به گزارش ایسنا، معصومه ابتکار در نشست خبری که به مناسبت هفته ملی سلامت بانوان برگزار شد با تاکید بر اهمیت فعالیت مراکز فرهنگی در ایجاد نشاط عمومی گفت: معاونت امور زنان و خانواده رئیس جمهوری، در این راستا طرحهایی نظیر طرح ارتقای سطح مهارتهای زندگی با همکاری وزارت آموزش و پرورش اجرا کرده است.
آخرین وضعیت رسیدگی به لایحه تامین امنیت زنان در برابر خشونت
ابتکار درباره آخرین وضعیت «لایحه تامین امنیت بانوان» گفت: بررسی این لایحه به بند ۳۵ کمیسیون لوایح رسیده است و در حال پیگیری است؛ همچنین در آخرین بند این لایحه به موضوع حصول اطمینان از آموزش پیش از ازدواج برای زوجهای جوان اشاره و به تصویب رسیده که گام مهمی در راستای رفع مشکلات ایجاد شده است.
به گفته وی در راستای حمایت از مادران شیرده برنامههایی توسط وزارت بهداشت در نظر گرفته شده است که از جمله آنها میتوان به تامین شیرخشک مورد نیاز نوزادان، مرخصی های شغلی مادران و... اشاره کرد که نیازمند است مورد توجه بیشتر سیاستگذاران قرار گیرد.
ابتکار در پاسخ به سوالی در خصوص اقدامات انجام شده معاونت زنان برای زنان سرپرست خانوار نیز گفت: معاونت زنان دستگاهی ستادی است و مسئولیتی در امر اجرا ندارد، معاونت در این راستا ستادی را به تفکیک بند ط ماده ۸۰ در جهت هماهنگی بین دستگاهی برای اقدامات مربوط به زنان سرپرست خانوار تشکیل داده است که یکی از کمیتههای این ستاد کمیته سلامت است.
رصد وضعیت سلامتی زنان سرپرست خانوار
وی ادامه داد: این کمیته مشکلات خاص مربوط به سلامت زنان سرپرست خانوار را با مسئولیت وزارت بهداشت رصد میکند؛ این اقدام الگویی است برا توان افزایی زنان سرپرست خانوار که در حال حاضر برای ۱۴ هزار زن در سراسر کشور اجرا شده است و البته الزام ابتدایی آن توان افزایی در حوزه مهارتهای فردی است.
تسهیلات قانونی زنان شاغل
به گفته ابتکار ابلاغ مرخصی ۹ ماهه زایمان زنان، فرصت خاص چند ساعت در روز برای شیردهی زنان به نوزادان، ساعت کار قابل انعطاف برای زنان دارای فرزند زیر ۶ سال و دورکاری از جمله مواردی است که در قانون برای سلامت زنان پیش بینی شده است و معاونت زنان پیگیر آنها است.
زنان سرپرست خانوار در اولویت مسکن ارزان قیمت و بیمه
وی افزود: طرحهای حمایت از زنان سرپرست خانوار با همکاری سازمانهایی همانند بهزیستی و سازمانهای مردم نهاد در حال اجراست. همچنین بحث بیمه زنان سرپرست خانوار نیز موضوع مهمی است که امسال با اولویت مادران بیش از یک و دو فرزند عملی خواهد شد. موضوع مسکن ارزان قیمت نیز یکی دیگر از موضوعات است که از وزیر مسکن درخواست کردیم زنان سرپرست خانوار را در اولویت قرار دهند.
معاون امور زنان و خانواده رییس جمهوری با تاکید بر اهمیت آموزش مهارتهای فردی و ارتباطی به زنان و دانش آموزان ادامه داد: آموزش این مهارتها به قدری مهم است که کلاسهایی در قالب مدرسه گفتوگو در آموزش و پرورش برای دانش آموزان ایجاد شده است، همچنین ما در معاونت زنان با ایجاد پادکستهای مهارتهای بین نسلی ارتباطی تحت عنوان رادیو نسل در کاهش خشونتها و افزایش سلامت روان بانوان گام برداشته ایم.
اهمیت آموزش بلوغ به دانش آموزان
وی درباره بهداشت بلوغ و اهمیت آموزش آن به دانش آموزان گفت: اخیرا با وزیر آموزش و پرورش در این باره گفتگو کردیم، همچنین در قانون حمایت از اطفال و نوجوانان که بالاخره در مجلس دهم تصویب و ابلاغ شد هم به مباحث سلامت باروری و بهداشت بلوغ اشاره شده است که در کاهش خشونتها و سوءاستفادهها میتواند موثر باشد.