درخواست معاون وزارت صنعت برای تخصیص وام ۹ هزار میلیارد تومانی هلدینگ در نوبت عرضه اولیه سهام از سوی بانک مرکزی رد شد.
به گزارش بانکداری ایرانی ، بانک مرکزی با رد درخواست اخیر مهدی نیازی مبنی بر تخصیص اعتباری بالغ بر ۹ هزار میلیارد تومان برای یکی از شرکتهای بزرگ تولیدکننده لوازم خانگی اعلام کرد: مستثنی شدن برخی بنگاههای دولتی از ضوابط آیین نامه تسهیلات و تعهدات کلان ریسکها و تبعات منفی برای شبکه بانکی به دنبال داشته و مورد تایید نیست.
رعایت مفاد آیین نامه به منظور پیشگیری از بروز فساد اقتصادی و سوء استفاده از منابع در اختیار شبکه بانکی بسیار اثرگذار بوده و به طور ویژه مورد توجه ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی است. لذا مستثنی شدن برخی شرکت های دولتی از مقررات ، مورد تایید بانک مرکزی نیست.
با توجه به مستثنی بودن اوراق گواهی اعتبار مولد از آیین نامه تسهیلات و تعهدات کلان دستورالعمل گواهی اعتبار مولد، بانکهای عامل میتوانند نسبت به صدور اوراق برای بنگاههای عضو زنجیره در چارچوب ضوابط و مقررات جاری اقدام کنند.
براساس این گزارش، گروه انتخاب الکترونیک آرمان و مالک برندهای لوازم خانگی اسنوا، دوو و بُست که فرایند پذیرش در فرابورس را طی کرده، اردیبهشت سال جاری وعده عرضه اولیه ۱۰ درصد سهام معادل یک میلیارد سهم داده بود. تجدید ساختار شرکت برای ورود به بازار سهام از دو سال پیش ، آغاز و طی آن ۱۱ شرکت فعال در زنجیره تولید لوازمخانگی بصورت عمودی ادغام شدند و گروه صنعتی انتخاب الکترونیک متولد شد.
این شرکت علاوه بر انجام فعالیت تولیدی در حوزه محصولات برودتی (انواع یخچال و فریزر)، سهامدار عمده ۲ شرکت تولید قطعات لوازمخانگی، ۴ شرکت تولید محصولات نهایی اعم از محصولات شوینده (ماشین لباسشویی و ظرفشویی)، محصولات صوتی و تصویری، گازسوز (انواع اجاقگاز)، کولرگازی و لوازمخانگی کوچک (مایکروفر، هود و ...)، ۳ شرکت فروش، شرکت حملونقل و شرکت خدمات پس از فروش بوده و زنجیره کامل صنعت لوازمخانگی را در اختیار دارد.