کد خبر: ۲۱۴۱۵۸
تاریخ انتشار: ۰۸:۱۶ - ۰۲ آذر ۱۴۰۲ - 23 November 2023
اختصاصی بانکداری ایرانی ؛
«سامانه توثیق الکترونیکی دارایی» با عنوان تجاری «ست» برای بانک صادرات تندیس ویژه به ارمغان آورد و از بانک صادرات ایران در بین داوران یک همایش بزرگ، بانکی خاص ساخت.

لیلا فریادرس- «سامانه توثیق الکترونیکی دارایی» با عنوان تجاری «ست» برای بانک صادرات تندیس ویژه به ارمغان آورد و از بانک صادرات ایران در بین داوران یک همایش بزرگ، بانکی خاص ساخت.این محصول، در میان ۳۲ محصول نوین عرضه شده در این همایش، بر اساس سه شاخص نوآوری، کاربردی بودن و سودآوری رتبه نخست را کسب کرد.

به گزارش بانکداری ایرانی، بر کسی پوشیده نیست که وصول مطالبات برای بانک ها از چه اهمیتی برخوردار است و عدم وصول مطالبات چه ضربه سنگینی به بانک‌ها می زند. به همین دلیل بانک‌ها همواره روی تضمین و وثیقه برای اعطای تسهیلات حساسیت بالایی دارند.

بانک‌ها برای وثیقه کردن وام‌ها معمولا سراغ دارایی‌های با ارزش و زنده می روند و به وام گیرندگان فرصت زیادی برای دریافت وام با وثیقه های مختلف را نمی دهند به همین دلیل دریافت وام یکی از مشکلات بزرگ در ایران است این در حالی است که در بانکهای پیشرفته دنیا فقط فیش حقوقی افراد و شماره حساب برای دریافت وام های خرد کفایت می کند ولی در ایران کوچکترین وام هم نیاز به وثیقه های عجیب و غریب دارد.

حالا بانک صادرات دست به اقدامی زده که این تابو را در ایران شکسته است. این شکستن تابو به معنی وام دادن با دارایی های با ارزشی است که تاکنون دیده نشده اند. البته گفتنی است که اعطای این تسهیلات با وثیقه های جدید به معنی پرریسک کردن تسهیلات بانک صادرات نیست بلکه به معنی دادن فرصت به افراد خوش حسابی است که از فیلترهای اعتبار سنجی خارج شده و امکان پرداخت اقساط را داشته و دارایی های با ارزشی در دست دارند و بانک های دیگر به آن ها فرصت جدیدی نمی دهند. این وثیقه از دارایی های مشهود و نامشهود را شامل می شود که یک انقلاب در صنعت بانکداری تلقی می شود چرا که از دارایی های با ارزشی جدید امکان اعطای تسهیلات را میسر کرده است.

موضوع از این قرار است که بانک صادرات سامانه توثیق الکترونیکی دارایی (ست) بانک صادرات ایران را در دهمین همایش سالانه بانکداری الکترونیک و نظام‌های پرداخت در شبکه بانکی رونمایی کرده و رتبه نخست محصولات نوین را کسب کرد.

در حقیقت، این سامانه قرار است با فراهم کردن زمینه وثیقه‌گذاری تمامی دارایی‌های راکد افراد که تاکنون امکان وثیقه‌گذاری آنها فراهم نبوده، به عنوان وثیقه تسهیلات و همچنین رفع نگرانی‌های حقوقی بانک‌ها و موسسات از بابت مشکلات وثیقه‌گیری را حل می‌کند. از همه مهمتر اینکه می توان به کاهش زمان وثیقه‌گذاری به کمتر از ۲۴ ساعت صرفا با داشتن کد سجامی، عدم نیاز مراجعه حضوری به شعب بانک، تنوع در وثیقه‌گذاری، تناسب ارزش وثیقه با میزان تسهیلات دریافتی و همچنین استفاده از برخی دارایی‌های راکد از جمله، طلا، مجوز معدن، سیم‌کارت موبایل، پاداش پایان بازنشستگی، استفاده از مدل‌های بازار سرمایه، چابک‌سازی بانک‌ها و کاهش هزینه‌های بانک‌ها ، سیالیت دارایی‌های مالی، کمک به حل مشکل بانک‌ها در رفع ناترازی، ایجاد رونق اقتصادی ‌در کسب و کارها و کمک به ثبات بازار سرمایه را از جمله مزیت‌های سامانه «ست» عنوان کرد.

به گفته یک عضو اجرایی هیئت‌مدیره بانک صادرات ایران با توجه به صدور بیش از ۲.۵ میلیون برگ چکنو (چک امن دیجیتال بانک صادرات ایران)، کسانی که چکنو و برات الکترونیک داشته باشند، می‌توانند از آنها به عنوان وثیقه دریافت تسهیلات استفاده کنند و تا ۷ برابر معدل حساب می‌توانند از اعتبار در بانک صادرات ایران استفاده کنند و حتی سپرده‌گذاری افراد در سایر بانک‌ها نیز می‌تواند به عنوان وثیقه در این سامانه مورد استفاده قرار گیرد.

به بیان ساده، سامانه توثیق الکترونیکی دارایی یا «ست»، با هدف تسهیل در تامین وثیقه مورد نیاز برای دریافت تسهیلات خرد، راه‌اندازی و در مرحله اول، امکان وثیقه‌گذاری اوراق سهام و بیمه عمر و زندگی بدون نیاز به بازخرید یا فروش این دارایی‌ها برای متقاضیان دریافت تسهیلات از بانک صادرات ایران فراهم شده است.

مدیریت ثروت، کاهش زمان وثیقه‌گذاری به صورت آنلاین، تنوع در ارائه وثایق، تناسب ارزش دارایی‌های راکد و غیر مولد، امکان تغییر وثیقه، کاهش نیاز به مراجعه حضوری و آزادسازی بخشی از وثیقه متناسب با تعهدات رفع شده، از جمله مهمترین مزیت‌های سامانه توثیق الکترونیکی دارایی بانک صادرات ایران است.

وثیقه‌گیری و تأمین مالی، تجهیز و تخصیص منابع در دنیای امروز دیگر تنها مختص به بانک‌ها نیست و سایر شرکت‌ها و گروه‌های متعدد این خدمات را ارائه می‌دهند. در عین حال با توجه به دو مشکل ضامن و راهن در مباحث حقوقی و شرایط ضمانت در بانک‌ها و موسسات اعتباری به صورت سلیقه‌ای انجام می‌شود همچنین برخی از دارایی‌های اشخاص امروزه در بانک‌ها به عنوان وثیقه‌های سنتی شناخته نمی‌شود و بانک‌ها از گرفتن آنها به عنوان وثیقه تسهیلات خودداری می‌کنند.

مهران محرمیان معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی، یکتا اشرفی معاون توسعه مدیریت و‌ منابع بانک مرکزی، محمد شیرجیان معاون اقتصادی این بانک، پیمان قربانی رئیس پژوهشکده پولی و بانکی ‌و‌ دبیر همایش، علیرضا ماهیار مدیرعامل شرکت ملی انفورماتیک، مدیرعامل و اعضای هیئت‌مدیره بانک‌ صادرات ایران و مدیران ارشد سایر بانک‌‌ها، شرکت‌های فعال در صنعت پرداخت و اصحاب رسانه، تندیس ویژه رتبه نخست این جشنواره را به محسن سیفی،مدیرعامل بانک صادرات ایران اعطا کردند.

لیلا فریادرس
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: