بانکهای قرض الحسنه مهر ایران و رسالت توانستند با استفاده از بسترسازی های تکنولوژیکی ، دیجیتالی و غیره ، فضای خاصی را ایجاد کنند که می تواند در آینده به عنوان مدل بانکداری اسلامی در کشورهای مسلمان مورد استفاده قرار گیرد. د ر همین رابطه مدیرعامل بانک سالت به بانکداری ایرانی گفت که تعامل ما در حوزه های علمی و تکنولوژی محور و غیر از مسائل مالی با بانکهای اسلامی دیگر کشورها گسترده است.
به گزارش بانکداری ایرانی، نشست تخصصی فرصتهای نوین بانکداری قرضالحسنه در نظام بینالملل به میزبانی بانک قرض الحسنه مهر ایران برگزار شد. در این نشست دبیر کمیسیون اقتصادی هیأت دولت، مدیران عامل بانکهای قرض الحسنه مهر ایران و رسالت و همچنین مسئول مرکز ارتباطات و بینالملل حوزههای علمیه کشور به سخنرانی پرداختند.
در این نشست، شمسی نژاد ، مدیرعامل بانک قرض الحسنه مهر ایران در پاسخ به خبرنگار بانکداری ایرانی، در خصوص تعامل با دیگر بانک های اسلامی در کشورهای دیگر با وجود ریسک تحریم ها اظهار کرد: بانک مرکزی به بانک های قرض الحسنه اجاره ورود به مواردی که ریسک بالای دارد، نمی دهد. به همین دلیل ما وارد حوزه مالی در تعامل با دیگر کشورها نمی شویم. در حقیقت تلاش ما ایجاد مفاهیم مشترک و درواقع مفاهیم سازی با دیگر بانکهاست.
او افزود: در بانکهای اسلامی ممکن است از عقود مختلف برای تجهیز منابع استفاده کنند. گام اول استفاده از نهادسازی و الگو ساز است. در حوزه مسئولیت اجتماعی نیز اگر بین بانکها هم افزایی صورت گیرد کارهای بزرگی برای جامعه می شود انجام داد. در حقیقت تحریم ها برای مبادلات مالی است و در دیگر موارد با مشکلی مواجه نخواهیم شد.
حسین زاده نیز در خصوص پرسش بانکداری ایرانی گفت: تعامل با کشورهای اسلامی بر اساس چهارچوب قوانین بوده و اصل بر دوری از هرگونه ریسک است. به همین دلیل تعامل با دیگر کشورهای اسلامی را در چهارچوب هم اندیشی ادامه می دهیم.
علاوه بر این ، در این نشست دکتر «حسن چنارانی» دبیر کمیسیون اقتصادی هیأت دولت گفت: اعتقاد داریم با مدلسازی جدید بانکهای قرضالحسنه را بزرگ، قوی و ریشهدار کرده تا بتوانیم تعاملات منطقهای بانکی در زمینه قرضالحسنه داشته باشیم. شاخصهای عملکردی و ثبات در تصمیمگیری بانکهای قرضالحسنه به شدت مهم بوده و این موضوع میتواند ابزار مهمی برای چانهزنی بانکها برای تعاملات بینالمللی باشد.
همچنین سید سعید شمسینژاد، مدیرعامل بانک قرضالحسنه مهر ایران در بخشی از سخنرانی خود اظهار کرد: هم اکنون ۲۴ میلیون نفر از آحاد جامعه از خدمات 2 بانک قرضالحسنه کشور بهرهمند هستند و فقط در سال جاری ۴.۵ میلیون وام قرضالحسنه توسط بانکهای قرضالحسنه به مشتریان پرداخت شده و این در حالی است که معوقات این 2 بانک بسیار پایین است.
محمدحسین حسینزاده» مدیرعامل بانک قرضالحسنه رسالت نیز از تصویب حذف کارمزد وام قرضالحسنه بانک رسالت در شورای فقهی بانک مرکزی خبر داد و گفت: ۱۵ سال است که بر مدل اجرایی حذف کارمزد وام قرضالحسنه کار کردیم که این موضوع به تازگی در شورای فقهی بانک مرکزی به تصویب رسید و به زودی ابلاغ خواهد شد.
او افزود: یکی از اصول مهم در فضای بانکداری قرض الحسنه ای ، موضوع همیاری است. در واقع از طریق بانک رسالت 320 هزار فقره تسهیلات در سال 1400 به کسانی اعطا شد که حتی قادر نبودند با حساب خود کار کنند و این در راستای همان وام های همیاری و ارائه خدمدات به شهروندان اعطا شده است.
در ادامه نشست حجتالاسلام «سید مفید حسینی کوهساری» مسئول مرکز ارتباطات و بینالملل حوزههای علمیه کشور، قرضالحسنه را با نگاه دینی بررسی کرده و گفت: قرضالحسنه یک مقوله جهانی است و در تمام دنیا فعالیت بدون ربا موجه است. حتی در ادیان غیرتوحیدی هم نگاه قرضالحسنه وجود دارد و مقولهای بینالمللی است.