کد خبر: ۲۱۴۰۶۵
تاریخ انتشار: ۰۸:۲۰ - ۲۸ آبان ۱۴۰۲ - 19 November 2023
اختصاصی بانکداری ایرانی؛
بانک صادرات ایران در سال‌های اخیر در حوزه حمایت از شرکت‌های دانش بنیان، اقدامات زیادی کرده و بر همین اساس در بین تمام بانک‌های خصوصی و دولتی به عنوان نخستین بانک حامی شرکت های دانش بنیان انتخاب شد.

بانک صادرات ایران در سال‌های اخیر در حوزه حمایت از شرکت‌های دانش بنیان، اقدامات زیادی کرده و بر همین اساس در بین تمام بانک‌های خصوصی و دولتی به عنوان نخستین بانک حامی شرکت های دانش بنیان انتخاب شد. این بانک هزاران میلیارد ریال در سال های اخیر وام به این شرکت ها پرداخت کرده و این رویه در سال جاری نیز تداوم داشت.

به گزارش بانکداری ایرانی، طبق دستورالعمل اجرایی تبصره ۱۸ قانون بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور و با توجه به سنوات پیشین و عملکرد سال جاری پیش بینی می‌شود حدود ۵۰ هزار میلیارد تومان از منابع تبصره ۱۸ تحقق یابد که این میزان با توجه به منابع بانکی قابلیت تبدیل به ۱۵۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات برای بهره برداری در طرح‌های پیشران اقتصادی، واحدهای تولیدی صادرات محور، طرح‌های دانش بنیان و با فناوری بالا و تکمیل طرح‌های با پیشرفت فیزیکی بالا را دارد. بر همین اساس بانک صادرات تلاش کرده تا از شرکت های دانش بنیان حمایت کند.

بر اساس این گزارش، بانک صادرات در حوزه دانش بنیان و علی الخصوص دارویی نقش پررنگی داشته و دارد. حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان توسط بانک صادرات ایران طی سال‌های گذشته به طور پیوسته مورد توجه بوده و در ماه‌های ابتدایی امسال که به دلیل قوانین بانک مرکزی، هنوز وام دهی بانک صادرات رونق نگرفته بود، نیز بیش از 350 میلیارد ریال به این شرکت‌ها پرداخت کرده است. این اقدامات مثبت بانک سبب شد تا رییس صندوق نوآوری و شکوفایی نیز در این نشست از حمایت‌های بانک صادرات ایران در حوزه ارائه خدمت و حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان در سال 1401 تشکر و قدردانی کرد.

البته بانک صادرات در حوزه های مختلفی به اعطای تسهیلات اقدام کرده است. در حقیقت، پشتیبانی و کمک این بانک برای راه‌اندازی و ایجاد کسب و کارهای مختلف، انواع مشاغل خانگی و اشتغالزایی ایجاد شده متقاضیان تحت پوشش سازمان‌های حمایتی در شش ماه ابتدای سال 1402 نزدیک به 40هزار میلیارد ریال تسهیلات حمایتی به رقم حدودی 50 هزار میلیارد ریال بوده که بخش بزرگی از آن به به معرفی‌شدگان نهادها و سازمان‌های حمایتی از جمله کمیته امداد امام خمینی (ره)، سازمان بهزیستی، بنیاد برکت، اشتغال مولد بسیج سازندگی و از همه مهمتر به شرکت‌های دانش‌بنیان اختصاص داشت.

گفتنی است که بانک صادرات ایران رتبه نخست اعطای تسهیلات به شرکت‌های دانش‌بنیان را در سال ١٤٠١ کسب کرد و از سوی رئیس هیئت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی مورد تقدیر قرار گرفت.

بانک صادرات در سال 1401 تلاش زیادی برای حمایت از شرکت های دانش بنیان کرد و در بحث اعطای تسهیلات، اعتبارات و تامین ارز به واحد های تولیدی پیشرو بود و با تسریع ارائه خدمات بانکی، مانع‌زدایی از تولید را با جدیت در دستور کار خود قرار داد و با پرداخت روان‌تر اعطای تسهیلات، خدمات‌رسانی به واحدهای تولیدی را سرعت بخشید.

البته گفتنی است که این بانک در سال ١٤٠٠ بیش از ٨٥ هزار میلیارد ریال تسهیلات و تعهدات را در همین راستا پرداخت کرد. همچنین حمایت های این بانک از شرکت های دانش بنیان عضو صندوق نوآوری و شکوفایی در سال گذشته با پرداخت ٦ هزار و ٣٠٠ میلیارد ریال تداوم داشت. این بانک علاوه بر پرداخت تسهیلات ریالی از این شرکت‌های با پرداخت ضمانتنامه و اعتبارات اسنادی حمایت نمود، به نحوی که ٢٣ شرکت دانش بنیان بزرگ و ٦٧ شرکت دانش بنیان عضو صندوق نوآوری و شکوفایی از این حمایت ها بهره مند شدند. بانک صادرات ایران در همین راستا از ابتدای شهریور ١٤٠٠ تا پایان مرداد ١٤٠١ که مصادف با یکسال از طول عمر دولت سیزدهم می‌باشد، ٣٥٣ تسهیلات دانش بنیان را به عنوان تسهیلات حمایتی و تکلیفی پرداخت نمود، که معادل با ١٠٦ هزار میلیارد و ٨٨١ میلیون ریال شده است. میزان تسهیلات قرض‌الحسنه حمایتی و تکلیفی مقرر برای بانک صادرات ایران در سال 1401 حدود ١٠ برابر افزایش یافته است که بخش زیادی از نقدینگی بانک را به خود اختصاص داد.

بانک صادرات ایران در سال ١٤٠١ با پرداخت ١١٩ فقره تسهیلات به ارزش ١٤هزار و ٢٣٢ میلیارد ریال به شرکت‌های دانش‌بنیان، سهم برجسته‌ای در حمایت از این شرکت‌ها و تبدیل دانش به فناوری و ایجاد ارزش افزوده و همچنین بسترسازی حضور این شرکت‌ها در عرصه تولید داخلی و صادرات خدمات فنی و مهندسی داشته است.

شایان ذکر است که بانک صادرات ایران از ابتدای سال ٩٨ تا ابتدای سال گذشته با معرفی صندوق نوآوری و شکوفایی، ٢٥٢ فقره تسهیلات به ارزش نزدیک به ٢٧ هزار میلیارد ریال و ٤٥٨ فقره ضمانت‌نامه به ارزش بیش از ١٠ هزار میلیارد ریال به شرکت‌های دانش‌بنیان پرداخت کرده بود.

 

لیلا فریادرس
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: