کد خبر: ۱۵۶۲۵۶
تاریخ انتشار: ۱۰:۰۶ - ۱۱ فروردين ۱۳۹۸ - 31 March 2019
بانکداری ایرانی  ـ امام صادق(ع) به معرفی برترین نکته در دید و بازدیدهای خویشاوندی پرداخت.

به گزارش باشگاه خبرنگاران پویا از جمله فرهنگ‌های زیبای ما ایرانیان فرهنگ دید و بازدید با اقوام و آشنایان و دوستان است که در تعابیر دینی از آن با عنوان صله رحِم یاد می‌شود و دین اسلام اهتمام ویژه‌اى به این خصلت والاى انسانى دارد و پیشوایان این آیین آسمانى، با تعبیرهاى گوناگون و تنبّه آفرین، مسلمانان را نسبت به انجام آن، توصیه و تشویق کرده‌اند؛ چرا که ضیافت، مهماندارى و مهمان‌نوازى، دست و دل باز بودن و سفره‌اى گشوده داشتن، نشانه جوانمردى و سخاوت به عنوان برجسته‌ترین ارزش‌هاى انسانى و مکارم اخلاقى هستند.

در نگاه روایات به تأثیرات معنوی دید و بازدید اشاره شده است. افزایش طول عمر، دفع بلا، افزایش روزی، آسانی حساب قیامت و ... از جمله این موارد است. امام رضا(ع) در یک روایت با اشاره به اثر صله رحم در افزایش طول عمر فرمود: «چه‌بسا مردی که سه سال از عمرش بیشتر نمانده، ولی صله رحم به‌جا آورد و خدا به‌خاطر این کار، عمرش را به 30 سال افزایش دهد و خدا آنچه را می‌خواهد انجام می‌دهد؛ یَکونُ الرّجل یَصِلُ رَحِمَهُ فیکونُ قَد بَقِیَ من عمرِهِ ثلاثُ سنین فَیُصَیِّرُها اللهُ ثَلاثینَ سَنَهً…». (الکافی، ج2، ص150)

اما در عین حال صله رحم دارای آدابی است که نیاز است مهمانان نسبت به آن توجه لازم را داشته باشند. عدم هماهنگی قبلی با میزبان، مهمانی خارج از وقت مرسوم، به سختی انداختن میزبان به انحای مختلف و ... از چالش‌های مهم دید و بازدیدها محسوب می‌شود؛ لذا خودداری از هرگونه آزار و اذیت نه تنها بر ثواب صله رحم می‌افزاید بلکه باعث تألیف و نزدیکی قلوب می‌شود. در این باره امام صادق(ع) فرمود: «برترین چیزی که با آن صله ارحام انجام می‌گیرد، خودداری کردن از آزار و اذیّت آنان است؛‌ أفضَلُ ما توصَلُ بِهِ الرَّحِم کفُّ الأذی عَنْها. (الکافی، ج 2، ص 151).
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: