به گزارش ایسنا، قربانعلی محمدپور در نشست بررسی و تبادل نظر درخصوص مخاطرات زیست محیطی استان که با حضور مشاور ارشد و کارشناسان جایکا در سالن اجتماعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی گیلان برگزار شد، با بیان اینکه مشکلات زیست محیطی موجود در کشئرهای در حال توسعه بر کسی پوشیده نیست، اظهار کرد: پدیده های ناگوار زیست محیطی همچون ریزگردها، آلودگی خاک، بیماری جنگل های زاگرس، از بین رفتن سفره های آب زیرزمینی و پسماند و فاضلاب مناطق مختلف کشور را تحت تاثیر قرار داده است.
وی با بیان اینکه در استان گیلان، مشکل مدیریت پسماند و پس آب های خانگی، صنعتی و بیمارستانی را داریم، افزود: بخش عمده ای از مشکلات زیست محیطی تالاب انزلی به کاهش تراز آبی دریای خزر باز می گردد.
محمدپور، صنوبرکاری، تالاب خواری و انباشت رسوبات بالادست را از دیگر مشکلات تالاب انزلی دانست و یادآور شد: براساس آخرین گزارشات دانشگاه تهران سالانه یک سانتیمتر از عمق تالاب کم می شود.
وی، پهنه آبی تالاب انزلی را حدود 19 هزار هکتار دانست و خاطرنشان کرد: عمق تالاب در حال کاهش پیدا کردن است و در حال حاضر به 16 هزار هکتار رسیده است. خوشبختانه دولت تدبیر و امید حساسیت ویژه ای برای احیای تالاب انزلی دارد.
این مقام مسئول، شهرستان های رشت، صومعه سرا و انزلی را دخیل در وضعیت تالاب دانست و متذکر شد: در حوزه تالاب انزلی یکصد هکتار رفع تصرف کرده ایم و به دنبال پیشگیری از تصرف تالاب هستیم. در این راستا مشارکت تشکل های زیست محیطی غیر دولتی بسیار اهمیت دارد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان با اشاره به آغاز فاز دوم فعالیت های پروژه مدیریت تالاب توسط جایکا، خاطرنشان کرد: فاز دوم تا اردیبهشت ماه سال آینده به تمام می رسد و امیدواریم گام خوبی برای احیای تالاب انزلی باشد.