کد خبر: ۲۰۷۴۸۲
تاریخ انتشار: ۰۸:۵۲ - ۲۶ آذر ۱۴۰۱ - 17 December 2022
فراگیری و درهم‌تنیدگی تحریم‌ها، ارکان مختلف سیاسی و اقتصادی کشور را درگیر و رشد اقتصادی را با موانع بسیار مواجه ساخته است. توافق برجام و بازگشت احتمالی طرفین به آن و در نتیجه رفع تحریم‌ها و ورود کشور به جامعه بین‌المللی، فرصت‌های جدید و پیامدهای مهمی را برای صنعت بیمه به همراه خواهد داشت.

تحریم‌ها طی دو دهه گذشته چالش برانگیزترین بحث در سیاست خارجی و روابط اقتصادی ایران بوده است.

به گزارش روابط عمومی بیمه حافظ، فراگیری و درهم‌تنیدگی تحریم‌ها، ارکان مختلف سیاسی و اقتصادی کشور را درگیر و رشد اقتصادی را با موانع بسیار مواجه ساخته است. توافق برجام و بازگشت احتمالی طرفین به آن و در نتیجه رفع تحریم‌ها و ورود کشور به جامعه بین‌المللی، فرصت‌های جدید و پیامدهای مهمی را برای صنعت بیمه به همراه خواهد داشت.


با وجود آنکه به نظر می‌رسد رفع تحریم‌ها فرصت مناسبی برای خروج ایران از رکود و ایجاد رشد اقتصادی فراهم می‌آورد، اما عدم آمادگی لازم و برنامه‌ریزی هدفمند برای بهره‌برداری از فرصت مذکور می‌تواند منافع این فرصت را کمرنگ و حتی تهدیدهایی را بر بازار مالی و پولی کشور تحمیل کند. تحریم‌ها موجب محدود شدن بازارهای اتکایی جهانی برای صنعت بیمه ایران و به تبع آن انعقاد قرارداد با بیمه‌گران اتکایی با رتبه پایین یا فاقد رتبه از موسسات معتبر بین‌المللی و مشکلات بیمه دریایی و ایجاد محدودیت برای دستیابی به تکنولوژی روز و برقراری ارتباط با بازارهای بین‌المللی شده است و رفع آنها می‌تواند موجب رونق اقتصادی و بهبود شاخص‌های کلان اقتصادی، کاهش تورم، ثبات نرخ ارز، افزایش ارزش پول ملی، افزایش درآمد سرانه، افزایش پس‌انداز ملی و سرمایه‌گذاری، کاهش ریسک اعتباری، کاهش ریسک سیاسی و تجاری و انتقال فناوری و بهبود فضای اقتصادی شود و در صورت آمادگی صنعت بیمه می‌تواند موجب بهبود فضای کسب‌وکار صنعت بیمه، تعاملات بیشتر با بیمه‌گران خارجی، امکان سرمایه‌گذاری خارجی، افزایش دانش بیمه‌ای، انتقال ریسک، تعدیل ضریب خسارت و خلق محصولات، خدمات و پوشش‌های جدید بیمه‌ای و افزایش تقاضای بیمه و ضریب نفوذ بیمه شود.

عبور از تحریم منافع زیادی برای صنعت بیمه خواهد داشت؛ اما عدم آمادگی برای رویارویی با این تغییر می‌تواند تهدیدهایی را متوجه صنعت کند که امکان از دست دادن بازار، هم در حوزه بیمه‌های مستقیم و هم در بخش بیمه‌های اتکایی، ایجاد بازار فرارقابتی و افزایش انتظارات مشتریان، بخشی از آن است.

بنابراین آمادگی برای شرایط پس از تحریم‌ها می‌تواند کمک شایانی را برای بهبود و افزایش عملکرد بخش‌های مختلف صنعت بیمه کشور داشته باشد. در این گزارش سعی شده است نظر خبرگان صنعت بیمه در خصوص چالش‌های صنعت در دوران تحریم و پساتحریم در پنج حیطه استراتژی‌ها و برنامه‌های صنعت بیمه، ساختار، فرآیندها و آیین‌نامه‌های مورد استفاده در صنعت بیمه، مهارت و دانش سرمایه‌های انسانی، فرهنگ سازمانی و فناوری مورد استفاده در صنعت بیمه جمع‌آوری، طبقه‌بندی و تحلیل شود و راهکارهای پیشنهادی برای رویارویی بهینه با این رخداد جهت استفاده سیاستگذاران پیشنهاد شود.

نگار کریمی
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: