شرکت بیمه دانا که از نظر تولید حق بیمه و پرداخت خسارت در رتبه سوم شرکتهای خصوصی صنعت بیمه قرار دارد و بر اساس گزارش سال 98 بیمه مرکزی این شرکت 8.01 درصد سهم از کل حق بیمه تولیدی و 8.19 درصد سهم خسارت پرداختی صنعت را در اختیار دارد که نشان میدهد عملکرد این شرکت در صنعت بیمه کشور از اهمیت ویژهای برخوردار است. بررسی عملکرد بیمه دانا بیانگر این است که بیمهنامههای مسئولیت، رتبه سوم حق بیمه تولید شده را در این شرکت به خود اختصاص داده است.
بهروز مهدی قلی زاده، مدیر بیمههای مسئولیت شرکت بیمه دانا در گفتگو با خبرنگار بانکداری ایرانی؛ اظهار داشت: سهم بیمههای مسئولیت از سبد پرتفوی شرکت بیمه دانا در سال گذشته، 3/04 درصد بوده است که حق بیمه تولیدی این رشته در این شرکت نسبت به سال گذشته 43/5 درصد رشد داشته است و نسبت خسارت این رشته بیمهای 5 درصد نسبت به سال گذشته کاهش داشته است .
قلی زاده در خصوص استراتژی بیمه دانا برای گسترش بیمه مسئولیت در سال جاری گفت : با ایجاد جذابیت و برای حفظ بیمهگذاران، تسهیلات ویژهای را ( تخفیفهای عدم خسارت و شرایط آسان پرداخت حق بیمه) برای بیمهگذاران خرد و بیمهگذاران آسیبدیده از کرونا در نظر گرفته است . همچنین برای گسترش این رشته بیمهای شرکت طرحهای بیمهای مسئولیتهای حرفهای در تخصصهای مختلف را در دست طراحی و اجرا دارد .
او با بیان اینکه بیمهنامههای مسئولیت بعد از بیمهنامههای تکمیل درمان وشخص ثالث، سومین رشته زیانده صنعت بیمه محسوب میشوند، افزود: افزایش ضریب خسارت بیمههای مسئولیت نگرانکننده است و راهکار کاهش ضریب با بازنگری دقیق آیین نامهها و دستورالعملهای تعیین نرخ و شرایط و همچنین تعیین شروطی برای الزام رعایت نکات ایمنی در کارگاهها و ایجاد ارتباط مؤثر با وزارت کار در جهت نظارت برکارگاها میتوان از روند صعودی خسارت این رشته جلوگیری کرد .
مدیر بیمه ای مسئولیت بیمه دانا با اشاره بر شیوع ویروس کرونا سبب کاهش فروش این بیمه نامه شده است ، اظهار داشت: شیوع ویروس کرونا تأثیر قابلتوجهی بر عملکرد بیمههای مسئولیت داشته است و حداقل 30 درصد در جذب پرتفوی و عملی نمودن برنامههای مدیریت تأثیرگذار بوده و در واقع باعث کاهش شده است .
به گفته قلی زاده استقبال از بیمهنامههای مسئولیت در حال گسترش است ولی با تحولات جامعه ، نیازهای بیمهای جدیدی در حال شکلگیری است که باید برای آن برنامهریزی شود. شکل کنونی بیمهنامههای موجود در بازار کلیه نیازهای بیمهای مشتریان را پاسخگو نیست و باید شرایط بیمهنامهها بازنگری شود و محصولات جدیدی متناسب با نیاز مشتریان ارائه شود و با توجه به تحولات در صنعت بیمه، نیاز به تغییر و بازنگری در آییننامهها و دستورالعملهای اجرایی صنعت بیمه برای این بیمهنامه ضروری است و انتظار میرود که با تنظیم آئیننامههای جدید و همچنین بازنگری آئیننامههای جاری و مرتبط با این رشته در جهت رشد و تعالی بازار این رشته بیمهای مهم اقدام شود .
او ضریب نفوذ رشتههای بیمه مسئولیت در مقایسه با سایر رشتههای بیمهای بسیار ناچیز دانست، و افزود:ضریب نفوذ این نوع بیمهنامه به دلیل عدم و یا نقص معرفی و ارائه این بیمهنامه از سوی شرکتهای بیمه، عدم جامع بودن بیمهنامهها، عدم وجود بانک اطلاعاتی جامع در رابطه با اطلاعات جوامع بیمهگذاران بالقوه و بالفعل و همچنین مشکلات اقتصادی موجود در جامعه در جهت صرف هزینه خرید بیمهنامه، بسیار پایینتر از حد مورد انتظار است .
قلی زاده به تفاوت بینام و بانام بودن در بیمهنامه مسئولیت کارفرما اشاره کرد و گفت :علی الرغم تعاریف متعدد و بعضاً نادرست ارائهشده در خصوص بیمهنامههای بانام و یا بینام در رشتههای مسئولیت، تعریف درست از واژههای بینام و بانام بسیار ساده و متناسب با واژههای موصوف است. بیمهنامهای که نام کلیه کارکنان بیمهگذار جهت تحت پوشش قرار گرفتن در بیمهنامه مسئولیت کارفرما در قبال کارکنان، در آن درج و مشخص باشد بیمهنامه بانام میباشد. بیمهگر میتواند به دلیل کاهش مشکلات و هزینههای ناشی از بررسی خسارات احتمالی در بیمههای بینام، در صورت اعلام اسامی از سوی بیمهگذاران و در جهت ترغیب بیمهگذاران به ارائه لیست کارکنان خود، تسهیلات قابلتوجهی به بیمهگذاران اعم از اعمال تخفیفهای ویژه ارائه نموده و جذابیت ایجاد نماید .
او گفت :متأسفانه یکی از بزرگترین و اصلیترین مشکلاتی که گریبان گیر شرکتهای بیمه در این رشته است و منجر به مشاهده آمار عملکرد نامناسب در این رشته شده است، ارائه نرخهای غیر فنی و بدون ارزیابی ریسک از سوی برخی از شرکتهاست که موجب شده نهتنها برخی بیمهگذاران پر ریسک حق بیمه متناسب با ریسک مورد بیمه را نپردازند بلکه هیچ تلاشی هم در جهت کاهش حوادث نکنند .