به گزارش
ایسنا، با اعلام ستاد ملی مقابله با کرونا، از روز شنبه ۲۳ فروردین ماه ۱۳۹۹، فاز سوم فاصله گذاری اجتماعی، یعنی فاصله گذاری هوشمند در استان های سراسر کشور، به جز تهران، آغاز شد و قرار است تهرانی ها نیز از ۳۰ فروردین ماه به این طرح بپیوندند. بر اساس طرح فاصله گذاری اجتماعی هوشمند، مشاغل به دو دسته کم ریسک کم و پر ریسک تقسیم شده اند و صنوف مختلف بر اساس ریسکی که در روند انتقال بیماری دارند، میتوانند فعالیت خود را آغاز کنند. بنابراین ابتدا مشاغل و صنوف کم ریسک با التزام به رعایت دستورالعمل های بهداشتی مصوب وزارت بهداشت، می توانند کسب و کارشان را بازگشایی کنند.
البته هرچند که سیاست کلی ستاد ملی مقابله با کرونا همچنان ماندن در خانه و خروج از منزل تنها در مواقع اضطرار و با رعایت موازین بهداشتی است، اما در سومین گام اجرای فاصله گذاری اجتماعی یا همان طرح فاصله گذاری هوشمند مقرر شد بخش های تولیدی - اصناف و مشاغل مشخص شده که کم ریسک محسوب می شوند، برای خدمت رسانی به مردم با اجرای دستورالعمل های وزارت بهداشت، امکان فعالیت کسب و کار داشته باشند. بنابراین بر اساس اعلام وزارت بهداشتی ها صاحبان کلیه صنوف موظف به ثبت نام در سامانه وزارت بهداشت به آدرس Salamat.gov.ir هستند که پس از دریافت کد، مجوز فعالیت شان صادر خواهد شد.
در عین حال صاحبان صنوف مختلف، متعهد و مکلفند که دستورالعمل ها و پروتکل های بهداشتی خاص هر صنف را که از سوی وزارت بهداشت در سایت Markazsalamat.behdasht.gov.ir قرار می گیرد، رعایت کنند. به طوری که بر اساس اعلام دکتر کیانوش جهانپور - سخنگوی وزارت بهداشت، هموطنان هم می توانند هر گونه تخطی از این پروتکلها را از طریق سامانه «سجام» به اطلاع وزارت بهداشت و دستگاه های قضایی برسانند و از آنجایی که موضوع مربوط به سلامت عموم مردم است، در موارد تخلف مورد پیگیری دادستان قرار میگیرد.
همچنین با اعلام ستاد ملی مقابله با کرونا مقرر شد تا بازگشایی ادارات دولتی نیز به صورت پلکانی انجام شود و از تاریخ ۲۳ فروردین ماه، دو سوم کارمندان در محل کار خود حاضر شده و یک سوم اقدام به دورکاری کنند.
بامداد جمعه؛ آخرین مهلت ثبت نام اصناف در سامانه وزارت بهداشت
حال با گذشت حدود یک هفته از این مصوبه، وزارت بهداشتی ها اعلام کردند که ساعت ۲۴ روز پنجشنبه ۲۸ فروردین ماه، آخرین مهلت ثبت نام در سامانه ثبت نام اصناف و صنایع در راستای اجرای فاصله گذاری هوشمند بوده و پس از اتمام این مهلت، با صاحبان حِرَف و مشاغلی که ثبت نام نکرده اند به منظور پیشگیری از انتقال کرونا، برابر قانون برخورد خواهد شد.
در این زمینه دکتر احمد جنیدی- رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با بیان اینکه مشاغل پرخطر در تهران و سایر شهرستان ها تا اطلاع ثانوی همچنان تعطیل هستند، گفت: در عین حال همه صاحبان مشاغل پرخطر و کم خطر خصوصی، دولتی، خیریه شامل صنف، کارگاه، صنعت و واحدهای خدماتی تولیدی حتما باید در سامانه salamat.gov.ir ثبت نام کنند.
بنابر اعلام مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، فعالیتهای پرخطر برای شیوع کرونا در حوزه اصناف شامل آرایشگاههای مردانه و زنانه، رستورانها، تالارهای پذیرایی و سالن مراسم، مراکز بازی، تفریحی، گیم نت، قهوه خانهها، چایخانهها و تریا، اماکن اقامتی، هتلها، استخر، سونا و ماساژ و باشگاههای بدنسازی و ورزشی – سینماها - جشنوارهها و نمایشگاهای هنری و فرهنگی است، باید ضمن ثبت نام در سامانه، منتظر اعلام نظر ستاد ملی مقابله با کرونا درباره بازگشایی کسب و کارشان باشند.
مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت همچنین توصیه کرده که همه صنایع شامل صنایع نفت، گاز، پتروشیمی، پالایشگاهی، خودروسازی، شیمیایی، فلزی، معدن و غیره و همه خدمات از جمله بیمارستان ها، داروخانه ها مطب ها، آزمایشگاه ها، مراکز فیزیوترابی، پیشخوان ها، مدارس، دانشگاه ها، آموزشگاه ها و همه مراکز خدمت رسانی و اصناف و شرکت ها و مانند آن در مهلت تعیین شده در سامانه ثبت نام کنند و تاکید کرده که صاحبان مشاغل، ثبت نام را به روز های آخر موکول نکنند.