مجموع درآمد بانکهای دولتی در سال آینده حدود ۱۲۰هزار میلیارد تومان برآورد شده است.
براساس لایحه بودجه کل کشور برای سال ۱۳۹۹ که روز یکشنبه گذشته به مجلس ارائه شد، خلاصه کل منابع و مصارف بانکها (ترازنامه) در سال آینده تشریح شده است.
بر اساس این گزارش، مجموع کل منابع بانکها در سال آینده از سوی دولت ۱۱۹ هزار و ۱۹۲ میلیارد و ۹۷۰ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان در نظر گرفته شده که ۱۱۶ هزار و ۴۹۹ میلیارد و ۷۲۸ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان آن مربوط به بخش درآمدها و مابقی آن مربوط به بخش سایر دریافتهاست.
همچنین در این بخش از لایحه بودجه سال ۱۳۹۹، از مجموع بیش از ۱۱۹ هزار میلیارد تومان هزینه بانکها، ۱۱۳ هزار و ۱۳۸ میلیارد و ۱۲۸ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان آن مربوط به ردیف هزینهها، ۸۴۰ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان آن مربوط به مالیات، ۱۶۸۰ میلیارد آن مربوط به ۵۰ درصد سود ویژه، ۲ میلیارد و ۵۰ میلیون تومان مربوط به سود سهام، ۱۶ میلیارد و ۸۱۵ میلیون تومان آن مربوط به سایر حسابهای تخصیص سود، ۴۳۱۳ میلیارد و ۳۰۰ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان آن مربوط به هزینههای سرمایهای و ۲۴۴ میلیارد و ۲۹۰ میلیون تومان آن مربوط به افزایش داراییهای جاری است که از مجموع این هزینهها ۱۰۴۲ میلیارد و ۸۱۴ میلیون تومان مربوط به ذخیره استهلاک منظور در هزینههای جاری کسر میشود. مقایسه بودجه سال ۹۹ با سال ۹۸ حاکی از رشد ۵/ ۱۰ درصدی درآمد بانکها در سال آینده است.
خبرگزاری «ایبنا» در این زمینه گزارش داده است: جمع درآمد هشت بانک دولتی به علاوه بانک مرکزی در لایحه بودجه سال ۹۹ بالغ بر ۱۱۶ هزار و ۴۹۹ میلیارد تومان است که در این میان بانک ملی ایران با بیش از ۴۳ هزار و ۹۰۶ میلیارد تومان بیشترین منابع درآمدی را به خود اختصاص داده است. بر این اساس درآمد بانک سپه ۲۰ هزار و ۵۶۷ میلیارد تومان، بانک کشاورزی ۱۸ هزار و ۲۸۱ میلیارد تومان، بانک مسکن ۱۴ هزار و ۹۹۶ میلیارد تومان، بانک صنعت و معدن ۳ هزار و ۱۳ میلیارد تومان، بانک توسعه تعاون ۲ هزار و ۵۴۷ میلیارد تومان، پست بانک ۱۸۷۳ میلیارد تومان و بانک توسعه صادرات ۱۹۹۷ میلیارد تومان در بودجه سال ۹۹ پیشبینی شده است. درآمد بانکها در بودجه سال ۹۹ در حالی بالغ بر ۱۱۶ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده که این رقم در سال ۹۸ برابر ۱۰۵ هزار میلیارد تومان بوده و حاکی از رشد ۵/ ۱۰ درصدی است.