کد خبر: ۱۵۴۶۵۲
تاریخ انتشار: ۰۰:۱۴ - ۱۵ اسفند ۱۳۹۷ - 06 March 2019

بانکداری ایرانی - وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان این که در هر حوزه‌ای که فناوری و نوآوری ایجاد شد، زندگی مردم راحت شده و رفاه برای آن‌ها به وجود آمده است، گفت: خیلی‌ها پیش‌ از این «اپل» را دوست داشتند ولی محدودیت‌هایی که اخیراً برای شرکت‌های ایرانی ایجاد کرده‌اند، باعث شد گوشی‌های اپل را خاموش کرده و کنار بگذارند.

به گزارش ایسنا، به نقل از پایگاه وزارت ارتباطات، محمدجواد آذری جهرمی عصر امروز (سه شنبه) در «اولین رویداد نوروز نوآوری» با محوریت «متنوع سازی اکوسیستم استارتاپی و نوآوری ایران»، هم‌زمان با اختتامیه ششمین دوره جایزه ملی مدیریت فناوری و نوآوری حضور پیدا کرد. او پیش از ایراد سخنرانی در این مراسم با حضور در جمع جوانان فعال در حوزه استارتاپی از نزدیک با مشکلات و موانع پیش روی آن‌ها آشنا شد و دستوراتی را نیز به‌منظور تسهیل شرایط کاری آن‌ها صادر کرد.

وی با بیان اینکه کشور ما با یک مشکل جدی مواجه است و آن‌هم بهره‌وری پایین در حوزه‌های مختلف است، افزود: البته راه‌حل خیلی مشخص افزایش بهره‌وری نوآوری‌های جدید در هر عرصه‌ای است و فناوری اطلاعات هم یکی از بسترهای بسیار خوب برای پیاده‌سازی خلاقیت‌ها است. ظرفیت جوانان کشور هم ظرفیت خوبی است هرچند با نشست‌هایی که این روزها با استارتاپ‌ها داریم گلایه‌هایی مطرح می‌شود و انتظار دارند دولت در این زمینه با آموزش نیروی انسانی کاردان و متخصص به آن‌ها کمک کند.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه این نشانه خوبی از بلوغ اکوسیستم استارتاپی است، گفت: عمده گلایه‌ها بر این است که کیفیت نیروی انسانی فارغ‌التحصیل از دانشگاه متناسب با ظرفیت‌های موردنیاز بازار کار نیست. هرچند معتقدم ظرفیت نیروی جوان بسیار خوبی در کشور وجود دارد که می‌تواند مثمر ثمر باشد.

جهرمی ادامه داد: آنچه ضرورت دارد همه به‌نوبه خود به آن بپردازیم ایجاد تغییرات در زیرساخت‌های موجود به‌خصوص در اکوسیستم استارتاپی به‌منظور ایجاد تسهیلاتی است که این جوانان بتوانند در بازار پیش رو حضور پررنگ‌تری داشته باشند و نیازمندی‌های کشور را مرتفع کنند تا هم مشکل بهره‌وری در کشور را حل کنند و هم ثروت آفرینی و ایجاد اشتغال داشته باشند.

وی با بیان اینکه برگزاری این نشست‌ها و همایش‌ها خیلی خوب است و می‌تواند تأثیرگذار باشد به‌شرط آنکه فراموش نکنیم وظیفه اصلی ما صرفاً برگزاری رویداد و همایش نیست، گفت: وظیفه اصلی ما این است که بازارها را فعال کنیم. در سال جاری باید هم سازمان فناوری اطلاعات و هم معاونت علمی ریاست جمهوری برای دو موضوع با همگرایی یک برنامه‌ریزی مدون داشته باشند. نخست برای بحث توسعه آموزش و رفع مشکلی که از سمت اکوسیستم استارتاپی اعلام‌شده است و ما موظفیم به‌عنوان حاکمیت برای تربیت نیروی انسانی در این حوزه سرمایه‌گذاری کنیم.

