به گزارش
مهر به نقل از صدا و سیما، حبیب الله جهانساز افزود: تاکنون ۷۵ درصد مطالبات چایکاران یعنی ۲۳۲ میلیارد تومان پرداخت شده است.
وی همچنین گفت: از این میزان برگ سبز مورد خریداری ۱۶ هزار و ۴۴۵ تن چای خشک استحصال شده است.
رئیس سازمان چای کشور افزود: با وجود اینکه در فصل خرداد بارشی نبوده، ۱۲ درصد بیشتر از سال قبل برگ سبز تحویل کارخانجات چایسازی شده که این نشان میدهد صنعت چای از رکود گذشته در حال خارج شدن است.
وی اضافه کرد: خوشبختانه کشاورز چایکار حضور موثرتری در باغ دارند و مصرف کنندگان هم تمایل خوبی نسبت به مصرف چای داخلی پیدا کرده اند.
جهانساز تصریح کرد: نکته با اهمیت این است که در بحث عرضه و فروش چای داخلی مشکل خاصی وجود ندارد.
وی ادامه داد: امسال قیمت تضمینی برگ سبز چای درجه یک چهار هزار و ۶۰۰ تومان (۲۷،۷ درصد بیشتر از سال زراعی قبل) و برگ سبز چای درجه دو سه هزار و ۳۰۰ تومان (۵۰ درصد بیشتر از سال قبل) تعیین شده است.
رئیس سازمان چای کشور گفت: کارخانجات با توجه به وضعیت بازار به نرخ خرید تضمینی بسنده نکرده بلکه فراتر از آن یعنی به طور متوسط ۵۰۰ تا ۱,۵۰۰ تومان و بعضاً به صورت محدود ۲۰۰۰ و ۲,۵۰۰ تومان بیشتر از چایکار در حال خرید برگ سبز هستند.
وی افزود: در حال حاضر فروش چای خشک به صورت عمده و فلهای از سوی کارخانجات به طور متوسط ۳۷ تا ۳۸ هزار تومان و چای ممتاز ۶۵ تا ۷۰ هزار تومان است.
جهانساز با اشاره به اینکه ۲۰ درصد چای خشک تولیدی ممتاز است، افزود: چای خشک درجات، ارقام و قیمتهای مختلفی دارد.
وی ادامه داد: انواع چای خشک داخلی شامل ممتاز، قلم، شکسته، باروتی و… است.
رئیس سازمان چای کشور گفت: برگ سبز چای تولیدی در سال گذشته، ۱۲۶ هزار تن بوده و امسال پیش بینی میشود ۱۳۰ تا ۱۳۵ هزار تن برگ سبز از چایکاران تحویل گرفته شود.
وی افزود: سال گذشته ۲۵ هزار تن چای خشک در کشور تولید شد که امسال پیش بینی میشود ۳۰ هزار تن چای خشک تولید شود.