بانکداری ایرانی- ظرفیت مرکز تبادل ترافیک بینالملل شهید فخریزاده به میزان ۴ ترابیتبرثانیه و ظرفیت مراکز تبادل داخل کشور به میزان ۱۸ ترابیتبرثانیه توسعه یافتند.
به گزارش ایسنا، پروژههای وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، امروز در روز جهانی ارتباطات و با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بهرهبرداری شد. در این مراسم، شرکت زیرساخت از دو پروژه بهرهبرداری کرد که اهداف و ظرفیت این دو پروژه، شامل توسعه تبادل ترافیک IXP بینالملل شهید فخریزاده در تهران به میزان چهار ترابیتبرثانیه و همچنین توسعه ظرفیت مراکز تبادل داده داخل کشور از شش به ۲۴ و به میزان ۱۸ ترابیتبرثانیه در مدت شش ماه است.
دستاوردهای این پروژه، ارتقاء جایگاه شرکت زیرساخت در حوزه بینالملل، ارایه سرویس و افزایش ظرفیت قابل ارائه به اپراتورهای داخلی و خارجی، تمرکززدایی ترافیک از مرکز تهران و توزیع بار ترافیک محتوای داخلی در کشور، افزایش امنیت اطلاعات و کیفیت سرویس، کاهش قیمت توزیع و پایداری دسترسی به محتوای داخلی، صرفهجویی در پهنای باند انتقالی به داخل کشور و کاهش قابل توجه خروج ارز و کمک به تبدیل ایران به هاب منطقه است.
از دیگر دستاوردهای پروژه میتوان به سهولت و دسترسی سریع مشتریان به شبکه ملی اطلاعات، توسعه خدمات دولت الکترونیک، اتصال مستقیم اپراتورها به یکدیگر، ایجاد بستر مناسب برای میزبانی و توزیع محتوای خارجی، فراهم کردن امکان ارایه محتوای داخلی و کاهش تقاضا جهت سرویس انترنت و در نتیجه استفاده بهینه از پهنای باند بینالملل، پاسخ به نیازهای ارائه کنندگان خدمات اینترنتی و تأمینکنندگان محتوا، ایجاد یک شبکه داخلی پشتیبانی در راستای ایجاد شبکه ملی اطلاعات اشاره کرد.
شیرین کردن ذائقه مردم با دولت هوشمند
محمد خوانساری - رییس سازمان فناوری اطلاعات - هم در مراسم «افتتاح پروژههای وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات» ضمن قدردانی از ادارههای روابط عمومی سازمانها بابت نقش موثری که در برقرای ارتباط میان مسولان و مردم ایفا میکنند، به محورهای کلی فعالیت سازمان فناوری اطلاعات ایران اشاره و بیان کرد: سازمان فناوری اطلاعات ایران با بسترسازی مناسب جهت ارایه خدمات دولت هوشمند، درصدد شیرین کردن ذائقه مردم با فناوری است و این مهم از طریق اهداف شبکه ملی اطلاعات در طرح کلان و معماری شبکه ملی اطلاعات و سند تحول دولت مردمی که توسط رییس جمهور ابلاغ شد، تحقق مییابد. رویکرد سازمان فناوری اطلاعات ایران در تحقق دولت هوشمند، دولت به مثابه سکو یا پلتفرم است که به بازطراحی این خدمات اعم از خدمات دولت به دولت، دولت به مردم و دولت به کسب و کارها میپردازد. دولت به مثابه سکو، در واقع به فناوری دولتی (government technology) اشاره دارد که طی آن دولت به صورت کارا، خدمات خود را از طریق پلتفرم ارایه میدهد.
معاون وزیر ارتباطات بر ایجاد فرصتهای برابر برای بخش خصوصی تاکید کرد و گفت: رویکرد سازمان فناوری اطلاعات در توسعه خدمات، مبتنی بر ایجاد فرصتسازی یکسان از طریق ارایه خدمات پایه دولت برای بخش خصوصی است که راهاندازی اپراتور خدمات رسان در سال جاری این امکان را فراهم میسازد تا بخش خصوصی از طریق خدمات پایه و بعضا خدمات ترکیبی، به شکلی منسجم از طریق یک پنجره واحد بتواند اطلاعات مورد نیاز خود را بدست آورد.
دکتر خوانساری با اشاره به شعار اتحادیه جهانی مخابرات در سال ۲۰۲۲ مبنی بر «فناوری های دیجیتال برای سالمندان و سالمندی سالم» تصریح داشت: ارایه خدمات مبتنی بر فناوری برای سالمندان در کشور، بازار بسیار بکر و دست نخوردهای است که صرفه اقتصادی قابل توجهی برای استارتاپها دارد. پایشهای صورت گرفته در این زمینه نشان میدهد، به شرکتها، دانشگاهها و مجموعههای فعال استارتاپی توصیه کنیم با توجه به ظرفیت مناسب ارایه خدمات مبتنی بر فناوری اطلاعات برای سالمندان در کشور بر روی این بازار سرمایهگذاری کنند که توجیه لازم از نظر اقتصادی را داراست. علاوه بر صرفه اقتصادی، از منظر اجتماعی نیز حمایت از تولید محصولات نوآورانه، نقش قابل ملاحظهای را در کاهش هزینههای همه جانبه سالمندی ایفا میکند. وی خاطرنشان ساخت: در حال حاضر میانگین کارآفرینان برتر جهان حدود ۴۵ سال است که با توجه به وجود تهدید سالمندی در دنیا، هدایتگران این حوزه در سالهای آینده را تشکیل میدهند.