کد خبر: ۲۱۱۲۵۸
تاریخ انتشار: ۱۱:۱۲ - ۰۹ تير ۱۴۰۲ - 30 June 2023
یک کارشناس مسایل بین‌الملل مطرح کرد
یک کارشناس مسایل بین‌الملل گفت: شورش واگنر یک جرقه اساسی بود و با توجه به شرایط جنگ میان روسیه و اوکراین، نباید اجازه داد که واگنرها به سمت اقدام انتحاری بروند و از سویی شرایط برای اینکه پوتین تصمیمات واقع‌گرایانه اتخاذ کند بیشتر از قبل فراهم شده است.

بانکداری ایرانی- یک کارشناس مسایل بین‌الملل گفت: شورش واگنر یک جرقه اساسی بود و با توجه به شرایط جنگ میان روسیه و اوکراین، نباید اجازه داد که واگنرها به سمت اقدام انتحاری بروند و از سویی شرایط برای اینکه پوتین تصمیمات واقع‌گرایانه اتخاذ کند بیشتر از قبل فراهم شده است.

حشمت‌الله فلاحت‌پیشه در گفت‌وگو با ایسنا درباره شورش گروه واگنر و واکنش پوتین و غرب به این اتفاق گفت: شورش گروه واگنر چالش بین روسیه و غرب را با چند ملاحظه جدی رو به رو کرد. یکی از این ملاحظات این است که پوتین یکی از مهم‌ترین نقاط ضعفش در طول قدرت‌گیری‌اش را تبدیل به عامل تهاجمی کرد و دلهره‌ای را به جان غربی‌ها انداخت؛ اینکه اگر غرب و آمریکا، پوتین را تحمل نکنند ممکن است گرفتار این مساله شوند که یک گروه جانی سازمان یافته کلید سلاح‌های هسته‌ای یکی از قدرت‌های هسته‌ای دنیا را در اختیار بگیرد. این مساله تا جایی نگران‌کننده است که افرادی مثل ترامپ و نومحافظه‌کاران در اروپا و آمریکا معتقدند که نباید جنگ اوکراین تا جایی پیش رود که امکان ایجاد شرایط پیش‌بینی ناپذیر به وجود آید.

وی ادامه داد: دومین ملاحظه‌ای که به واسطه شورش گروه واگنر پوتین از آن استفاده کرد این بود که سعی کرد با فرار به جلو، فرمانده واگنر و بدنه طرفدارانش را به بلاروس منتقل کند و این کار چند روز بعد از ارسال تجهیزات حساس و موشک‌های هسته‌ای به بلاروس انجام شد و دلهره‌ای را در مرز اروپا ایجاد کرد و برای اولین بار جهان را به شروع جنگ نامتقارن با دسترسی به تسلیحات هسته‌ای توسط یک گروه غیردولتی رو به رو کرد.

این نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: جریان طرفدار جنگ اوکراین اقدام گروه واگنر را یک رخنه در سد پوتین دیدند و بر این نظرند که شاید پوتین در شرایط روسیه ۱۹۱۷ میلادی قرار گیرد و بپذیرد که از پیش‌روی‌های انجام داده عقب‌نشینی کند. اگر این را بپذیرد حداقل اوکراین از زیر بار جنگ خلاص می‌شود. آنها امیدوارند با این شرایط پوتین با حفظ خودش و گذر از بحران به یک سازش تن دهد. شورش گروه واگنر دو راه را در پیش روی پوتین می‌گذارد اینکه پوتین را به سمت واقع گرایی ببرد یا به سمت انتحار. اما من معتقدم اینکه پوتین به سمت واقع گرایی حرکت کند، بیشتر است.

وی خاطرنشان کرد که ایران در این میان باید برای این شرایط خود را آماده کند چرا که امکان کاهش تنش بین روسیه و اوکراین و غرب به شدت افزایش یافته است.

فلاحت‌پیشه گفت: شرایط انتظار در جنگ اوکراین شکل گرفته است و جنگ مقداری فروکش کرده است و روسیه به مسایل داخلی خودش متوجه است و غرب و اوکراین سعی دارند به آتش جنگ و گسترش شرایط ناپایدار که ممکن است پوتین را به سمت انتحار ببرد یا به سمت در اختیار گرفتن کلید هسته‌ای دامن نزنند.

این کارشناس مسایل بین‌الملل افزود: اگر بپذیریم که بعد از دو سال پوتین به سمت واقع‌گرایی می‌رود، شورش واگنر یک جرقه اساسی بود و این امکان الان فراهم است که غرب اجازه ندهد واگنر به سمت انتحار برود و پوتین را به سمت یک عقب‌نشینی مسالمت‌آمیز و آبرومند سوق دهند.

وی تصریح کرد که امکان رسیدن به شرایط آتش بس اکنون بیشتر از قبل است و باید نسبت به این مساله با حساسیت برخورد کرد.

نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: