بانک سینا در در پایان سه ماهه سوم 1401 توانست عملکرد جالب توجهی را ارئه کند. بانک سینا در حوزههای عملیاتی و همچنین نسبت های مالی، وضعیت خوبی را به نمایش گذاشته است. این بانک رشد سود خالص و ناخالص، رشد نسبت بازدهی های دارایی، سرمایه و حقوق صاحبان سرمایه خوبی را تجربه کرد.
به گزارش بانکداری ایرانی ؛ خالص درآمد 18 هزار و 102 میلیارد ریالی و رشد28 درصدی، خالص درآمد کارمزد پنج هزار و 434 میلیارد ریالی با رشد 108 درصدی، جمع درآمد عملیاتی 24 هزار میلیارد ریالی با رشد 32 درصدی سود خالص پنج هزار و 675 میلیارد ریالی با رشد هفت درصدی گویای شرایط مناسب بانک در سال جاری است. علاوه بر این جمع دارایی بانک با رشد 16 درصدی به مبلغ 615 هزار و 665 میلیارد ریال رسید. نکته مهم اینکه بدهی بانک نیز بر اساس همین میزان از دارایی رشد کرده و فراتر از 16 درصد نبوده است.
بر اساس این عملکرد سود انباشته بانک سینا به مبلغ 10 هزار و 675 میلیارد افزایش یافت.
نسبت های بازدهی
برای بررسی بهتر بانک و بنگاه های اقتصادی، باید به نسبت های مالی آنها پرداخت.بانک سینا در آذر 1401 توانست نسبت های مناسبی را رقم بزند این مساله گویای این است که این بانک مدیریت منابع و دارایی داشته و توانسته شرایط رو به بهبودی را تجربه کند.
در و اقع، بازدهی و نسبت های مربوط به بازدهی، مهمترین معیارها و شاخصهای عملکرد که مدیریت از آنها برای ارزیابي عملکرد واحد تجاری در مقایسه با اهداف اعلام شده است به همین دلیل با ارزش است.
بر اساس این گزارش، بازده دارایی بانک از 1.1 درصد به 1.3 درصد ، بازده سرمایه بانک از 21.2 درصد به 29.8 درصد و بازده حقوق صاحبان سرمایه بانک از 14.5 درصد به 19.2 درصد رسید.
کاهش دو برابری نسبت تسهیلات غیرجاری طی دوسال مالی
این نسبت از تقسیم تسهیلات غیر جاری به کل تسهیلات بدست مي آید. این نسبت بیان ميکند هر چقدر مطالبات غیر جاری به کل مطالبات کمتر باشد، وضعیت بانك بهتر است و مشتریان معوقات کمتری دارند و عملیات و نظارت بانکي به نحو مطلوب تری در جریان است و ارزش بانك در حال افزایش است. این نسبت در پایان آذر ماه سال 1401 برابر2.7 درصد بود. که نسبت به سال 1399 کاهشی دوبرابر ی داشت. برای محاسبه این نسبت باید به گزارش پایان سال مالی تکیه کرد و گزارش های میان دوره ای چندان ملاک تصمیم گیری نیستند.