کد خبر: ۱۷۶۰۰۷
تاریخ انتشار: ۱۷:۱۲ - ۲۹ فروردين ۱۳۹۹ - 17 April 2020
در حالی که صنایع شوینده با تمام توان برای تامین اقلام مورد نیاز کشور وارد میدان شده‌اند،برخی اقدامات خاص مشکلات متعددی را برای تولیدکنندگان باسابقه ایجاد کرده است.
 
به گزارش   تسنیم، سید مصطفی مقدسی در توضیح این مطلب اظهارداشت:پس از شیوع کرونا، وزارت صنعت،معدن و تجارت و وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی تصمیم گرفتند تولید کالاهای خاص برای مقابله با کرونا را سرعت بخشند و ژل‌های ضدعفونی دست و مواد ضدعفونی کننده و ... در صدر نیازهای کشور اعلام شد و صنایع شیمیایی و شوینده نیز با تمام توان برای تحقق این هدف بسیج شدند. 

 وی با اشاره به اینکه 70 درصد از ظرفیت صنعت شوینده و بهداشتی در استان البرز مستقر است، اضافه کرد:همکاری مناسب و تنگاتنگی میان وزارت صنعت، معدن،تجارت و وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی و سازمان غذا و دارو با هدف تامین کالاهای استراتژیک مورد نیاز در صنایع شوینده شکل گرفت و در کنار این همکاری، فعالان صنعت نیز با توجه به وضعیت خطیر و مسئولیت اجتماعی،با تغییر خطوط تولید،وارد میدان شدند تا کالاهای مورد نیاز کشور را تامین نمایند. 

به گفته وی مجوزهای لازم برای تولید کالاهای مذکور در شرکت پاک رخ و سایر شرکت‌های مستقر در استان ، از این رو از سوی معاونت غذا و دارو در استان البرز صادر شده است.

مدیرعامل پاک‌رخ با اشاره به اینکه دستگاه‌های دولتی،روند صدور مجوز برای تولید انواع ژل ضدعفونی کننده و مواد ضدعفونی کننده مورد نیاز را سرعت دادند، گفت:در این راستا سازمان‌های صنعت، معدن و تجارت و سازمان غذا و دارو نظارت دقیقی را بر تولید کنندگان این اقلام تدارک دیدند، به عنوان مثال کنترل میزان ورودی الکل به کارخانه و میزان الکل موجود در محصول به صورت مداوم در دستور کار این سازمان‌ها قرار گرفته و بازرسی مستمر و آزمایش مکرر محصولات، صورت می گیرد.  

به گفته وی نمایندگان سه دستگاه دولتی نیز در کارخانه‌ها مستقر هستند تا روند تولید محصولات مذکور به بهترین شکل ادامه یابد. 

عضو پیشین هیات مدیره انجمن صنایع شوینده در بخش دیگری از سخنانش با تاکید بر اینکه نظارت در این حوزه چند بعدی است،گفت: یک نظارت در حوزه تولید اتفاق می‌افتد،نظارتی بر وضعیت بهداشتی و کیفیت محصول و البته نظارت بر شیوه توزیع در جریان است اما متاسفانه بروکراسی پیچیده و تک روی سازمان غذا و دارو در یک استان، بسیاری از تولیدکنندگان صنایع شوینده را که با احساس مسئولیت اجتماعی به تغییر کاربری خطوط تولید رو آوردند تا محصولات مورد نیاز کشور را در این شرایط خطیر تامین کنند، با مشکل مواجه کرده است. 

مقدسی در توضیح این مطلب ادامه داد:به عنوان مثال  در استان فارس،دانشگاه‌ علوم پزشکی راسا نسبت به آزمایش محصولات در آزمایشگاه‌هایی بدون پروتکل استاندارد اقدام می‌کنند و تعجب‌آور این است که بدون توجه به پروتکل‌های استاندارد و نتایج آزمایشگاه‌های مورد تایید،دست به انتشار خبر در خصوص نتایج آزمایش می‌زند. 

وی در توضیح این مطلب افزود:نتیجه آزمایش یک محصول مشابه در دو آزمایشگاه فاقد استاندارد بسیار متفاوت بود،یک آزمایشگاه درصد الکل را 60 و آزمایشگاه دیگری درصد الکل را 89 اعلام کرده است اما سازمان غذا و دارو در این استان بدون توجه به این دو نتیجه متفاوت و بدون انجام آزمایش در آزمایشگاه دارای پروتکل استاندارد نتیجه را اعلام و رسانه‌ای می‌کند. محصول این وضعیت به خطر افتادن سرمایه مادی و معنوی برندهایی است که بیش از 5 دهه در بازار ایران سابقه حضور دارند. 

مقدسی گفت:این اتفاق در حالی رخ داده که نتایج هر آزمایشی در خصوص میزان الکل موجود در محصول باید به اطلاع سازمان غذا و داروی استان صادرکننده مجوز برسد تا نظارت‌های دقیق‌تر صورت گیرد. 

وی تاکید کرد:متاسفانه این روند هم منافع تولیدکننده و هم منافع مصرف‌کننده را در معرض خطر قرار می‌دهد چرا که به رغم تولید انبوه محصولات خاص مقابله با کرونا، بسیاری از این اقلام امکان توزیع را نمی‌یابند. 

وی با اشاره به اینکه حق برندهایی که از این مسیر آسیب می‌بینند برای شکایت حقوقی محفوظ است، تاکید کرد:در این شرایط خطیر ضرورت دارد مساله نظارت دارای چارچوب دقیق و پروتکل ابلاغی باشد و طبق قانون این اقدام صورت گیرد چرا که تک‌روی در این حوزه تنها می‌تواند صدمات جبران ناپذیری به سلامت جامعه تحمیل کند.
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: