کد خبر: ۱۸۷۷۸۷
تاریخ انتشار: ۱۹:۵۲ - ۲۵ آبان ۱۳۹۹ - 15 November 2020
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان‌غربی گفت: با هدف احیای دریاچه ارومیه از سال آبی ۹۴-۹۳ تاکنون بیش از ۶ میلیارد و ۱۵ میلیون مترمکعب آب از سدهای اقماری به سمت این دریاچه رهاسازی شده است.

به گزارش  ایرنا از وزارت نیرو، «اتابک جعفری» افزود: این میزان آب از سدهایی نظیر شهرچای ارومیه، سد بوکان، ساروق تکاب، سد مهاباد، حسنلوی نقده، سیلوه پیرانشهر، زولا و دریک سلماس و دیگرسدها وارد دریاچه ارومیه شده که تغذیه آبی بسیار مناسبی برای احیای دریاچه به‌شمار می‌رود.

وی ادامه داد: رهاسازی آب از سدهای در دست بهره‌برداری استان به سمت دریاچه ارومیه براساس سیاست‌های کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه و برنامه ابلاغی از سوی شرکت مدیریت منابع آب ایران هر ساله و در فصول غیر زراعی، به منظور اثربخشی حداکثری جهت تامین بخشی از نیازهای زیست محیطی دریاچه ارومیه در دستور کار شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان غربی قرار می‌گیرد

.جعفری خاطرنشان کرد: براین اساس دفاتر تخصصی این شرکت با تحلیل منابع آب، حجم مخازن سدها، وضعیت احتمالی بارش‌ها و برآورد ذخایر برف موجود در حوضه آبریز هر یک از سدها، نسبت به پیش بینی احجام رهاسازی از سدها اقدام و برنامه عملیاتی رهاسازی را پس از ابلاغ از سوی شرکت مدیرت منابع آب ایران، اجرا می‌کنند.
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان غربی در خصوص فرآیند رهاسازی نیز گفت: فرآیند رهاسازی تنها شامل رهاسازی از سدها نبوده و این شرکت برای جلوگیری از برداشت‌های غیرمجاز، انتقال مطمئن و همچنین جلوگیری از بروز حوادث ناگوار و انتقال ایمن، اقدام های لازم را انجام می‌دهد.

جعفری خاطرنشان کرد: اصلاح دریچه‌های خروجی سد بوکان، اصلاح‌بند انحرافی نوروزلو، ساحل‌سازی زرینه رود در پایین دست سد بوکان، ساحل‌سازی پایین دست بند انحرافی نوروزلو، لایروبی کانال‌ها و زهکش‌های اصلی، بازسازی کانال‌های ساحل راست و چپ شبکه زرینه‌رود با پیشرفت فیزیکی بالای ۹۰ درصد از جمله اقدام های انجام شده دربخش بازسازی تاسیسات آبی آذربایجان‌غربی به‌شمار می‌رود.
وی، سردهنه‌سازی، اصلاح و بازسازی دریچه‌ها و آبگیرهای رودخانه‌های آذربایجان‌غربی را از دیگر اقدام ها در این زمینه عنوان کرد و گفت: اقدام لازم در رودخانه‌های نازلو، باراندوز و شهرچای ارومیه، گدار نقده و زرینه‌رود و سیمینه رود انجام شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان غربی خاطرنشان کرد: در این بخش ۲۰ فقره اصلاح و بازسازی آب بند، ۲۱ فقره مرمت و بازسازی سردهنه، سه مورد احداث بند انحرافی و ۱۴ دهنه احداث سردهنه صورت گرفته است.
جعفری با اشاره به اینکه تکمیل و تجهیز شبکه سنجش منابع آبی در حوزه‌های سطحی و زیرزمینی طی سال‌های اخیر در جهت احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان‌غربی با قدرت انجام شده، اظهار کرد: ۴۶ ایستگاه هیدرومتری و هواشناسی ارتقا و توسعه یافته و ۱۰۰ دستگاه تجهیزات برای آنلاین‌سازی این ایستگاه‌های الکترونیکی خریداری و نصب شده است.
وی گفت: خرید و نصب دیتالاگر آب زیرزمینی در چاه‌های پیزومتری و آنلاین‌سازی آنها به تعداد ۲۱۱ دستگاه و حفاری ۶۲ حلقه چاه پیزومتری و اکتشافی در حوضه دریاچه ارومیه از دیگر اقدامات در این بخش محسوب می‌شود.

انسداد ۴ هزار و ۸۰۳ حلقه چاه غیرمجاز باهدف احیای دریاچه ارومیه
وی از مسدود کردن چهار هزار و ۸۰۳ حلقه چاه غیرمجاز برای احیای دریاچه ارومیه خبرداد و افزود: علاوه بر آن در این مدت، ۲۷۱ دستگاه حفاری توقیف، یک هزار و ۱۵ موتورپمپ برچیده و از اضافه برداشت ۴۸۹ حلقه چاه جلوگیری شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان‌غربی اضافه کرد: باهدف استفاده بهینه از منابع آبی زیرزمینی در اراضی و باغ‌های کشاورزی در استان، نیز علاوه بر برق‌رسانی به ۱۰۱ حلقه چاه، چهارهزار و ۵۰۰ دستگاه کنتور هوشمند خریداری و از این تعداد، سه هزار و ۹۷۷ دستگاه نصب شده است

جعفری بیان کرد: از ابتدای اجرای طرح احیای دریاچه ارومیه همچنین یک هزار و ۸۲۹ دستگاه تابلو کنتور روی چاه های کشاورزی استان نصب و ۷۱ اکیپ در کل استان که ۶۰ اکیپ آن در حوضه دریاچه ارومیه فعال بوده، بر اجرای دقیق طرح‌ها نظارت داشته است.

به گزارش ایرنا، دریاچه ارومیه در استان آذربایجان غربی واقع شده است.

نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: