به گزارش تسنیم به نقل از راشاتودی، رسانه های محلی چین روز جمعه اعلام کردند که دولت این کشور برای اولین بار راکتور همجوشی هسته ای (خورشید مصنوعی) خود را روشن کرده است. این ماده به گونه ای طراحی شده که یک منبع انرژی پاک، مشابه خورشید واقعی است.
راکتور توکاماک HL-2M که برای شبیه سازی واکنشهای طبیعی در خورشید با استفاده از سوخت هیدروژن و دوتریم ساخته شده، بزرگترین و پیشرفته ترین دستگاه تحقیق تجربی همجوشی هسته ای چین است.
این راکتور در استان سیچوان در جنوب غربی چین واقع شده و اواخر سال گذشته تکمیل شد. این راکتور به دلیل گرما و نیرو زیادی که تولید می کند غالباً "خورشید مصنوعی" نامیده می شود.
راکتور توکاماک HL-2M از یک میدان مغناطیسی قدرتمند برای همجوشی پلاسمای گرم استفاده می کند و می تواند به دمای بیش از 150 میلیون درجه سانتیگراد، تقریباً ده برابر گرمتر از هسته خورشید برسد.
روزنامه "خلق چین" در گزارشی نوشت: توسعه انرژی همجوشی هسته ای نه تنها راهی برای تأمین نیازهای استراتژیک چین برای انرژی است بلکه برای توسعه پایدار انرژی و اقتصاد ملی این کشور نیز از اهمیت زیادی برخوردار است.
این پروژه بخشی از مشارکت چین با راکتور آزمایشی گرماهستهای بینالمللی است که در فرانسه واقع شده است.
راکتور آزمایشی گرماهستهای بینالمللی بزرگترین پروژه همجوشی هسته ای جهان است که قیمت آن حدود 20 میلیارد یورو (24 میلیارد دلار) می باشد. این پروژه با مشارکت 35 کشور ساخته شده و انتظار می رود در سال 2025 تکمیل شود.
دانشمندان چینی از سال 2006 در حال ساخت نسخه های کوچکتر راکتور همجوشی هسته ای از جمله "توکاماکHL-2M " –هستند.