به گزارش ایسنا، مجید شمس، مدیر عامل این شرکت دانشبنیان گفت: تولید سه محصول دانشبنیان کابل ۲۳۰ کیلو ولت، کابل ۴۰۰ کیلو ولت و کابل چند لایه از دستاوردهای دانش بنیان این شرکت است که در شبکههای انتقال برق، انتقال نیرو به دو روش هوایی و زمینی مورد استفاده قرار میگیرد.
وی با بیان اینکه کاربرد این کابلها در روش انتقال هوایی، معمولاً مشکلات عمدهای مانند مسائل زیستمحیطی و خطرات جانی ایجاد میکند، ضمن آن که قیمت دکل مورد استفاده نیز بسیار بالا است، بر این اساس این شرکت با تامین کابلهایی با کیفیت انتقال برق، زمینه انتقال برق در زیرزمین را فراهم کرده است.
شمس، تولید کابلهای انتقال فشار قوی برق را نیازمند فناوری و مواد اولیه خاص و پیشرفته دانست و خاطر نشان کرد: پیش از این تنها چند کشور محدود مانند فرانسه، کره جنوبی و ژاپن از این فناوری برخوردار بودند، ولی ما با بومیسازی فناوری این کابلها کمک کردیم که نیاز داخلی به این محصول به صورت کامل مرتفع شود.
به گفته مجری طرح با توجه به تولید محصول با کیفیت داخلی با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاستجمهور، واردات کابلهای خارجی تا حد زیادی ممنوع شد و در صورت واردات نیز، شخص وارد کننده باید هزینه قابل توجهی بابت تعرفه بپردازد که اصولاً توجیه اقتصادی ندارد.
شمس با اشاره به لزوم حمایت بیشتر از محصولات «ایرانساخت»، گفت: هر چند قیمت این محصول نسبت به نمونههای مشابه خارجی، بسیار کمتر است، اما از نظر کیفیت برابر با این محصولات است و حتی از برخی رقبای خارجی، کیفیت بهتری دارد. با توجه به همین کیفیت خوب توانستیم بازارهای کشورهای منطقه را تصاحب کنیم و این محصولات را به کشورهایی مانند افغانستان، عراق و ونزوئلا صادر کنیم.
بر اساس اعلام معاونت علمی ریاستجمهوری، وی همچنین یادآور شد: این شرکت موفق شده است که نیاز پروژههای مختلفی مانند برج میلاد، جایگزینسازی انتقال هوایی با انتقال زمینی در پروژه پل صدر، پالایشگاه ستاره خلیج فارس و فازهای مختلف پارس جنوبی را تامین کند.