیب زمینی: از آنجا که این ماده غذایی آب زیادی دارد، یخ زدگی باعث میشود که سیب زمینی بسیار شل شود.
- غذاهای سرخ شده: یخزدگی باعث میشود که تُردی این غذاها از بین برود و خمیری میشوند. در ضمن اگر مواد سرخ شده را بعد از یخزدن دوباره در روغن بیندازید، غذایتان چربتر میشود و برای سلامتی مضر است. توصیه میشود موادغذایی را بهاندازه مصرف سرخ کنید تا نیازی به نگهداری نباشد.
- سبزیجات و میوههای خام: هر سبزی یا میوهای که آب زیادی داشته باشد مانند کرفس، خیار، هندوانه و سبزهای سالادی در صورت منجمد شدن دوام نخواهند آورد. زیرا مولکول های آب درون آنها به کریستالهای یخی تبدیل میشود و زمانی که برای مصرف از حال انجماد خارج شوند، شما با ظرفی از غذاهای له شده و غیرقابل مصرف روبرو خواهید شد.