سکینه کهنسال واجارگاه در گفتوگو با ایسنا، بیان کرد: برگ زرشک دارای مقدر زیادی ویتامین "ث" است، بنابراین در درمان بیماری اسکوربوت مفید است.
وی با بیان اینکه جویدن برگ زرشک، باعث محکم شدن لثه و دندان میشود، اظهارکرد: در موقع آنژین و گلودرد، دم کرده برگ زرشک را غرغره کنید.
عضو هیات علمی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی اظهارکرد: مقدار 20-10 گرم پوست ریشه یا ساقه و یا میوه زرشک را در یک لیتر آب ریخته و آنرا بجوش بیاورید سپس آنرا از روی اجاق برداشته بگذارید برای مدت 10 دقیقه بماند، این جوشانده را صاف کرده و با شکر یا عسل شیرین کنید. مقدار مصرف روزانه آن سه فنجان در فاصله بین غذاها است بومیان معتقدند برای درمان کبد چرب مفید است.
کهنسال واجارگاه با اشاره به اینکه مصرف زیاد زرشک ممکن است باعث بروز خونریزی بینی یا تهوع شود، تصریح کرد: استفاده از زرشک در زنان باردار ممکن است باعث انقباض رحم و سقط جنین شود.
وی ادامه داد: مصرف زیاد این گیاه به مدت طولانی میتواند سبب ناراحتی معده و رودهها شود و جذب ویتامین گروه "ب" را در بدن مختل کند.
عضو هیات علمی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی گفت: مصرف زرشک برای نوزادان و کودکان توصیه نمیشود، زیرا باعث بروز اختلالات کبدی شده و زردی را بدتر میکند.
کهنسال واجارگاه تصریح کرد: زرشک در دوران شیردهی توصیه نمیشود، زیرا بربرین موجود در آن به نوزاد منتقل میشود.
وی با اشاره به اینکه عملکرد آنتی بیوتیکی زرشک ممکن است موجب بروز اختلالات درمانی در افراد شود، یادآورشد: مصرف موضعی زرشک ممکن است با واکنشهای حساسیتی همچون خارش، سوزش و قرمزی پوست همراه باشد.