به گزارش
تسنیم به نقل از سی ان بی سی، صندوق بینالمللی پول اعلام کرد اقتصاد آسیا برای اولین بار در تاریخ کوچک می شود و هشدار داد بهبود اقتصادی در این منطقه سال ها طول خواهد کشید.
این صندوق در روز سهشنبه اعلام کرد اقتصاد آسیا احتمالاً 1.6 درصد در سال جاری میلادی کوچک میشود. رشد اقتصادی صفر در ماه آوریل برای این منطقه پیش بینی شده بود.
چانگ یانگ ری، مدیر بخش آسیا-اقیانوسیه صندوق بینالمللی پول گفت این منطقه هنوز هم شرایط بهتری نسبت به سایر مناطق دنیا دارد ولی اقتصاد ضعیف تر جهانی رشد اقتصادی در آسیا را سخت کرده است.
وی گفت:« وقتی همه دنیا از تاثیرات همهگیری ویروس کرونا رنج می برد، آسیا نمیتواند یک استثنا باشد».
صندوق بینالمللی پول ماه گذشته پیش بینی خود از رشد اقتصاد جهان را پایین آورد و تخمین زد اقتصاد دنیا 4.9 درصد در سال جاری میلادی کوچک شود. این صندوق رشد اقتصاد جهان را در سال آینده میلادی 5.4 درصد پیش بینی می کند.
آسیا اولین منطقهای بود که تحت تاثیر همهگیری ویروسکرونا قرار گرفت چون این ویروس اولین بار در شهر ووهان چین شایع شد. پس از انتشار جهانی این ویروس، بسیاری از دولت ها اقداماتی برای محدود کردن روابط و رفت و آمد مردم اتخاذ کردند که به شدت فعالیت های اقتصادی را پایین آورد.
ری گفت انتظار می رود اقتصاد آسیا 6.6 درصد در سال آینده میلادی رشد کند ولی سطح فعالیت اقتصادی در منطقه هنوز هم کمتر از از رقمی است که صندوق بینالمللی پول قبل از آغاز همهگیری کرونا اعلام کرده بود.
وی توضیح داد کشورهای این منطقه بسیار وابسته به تجارت و گردشگری هستند یعنی بخشهایی از اقتصاد جهان که بیشترین ضربه را از همه گیری کرونا خورده اند.
رئیس بخش آسیا اقیانوسیه صندوق بینالمللی پول هشدار داد حتی اگر راه حل های پزشکی برای درمان بیماری کوئید19 یافت شود، بخشهایی مانند گردشگری که با تماس مستقیم مردم سر و کار دارند به آهستگی رشد خواهند کرد و این مسئله رشد اقتصادی آسیا را هم کند می کند.
وی اضافه کرد در صورت ایجاد موج دوم همه گیری ویروس کرونا در منطقه، بسیاری از دولت ها توانایی حمایت از اقتصادهایشان را مانند دوره اول نخواهند داشت.