مدیرعامل بانک بورسی با بیان اینکه عراق بازاری مطمئن است، گفت: این بانک مجوز تاسیس ۷ شعبه را در عراق دریافت کرده و سرمایه هر شعبه به ۵۰ میلیون دلار افزایش یافته است.
کوروش پرویزیان در نشست تامین مالی صادرات گفت: عراق یک بازار مطمئن به لحاظ برآوردهای مختلف است. بانک پارسیان هم درحوزه بانکی و هم در حوزه های مرتبط از جمله نظام های پرداخت تمام زیرساخت های لازم را برای زوار ایرانی در عراق آماده کرده است.
وی افزود: بانک پارسیان مجوز ایجاد ٧ شعبه را در عراق گرفته و سرمایه شعبه را به ٥٠ میلیون دلار افزایش داده است. دو شعبه این بانک در عراق ایجاد شده، اگر محدودیت ها و شرایط اجازه دهد ۵ شعبه دیگر را نیز به زودی راه اندازی خواهیم کرد.نه تنها سرمایه شعبه، بلکه سرمایه بانک پارسیان را نیز افزایش دادیم تا بتوانیم ریسک های بزرگ تر را نیز پوشش دهیم، هرچند که در حال حاضر نیز ریسک های بزرگ را از شعبه به ستاد بانک منتقل می کنیم.
این مقام مسئول گفت: ضمانت های صادراتی را از شعبات بانک پارسیان به ستاد انتقال می دهیم و متناسب با سرمایه، خطوط اعتباری در اختیار صادرکنندگان قرار می دهیم. آمادگی داریم تا با ترکیب منابع بانک های شریک و همراه، کنسرسیومی برای تامین مالی پروژه های صادراتی تا سقفی که بانک مرکزی اجازه دهد، انجام دهیم.
پرویزیان با بیان اینکه ٣ زیرساخت برای صادرات کالا و خدمات فنی و مهندسی به عراق نیاز داریم، ادامه داد: اولین زیرساخت لازم پوشش بیمه ای توسط صندوق ضمانت صادرات و بیمه های تجاری است.قراردادی را با صندوق ضمانت صادرات منعقد کرده، نیروها را آموزش داده ایم و مسئول مستقیم برای حوزه صندوق ضمانت صادرات در بانک پارسیان تعیین کرده ایم.
وی با بیان اینکه قراردادی با صندوق توسعه ملی در زمینه سپرده های ارزی و ریالی منعقد کرده ایم، گفت: اگر تحریم اخیر نبود، شاید می توانستیم حرکت های خوبی در حوزه عراق انجام دهیم.پیشنهادی را به هیات امنای صندوق توسعه ملی دادیم که تصویب شد و براساس آن نرخ ارز تامین صادرات در حوزه تامین مالی صادرات رقابتی شود. براین اساس، نرخ های صادراتی کشورهای مختلف صرف نظر از نرخ برابری با ارز ملی، امکان انعطاف دارند.
پرویزیان با بیان اینکه 500 میلیارد تومان برای تامین مالی صادرات در بانک صادرات در نظر گرفته ایم، افزود: به هر فردی که به عنوان صادرکننده در بانک توسعه صادرات ثبت شده باشد، تسهیلات با نرخ سود یک درصد کمتر می دهیم.با وجود اقدامات و توافقات خوب بانک مرکزی با بانک مرکزی عراق، ساختار نظام بانکی این کشور از زمان حمله آمریکا به این کشور با توافق قدرت های بزرگ است و باید به روش هایی عمل کنیم که متناسب با محدودیت های آن باشد.