کد خبر: ۱۴۸۵۴۹
تاریخ انتشار: ۰۹:۱۸ - ۱۹ آذر ۱۳۹۷ - 10 December 2018
کارگرانی که باید در کارخانه‌ها مشغول ساخت قطعات خودرو برای ارسال به ایران باشند هم‌اکنون مشغول درگیری با نیروهای امنیتی در شانزلیزه هستند و این داستان سرسپردگی یک دولت است.
بانکداری ایرانی - کارگرانی که باید در کارخانه‌ها مشغول ساخت قطعات خودرو برای ارسال به ایران باشند هم‌اکنون مشغول درگیری با نیروهای امنیتی در شانزلیزه هستند و این داستان سرسپردگی یک دولت است.

خبرگزاری تسنیم ــ علی بختیاری زاده، جلیقه‌زردها سه هفته است که خیابان‌های پاریس را به صحنه جنگ و درگیری با نیروهای امنیتی تبدیل کرده‌اند و تاکنون 3 کشته داده‌اند و 800 نفر زخمی شده‌اند. با جدی شدن ناآرامی‌ها هر روز جمعیت بیشتری به خیابان‌ها می‌آیند و حالا دامنه اعتراضات به سایر شهرها و کشورهای دیگر منطقه یورو مثل بلژیک و آلمان کشیده شده است. پلیس از مقابله با سیل انبوه معترضان عاجز مانده و به‌ناچار، نیروهای ارتش به‌کمک گرفته شده‌اند.

اقتصاد، حرف اول و آخر معترضان فرانسوی است؛ کاهش مالیات‌ها، افزایش حقوق و دستمزد، کاهش هزینه‌های سوخت، و بهبود شرایط بازنشستگی از جمله خواسته‌های آن‌هاست که البته با مقاومت دولت، اکنون، استعفای ماکرون رئیس جمهور و حتی برخی، پایه‌گذاری جمهوری جدید را برای بهبود اوضاع اقتصادی خود خواستار شده‌اند.

اعتراضات فرانسه از تصمیم دولت برای افزایش 4درصدی مالیات بر سوخت شروع شد. پیش‌بینی شده بود با این افزایش 4 میلیارد یورو از کسری بودجه دولت فرانسه جبران شود، این در حالی است که همین حالا هم قیمت سوخت نسبت به درآمد مردم بسیار بالاست.

بر اساس آمار رسمی دولت، متوسط درآمد ماهانه هر فرانسوی 1700 یورو است، این در حالی است که به‌ویژه در پی رشد قیمت جهانی نفت خام، قیمت هر لیتر بنزین به 1.5 یورو رسیده است. بنزین در فرانسه از ابتدای سال جاری میلادی 27 درصد گرانتر شده است، بنابراین بی‌راه نیست اگر ترامپ رئیس جمهور آمریکا را یکی از عوامل بروز ناآرامی‌های فرانسه بدانیم. ترامپ با اتخاذ رویکردی ضدایرانی از توافق هسته‌ای خارج شد و تحریم‌ها علیه یکی از بزرگترین تولیدکنندگان نفت در جهان را بازگرداند، در نتیجه سیاست‌های ایران‌ستیزانه ترامپ، قیمت نفت طی ماه‌های اخیر به 86 دلار در هر بشکه هم رسید که بالاترین قیمت ثبت‌شده برای نفت طی 4 سال گذشته بوده است. خودروسواران فرانسوی که در سال 2017 بنزین را با مبنای نفت خام 54دلاری خریده بوده‌اند تا چند هفته اخیر می‌بایست بنزین را با نفت 86دلاری می‌خریدند یعنی 59 درصد گرانتر از سال قبل. حتی حالا هم که نفت ارزان شده متوسط قیمت نفت در سال جاری به 69 دلار رسیده که نسبت به متوسط قیمت در سال 2017 رشد 27درصدی داشته است.

بنابراین دولت فرانسه که طی سال‌های اخیر در سیاست‌های ضدایرانی خود چیزی کمتر از آمریکا نداشته و چه در جریان مذاکرات هسته‌ای و چه پس از مذاکرات در موضوع رفع تحریم‌ها و اکنون در بحث بازگشت تحریم‌ها کنار آمریکا بوده است چوب این سیاست‌ها را در خیابان‌های پاریس و شهرهای دیگر می‌خورد. از دو ماه گذشته خودروسازان فرانسوی ارسال قطعات به ایران را متوقف کرده‌اند و کارگرانی که باید در کارخانه‌ها مشغول ساخت قطعات خودرو برای ارسال به ایران باشند هم‌اکنون مشغول درگیری با نیروهای امنیتی در خیابان‌های فرانسه هستند و این داستان سرسپردگی یک دولت است.
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: