دبیر کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: دخالت زیاد دولت در بورس باعث بیاعتمادی مردم به بازار سرمایه شده و به تبع آن بازدهی خوبی بوجود نیامد.
به گزارش بانکداری ایرانی، بهزاد رحیمی، دبیر کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با بورس نیوز اظهار کرد: مهمترین نگرانی اهالی خانه ملت بر آن است که سرمایههای مردمی بهخاطر شرایط رکودی بورس و افت شاخصکل بازارسرمایه به سطح نزولی رسیده و چارهای از سوی مسئولین برای آن اندیشیده نمیشود و همین بیتدبیری، مایه انتقاد و نارضایتی نمایندگان مجلس از وزیر اقتصاد و رئیس سازمان بورس را بیشتر کرده است.
وی ادامه داد: شرایط بورس به روشنی گواه از آن دارد که دخالتهای دولت بهجای عملکرد مثبت، اثری عکس را برجای گذاشته است که همین موضوع، عاملی بر بیاعتمادی مردم به بازارسرمایه کشور شده و بهتبع آن، بازدهی میزان سرمایهگذاری در بورس کشور به سطح پایینی رسیده است.
نماینده مردم در خانه ملت افزود: هنگامی که بورس برای تامین نیاز و کسریهای خود به بازاری که نبض حیاتی دارد، دخالتهای غیرمنطقی و دستوری میکند نباید انتظار بازادهی مثبت از آن بازار را داشت بنابراین باید بورس از دولتی بودن، آزاد شود.
بیشتر بخوانید: هدف اصلی مجلس و دولت، ایجاد ثبات در بازار سرمایه است
رحیمی با انتقاد از تامین کسری بودجه بهواسطه اجبار خرید اوراق در بازارسرمایه توسط نهادهای این بازار، تصریح کرد: باید دقت داشت که در قانون بودجه ۱۴۰۰ الزامی بر آنکه دولت ابتدا اوراق فروشی را در بازارسرمایه داشته باشد، نشده است ضمن آنکه مهمترین راه جبران کسریها که اتفاقا در قانون بودجه به آن اشاره و تاکید شده است، فروش اموال و داراییهای بلااستفاده دولتی است اما؛ دولتها به کوچکسازی خود اعتقادی ندارند.
دبیر کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: تصور کنید دولت بهجای تمرکز بر فروش اوراق در بازارسرمایه، بهسوی فروش اموال خود در بازار اقدام میکرد و تمام پارامترهای بازارسرمایه و بازارهای موازی تحتتاثیر این اقدام، بهبود پیدا میکردند.
نماینده مردم در خانه ملت تاکید کرد: اوراق فروشی به بورس ضربه زده و مجلس در تکلیف قانونی خود، پیگیر آن است که دولت مکلف به فروش اموال باشد نه اوراق!
رحیمی با اشاره به جلسه با اهالی وزارت اقتصاد و سازمان بورس و انتقاد به عملکرد آنها، افزود: جلسه با مدیران سیاستگذار و کلان بورسی رضایتبخش نبود و بهانههای آنها برای وضعیت فعلی بورس، قانعکننده نیست.
وی اضافه کرد: قولها و حرفهایی که از سوی اهالی بازارسرمایه داده شد با وضعیت حال بورس کشور فاصله دارد و خروجی اقدامات این افراد منطبق با شرایط و وضعیت فعلی بورس نیست و وزیر اقتصاد از مجلس فرصت خواست و رئیس سازمان هم اذعان کرد که تازه این مسند را قبول کرده و نیازمند فرصت است.
رحیمی در پایان گفت: کمیسیونهای اقتصادی مجلس درخصوص اقدامات بعدی درصورت عدم تغییر تفکرات مدیریتی در بازارسرمایه نیز راهکارهایی را در دستور کار خود قرار خواهند داد اما؛ فعلا فرصتی کوتاه در اختیار وزیراقتصاد قرار گرفته است.