کد خبر: ۱۶۸۷۸۴
تاریخ انتشار: ۰۹:۵۰ - ۲۲ آذر ۱۳۹۸ - 13 December 2019
 بانکداری ایرانی - مدیرعامل بانک توسعه صادرات ایران پیشنهاد داد که وزیر اقتصاد فروش اموال مازاد بانک‌ها در بورس را به همه بانک‌ها بخشنامه کند تا بانک‌ها اموال خود را از طریق بورس به فروش برسانند.

وزیر امور اقتصادی و دارایی به تازگی امکان عرضه اموال مازاد بانک‌ها از طریق بورس کالا را مطرح کرده است که «علی صالح آبادی» مدیرعامل بانک توسعه صادرات ایران این رویداد را به عنوان اقدامی در راستای شفاف سازی واگذاری اموال بانک‌ها قلمداد می‌کند که نیاز است این اقدام از سوی وزیر اقتصاد به بانک‌ها بخشنامه شود. 

چند روز گذشته «شاپور محمدی» رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در خصوص عرضه اموال مازاد بانک‌ها در بورس کالا به خبرنگار ایرنا گفت: در بورس کالا، دستورالعمل و مقررات لازم برای میزبانی از املاک مازاد بانک‌ها وجود دارد تا از یک سو، سرمایه‌گذاران برای خرید املاک بانک‌ها به مکانی رسمی، شناخته شده و رقابتی همچون بورس کالا مراجعه کنند و از سوی دیگر این امکان برای بانک‌ها نیز فراهم می‌کند تا املاک خود را به صورت کاملا شفاف به فروش برسانند.

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: این رویداد، فرصتی مناسب برای بانک‌ها و بازار سرمایه است تا افرادی که می‌خواهند در املاک سرمایه‌گذاری کنند به بازاری رسمی و شفاف یعنی بورس کالا مراجعه کنند. در این بین مزیت همزمان این اتفاق آن است که علاوه بر آزاد شدن منابع بانک‌ها به شکلی شفاف و رقابتی، گزینه‌ای جدید برای سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه نیز به میزبانی بورس کالا اضافه می‌شود.

محمدی اظهار داشت: مزیت همزمان فروش املاک مازاد بانک ها در بورس کالا آن است که علاوه بر آزاد شدن منابع بانک‌ها به شکلی شفاف و رقابتی، یک گزینه جدید برای سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه نیز به میزبانی بورس کالا اضافه می‌شود.

تصویب دستورالعمل عرضه اموال دولت و بانک‌ها در بورس

علی صالح آبادی، مدیرعامل بانک توسعه صادرات ایران امروز (جمعه) در گفت‌ و گو با خبرنگار ایرنا به مزیت‌های عرضه اموال مازداد بانک‌ها در بورس کالا اشاره کرد و افزود: مهمترین ویژگی عرضه اموال مازاد بانک‌ها و اموال دولتی در بورس کالا ایجاد شفافیت در معاملات است؛ در واقع این اتفاق در بورس کالا باعث می‌شود تا هر فردی که متقاضی خرید اموال دولتی و اموال بانک‌هاست بداند که در یک بستر شفاف و در زمانی مشخص و رقابتی برابر می‌تواند اموال را بخرد و هیچ شبهه‌ای هم در معاملات وجود نداشته باشد.

مدیرعامل بانک توسعه صادرات ایران با بیان اینکه فروش اموال بانک‌ها در بورس به سود بانک‌ها و خریداران است، افزود: با توجه به اینکه عرضه‌کنندگان اموال، بانک‌ها هستند و مکانیسم حراج نیز شفاف است، طبق قوانین و مقررات به شکل حراج و رقابتی این اتفاق صورت می‌گیرد و در وهله نخست شفافیت و سرعت در فروش اتفاق می‌افتد.

وی ادامه داد: به مرور و با انجام چند معامله نخست همه متوجه می‌شوند که اموال بانک‌ها و دولت در بورس کالا به فروش می‌رسد و این اتفاق به بانک‌ها در امر بازاریابی و سهولت فروش کمک ویژه‌ای می‌کند و برای خریداران نیز شرایطی یکسان و شفاف را فراهم می‌سازد. 

صالح آبادی با بیان اینکه در سال ۹۱ دستورالعمل عرضه اموال دولت و بانک‌ها در بورس تصویب شد، اظهار داشت: اکنون این اقدام در دست اقدام است که امیدواریم بانک‌ها از طریق بورس اموال خود را به فروش برسانند که هم به نفع اقتصاد است و هم بازاری شناخته شده متولی فروش اموال می‌شود.
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: