بانک ملت با اعلام نرخ تسعیر اقلام پولی دارایی ها و بدهی های ارزی ، آثار مالی این رویداد بر صورت های مالی نیمه نخست سال جاری را مثبت پنج هزار 78 هزار میلیارد تومان اعلام کرد .
به گزارش بانکداری ایرانی ، بانک مرکزی برای دومین بار در سال جدید نرخ ارز را برای تسعیر داراییها و بدهیهای ارزی بانکها افزایش داد. این بخشنامه به منظور استفاده بانکها از نرخهای جدید ارز در تدوین صورتهای مالی میاندورهای (۶ ماهه) منتشر شده است و مطابق با آن نرخ هر یک یورو، ۱۲۹۰۰ تومان و برای هر دلار، ۱۱هزار تومان اعلام شده است.
افزایش مداوم نرخ ارز طی یکسال اخیر از این جهت که نرخ محاسبات ارزی در صورتهای مالی رقم ثابتی است و افزایش شکاف با نرخهای روز میتواند در حجم اسمی داراییهای بنگاهها تاثیر بگذارد، لذا لازم است برای جلوگیری از کوچک شدن این داراییها نرخهای محاسباتی به روز شوند. از همین رو بعد از ۶ ماه از بخشنامه قبلی و تعدیل نرخها، بانک مرکزی مجددا تصمیم گرفت که نرخ تسعیر ارز بانکها را افزایش دهد.
بر همین اساس بانک مرکزی در بخشنامهای که آخرین روز سال ۹۸ به بانکها ابلاغ کرد، نرخ تسعیر ارز بانکها در پایان سال ۹۸ را حدود ۲۰ درصد افزایش داد. نرخ تبدیل یورو که قبلا ۸,۵۰۰ تومان بود به ۱۰,۲۰۰ تومان و دلار که قبلا ۷,۵۰۰ تومان بود به ۹هزار تومان تغییر داده شد.بخشنامه مذکور برای تهیه صورتهای مالی دوره یکساله ۹۸ ابلاغ شد و بخشنامه اخیر هم به منظور محاسبه صورتهای مالی دوره ۶ ماه اول سال ۹۹ ارائه شده است.
در این بخشنامه هم نرخ تسعیر یورو به میزان ۲۶ و دلار ۲۲ درصد افزایش داده شده است. به عبارتی، بانکهای با تراز مثبت با این رشد بهصورت میانگین ۲۴ درصدی نرخ تسعیر ارز، بسته به وضعیت ارزی خود سود شناسایی میکنند.
بنابراین این بانک ملت اطلاعات مربوط تسعیر ارز در سامانه کدال منتشرکرد و اعلام کرد: پس از اعمال تعدیلات و لحاظ هزینه مطالبات مشکوک الوصول عمومی برای تسهیلات جاری و هزینه مطالبات مشکوک الوصول اختصاصی لازم برای تسهیلات و مطالبات ارزی غیر جاری از بابت اعمال تغییر نرخ تسعیر ارز و در نظر گرفتن آثار مالیاتی مترتبه، دارای اثر مثبت خالص حدود 57.800 میلیارد ریال بر عملکرد شش ماهه این بانک خواهد بود. بدیهی است صورت های مالی شش ماهه این بانک حاوی جزئیات بیشتر ، در پایان این ماه در سامانه کدال منتشر خواهد شد.
لازم به یادآوری است که بانک ملت در نیمه نخست سال جاری در فعالیت اصلی بانک ها که حول محور تسهیلات دهی و سپردهگیری است بهترین عملکرد دربین بانک های بورسی داشته است و توانسته بالاترین تراز عملیاتی را ثبت کند، بانک ملت در این دوره زمانی 14 هراز 883 میلیارد تومان درآمد از محل تسهیلات اعطایی کسب کرد و در مقابل به سپرده های سرمایه گذاری هفت هراز 937 میلیارد تومان سود اختصاص داد و تراز مثبت شش هراز 946 میلیارد تومان را ثبت کرد .