بانکداری ایرانی - در حالی که این روزها از نوسانهای قیمت ارز خبری نیست، با توجه به تاثیر مستقیم قیمت ارز بر قیمت گوشی، به نظر میرسد بازار گوشی موبایل به ثبات نسبی رسیده است.
به گزارش ایسنا، پس از تغییراتی که برای واردات گوشی مسافری در نظر گرفته شد، بهترین موقعیت برای واردکنندگان رسمی فراهم شد تا با تفاوت قیمتی که اکنون گوشیهای مسافری نسبت به واردات رسمی دارند و دیگر نمیتوان گوشیهای مسافری را بهصرفهتر قلمداد کرد، بازار را در دست بگیرند و با فراهم کردن نیاز مصرفکننده، بازار گوشیهای موبایل را که در طول دو سال گذشته، به دلایلی از جمله افزایش نرخ ارز و رجیستری و مانند اینها دچار بحران شده بود، ساماندهی کنند.
طرح رجیستری یا شناسنامهدار کردن تجهیزات سیمکارتخور با هدف مبارزه با قاچاق از سال ۱۳۹۶ اجرایی شد و واردکنندگان غیررسمی برای جبران این موضوع، به واردات چمدانی گوشیهای مسافری رو آوردند که از معافیتهای گمرکی برخوردار بودند. البته پس از آن، اقداماتی برای مقابله با این وضعیت در نظر گرفته شد، از جمله دریافت مستقیم کد فعالسازی گوشی مسافری پس از پرداخت عوارض و ثبت موفق شناسه سریال دستگاه در گمرک بود که با اتصال گمرک به سامانه همتا امکانپذیر شد.
اما این اقدام هم چندان موفقیتآمیز نبود و به خرید و فروش اطلاعات مسافران و حتی بدون آگاهی آنها منجر شد که در سفرهای زیارتی حجاج هم شدت گرفت. به همین دلیل با نزدیک شدن به ایام اربعین، وزارت صنعت، معدن و تجارت، تعرفه گمرکی واردات تلفن همراه را با افزایش حقوق ورودی گوشی به ۲۶ درصد رساند، همچنین معافیت ۸۰ دلاری برای واردات تلفن همراه مسافری حذف و مقرر شد استفاده از نرخ ارز بازار ثانویه برای محاسبه حقوق ورودی واردات تلفن همراه مسافری اعمال شود.
از طرفی، بازار گوشی در یک سال اخیر بالا و پایین بسیار داشته و البته روند آن تحت تأثیر عواملی مانند افزایش نرخ ارز، عمدتاً صعودی بوده است. عواملی مانند مانند سودجویی برخی فروشندگان از اسم رجیستری و مشکلات واردکنندگان و اختلالهای چندباره در سامانه همتا و واردات گوشی مسافری هم چند مرتبه بازار گوشی را دستخوش تحول کرد.
در این باره اخیرا رضا دیهیمی - نایبرییس انجمن واردکنندگان موبایل تبلت و لوازم جانبی- درباره احتمال افزایش قیمت گوشی گفته بود: افزایش قیمتی برای مصرفکننده نهایی نخواهیم داشت زیرا نه دلار گران شده و نه تعرفه گوشیهای شرکتی افزایش پیدا کرده و نهایتا همان سه درصد هزینه خدمات پس از فروش به گوشیها اضافه میشود و مورد دیگری برای افزایش قیمت وجود ندارد و با افزایش قیمت نامتعارفی روبهرو نخواهیم بود.
ثبات قیمت گوشی همراه در بازار
در این راستا بهتازگی و طبق اعلام همتا (سامانه هوشمند مدیریت تجهیزات ارتباطی) ابراهیم درستی -رئیس اتحادیه فروشندگان صوتی و تصویری، تلفن همراه و لوازم جانبی- درباره جدیدترین آمار از معاملات بازار تلفن همراه اظهار کرده است: هماکنون قیمت تلفن همراه در ثبات نسبی قرار دارد. قیمت گوشی تلفن همراه در گذشته افزایشی بود، اما هماکنون روند کاهشی به خود گرفته است و دلیل ریزش قیمتها را میتوان کاهش نرخ ارز در بازار دانست.
درستی از شرکتهای واردکننده گوشی تلفن همراه درخواست کرده تا توان دارند، نیاز بازار را تامین کنند چراکه دلالان و سوءاستفادهگران از نیاز بازار برای تحقق خواستههای خود استفاده نکنند و گفت: زمانی وضع بازار موبایل مشخص میشود که دست دلالان و سودجویان در بازار کوتاه شود. امیدواریم همکاری دولت و اصناف بیشتر شود تا بازار روند مطلوبتری به خود بگیرد.