وزیر ارتباطات با بیان اینکه یک‌زمانی در کشور سازمان فنی و حرفه‌ای داشتیم گفت: در حوزه کسب‌وکارهای نوپا یا باید از همان ظرفیت استفاده شود و یا باید نهادسازی شود. این ضرورت فوری بازار است که بتوانیم نیروی‌هایی که فارغ‌التحصیل می‌شوند را بارور و غنی‌سازی کنیم تا به اکوسیستم تزریق شوند. نکته دوم تحریک بازار است. شهر هوشمند در کشور باید حرکت کند تا این استارتاپ‌ها بتواند دستاوردهای خود را پیاده‌سازی کنند.

جهرمی با بیان اینکه بحث هوشمندسازی انرژی باید دردستور کار قرار گیرد، افزود: در حوزه کشاورزی هوشمند که چالش بزرگ ما در کشور است به این سمت حرکت و بازار را فعال کنیم. من از کشاورزی و انرژی نام بردم اما می‌شود از بهداشت و سلامت هم نام برد. اساساً یکی از بزرگ‌ترین اقتصادهای تحول دیجیتال حوزه سلامت است که با سرعت زیادی هم می‌شود به آن دسترسی پیدا کرد. این دو موضوع (آموزش و تحریک بازار) مهم‌ترین اقدامات برای کمک به اکوسیستم استارتاپی است.

وی تصریح کرد: دستگاه‌های مختلف کشور هم طبیعتاً باید مقررات خود را متناسب با این فضا تغییر دهند که این حرکت و جنبشی که در میان جوانان ایجادشده است متوقف نماند و به ثمر بنشیند تا دستاوردش برای نظام و کشور، توسعه اقتصادی و ایجاد اشتغال و افزایش بهره‌وری باشد و درنهایت هم باعث رفاه برای مردم شود.

آذری جهرمی با تأکید بر اینکه در هر حوزه‌ای که فناوری و نوآوری ایجاد شد زندگی مردم راحت شده و رفاه برای آن‌ها به وجود آمده است، گفت: خیلی‌ها پیش‌ازاین «اپل» را دوست داشتند، ولی محدودیت‌هایی که اخیراً برای شرکت‌های ایرانی ایجاد کرده‌اند باعث شد گوشی‌های اپل را خاموش کرده و کنار بگذارند. سازمان تنظیم مقررات رادیویی به‌زودی گزارش خود در این ارتباط را منتشر خواهد کرد.

وی افزود: فعالیت و توسعه خدمات در حوزه فناوری اطلاعات و حوزه کسب‌وکارهای نوپا و توسعه اقتصاد دیجیتال در کشور باعث ایجاد رفاه برای مردم شده است و مردم دیگر از موبایل صرفاً برای پیام‌رسان‌ها یا یک شبکه اجتماعی و بازی و سرگرمی استفاده نمی‌کنند.

وزیر ارتباطات بابیان اینکه گوشی‌های موبایل بخشی از زندگی روزمره مردم شده است گفت: گوشی که روی آن سیستم حمل‌ونقل و شبکه بانکی کار نکند محکوم به خارج شدن از بازار است؛ این خود به معنای آن است که فعالیت‌ها در حوزه فناوری توانسته است برای مردم رفاه به ارمغان بیاورد.

آذری جهرمی با بیان اینکه سال پیش رو طبیعتاً به لحاظ اقتصادی بر اساس سیگنال‌هایی که وجود دارد به لحاظ تأمین منابع در حوزه‌های مختلف با محدودیت‌هایی مواجه خواهیم بود گفت: این خبر خوبی و می‌تواند یک تهدید باشد اما برای اکوسیستم نوآوری و اکوسیستم استارتاپی یک فرصت است. فرصتی که سازمان‌های مختلف نیازمند به افزایش بهره‌وری و بالطبع نیازمند اکوسیستم استارتاپی می‌شوند.

وزیر ارتباطات در خاتمه ابراز امیدواری کرد که تلاش‌ها و حمایت‌های مؤثر و هم‌افزایی‌ها مجموعه‌های مختلف در سال آینده به اهداف تعیین‌شده برای کمک به اکوسیستم استارتاپی منجر و چارچوب خوبی برای فعالین این حوزه ایجاد شود.
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: