بانکداری ایرانی ـ مدیر امور تحقیق و توسعه بازار بانك ايران زمين گفت: با ارائه سرویس های بانکداری باز در بانک ایران زمین، این بانک تا سال 1400 شعبه فیزیکی نخواهد داشت و همه سرویس ها دیجیتالی خواهد شد.
اصغر باباپور در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار
بانکداری ایرانی درباره محصولات جدید این بانک که در نمایشگاه بانکداری دیجیتال رونمایی شد گفت: دو محصول در این نمایشگاه رونمایی شد. «آی زد بوم» در واقع تمام سرویس هایی است که یک فرد یا گروه می تواند از طریق سرویس های باز دریافت کند. دیگری هم اختصاص کارت هدیه بدون نیاز به شارژ در مقطع صدور است که الزامی برای شارژ در همان مرحله صدور وجود ندارد و مشتری می تواند پس از تهیه کارت در زمان دلخواه این کارت هدیه را شارژ کند. این محصول تکمیل کننده سبد کارت های هدیه در بانک ایران زمین است ضمن اینکه فهرست محصولات و خدمات این بانک را نیز تکمیل تر کرد.
وی با اشاره به حرکت بانک ایران زمین به سمت دیجیتالی شدن گفت: بانک ایران زمین از جمله پیشگامان ارائه سرویس ها و خدمات بر روی پلتفرم باز است. از افتخارات این بانک است که برای اولین بار این موضوع توسط بانک ایران زمین مطرح شد و یکی از اولویت های در نظر گرفته شده نیز حرکت در مسیر دیجیتال شدن است. بعد از این اتفاق بانک های دیگر این مسیر را آغاز کرده اند که در نمایشگاه سال گذشته نیز دیده می شد. این موضوع باعث مسرت است که دیجیتالی شدن بانک ها از بانک ایران زمین شروع شده است و بقیه بانک ها هم در همین مسیر حرکت می کنند.
باباپور ادامه داد: امروزه تمامی خدمات و سرویس های بانک ایران زمین می تواند به مشتریان این بانک و مخاطبان خارج از این بانک ارائه شود. هم چنین بسیاری از سرویس ها و اپلیکیشن های پرداخت و انتقال وجه از خدمات بانک ایران زمین بهره می برند.
وی درباره کارآیی و عملکرد شعبه دیجیتال در مجتمع مگامال تهران گفت: این شعبه یک نمونه ای از بانکداری دیجیتال بدون حضور نیروی انسانی است و تمامی خدمات از طریق ماشین ها و دستگاه های نصب شده انجام و کلیه خدمات دیجیتالی از طریق این شعبه به مردم عرضه می شود.
مدیر امور تحقیق و توسعه بازار بانك ايران زمين با اشاره به اینکه هم اکنون 97.6 درصد تراکنش های این بانک بیرون از شعبه است و عملا 3 درصد تراکنش ها داخل شعبه است و اگر کارکرد شعبه ها تغییر نکند عملا تا مدتی دیگر، کارکردی نخواهند داشت.
وی در پاسخ به این سئوال که آیا زیرساخت ها برای بانکداری باز و دیجیتالی به صورت کامل در بانک ایران زمین فراهم شده است؟ گفت: به عنوان نمونه سرویس «آی زد بوم» را می توان یکی از همین زیرساخت ها قلمداد کرد. این زیرساخت ها می تواند در اختیار همه باشد. این بانک در این مسیر جدید، به دنبال اضافه کردن شعبات فیزیکی نیست و فقط این سرویس ها هستند که در اختیار مشتریان قرار می گیرند تا در هر نقطه ای از دنیا بتوانند خدمات دریافت کنند.
باباپور ادامه داد: زیرساخت های تامین شده از سوی بانک ایران زمین برای هر گروه مشتری و استارت آپ امکان توسعه بانکداری دیجیتال را می دهد. این هدفگذاری بانک است و در همین مسیر پیش می رود. در این زمینه باید گفت بانک ایران زمین تا سال 1400 به هدفگذاری های این حوزه خواهد رسید و هر سال یک گام بلند بر خواهیم داشت تا در آن سال بانک ایران زمین تمام دیجیتال شود.
وی درباره استقبال از سرویس های مبتنی بر بانکداری دیجیتال در بانک ایران زمین گفت: بسترها برای حضور و فعالیت فین تک ها و استارت آپ ها مه سرویس های باتنکی را می خواهند وجود دارد. گروه های دیگر از قبیل مشتریان و مردم نیز رفته رفته از این خدمات استفاده می کنند.
باباپور افزود: سیستم ها و سرویس های بانک ایران زمین یکپارچه است و به عنوان مثال یک مشتری برای دریافت تسهیلات می تواند از دستگاه های خودپرداز درخواست خود، از اینترنت بانک مدارک خود و از موبایل بانک مبلغی برای حساب تعیین شده را واریز نماید و نیازی نیز به حضور در شعب نداشته باشد.
این مسیر و هدفگذاری تعیین شده در بانک ایران زمین است. در مجموعه سیستم بر اساس درخواست مشتری کار می کند. وقتی سرویس ها شخصی سازی شده و بر اساس توان افراد ارائه شود مشتری به راحتی از همه این خدمات به صورت یکجا و متمرکز بهره می برد.