به گزارش ایسنا، ایران سالانه حدود 400 تن زعفران تولید میکند که برداشت آن از اواسط مهر ماه هر سال آغاز می شود. ایران بزرگترین تولیدکننده و تامین کننده طلای سرخ در جهان است که سهمی بالغ بر 95 درصد بازار جهانی را در اختیار دارد.
علی حسینی - عضو شورای ملی زعفران - درباره وضعیت تولید این محصول گفت: امسال چیزی حدود 120 هکتار اراضی استانهای مختلف زیر کشت زعفران رفته و پیشبینی میشود حدود 400 تن از این محصول ارزآور تولید شود چرا که شرایط اقلیمی و آب و هوایی مساعدی داریم.
وی افزود: تنها چیزی که در این زمینه با حمایت شورای ملی زعفران و همکاری و مشارکت تولیدکنندگان پیشرفت کرده، کیفیت زعفران است؛ چرا که اکثر تولیدکنندگان به دنبال افزایش تولید کیفی زعفران هستند. قیمت این محصول بسته به کیفیت آن از کیلویی پنج میلیون و 500 هزار تومان تا 12 میلیون تومان متفاوت است.
حسینی با بیان اینکه اگر دولت سختگیریهای خود را بابت بازگشت ارز حاصل از صادرات زعفران اصلاح کند، شاهد افزایش صادرات آن خواهیم بود، تصریح کرد: کیفیت زعفران روز به روز بهتر شده و قیمت آن نیز در بازار جهانی و داخلی معقول و منطقی است اما اگر مشکلاتی که امروز بر سر راه صادرکنندگان قرار دارد حل نشود، در صادرات آن با مشکل مواجه میشویم. البته دولت در شرایط کنونی حق دارد که ارز حاصل از صادرات محصولات مختلف را مدیریت کند اما میتواند سختگیریهای خود را برای صادرکنندگان واقعی کنار بگذارد تا آنها بتوانند بهتر از گذشته به صادرات این محصول ارزآور کمک کنند.
عضو شورای ملی زعفران با بیان اینکه اگر سختگیریهای مذکور را ادامه دهیم جای پای صادرکنندگان یکبار مصرف را باز کردهایم و هماکنون نیز این اتفاق افتاده است، اضافه کرد: دولت میتواند مانند دهه 70 اینگونه برنامهریزی کند که به صادرکنندگان واقعی زعفران اجازه دهد که اظهارنامه ارز حاصل از صادرات خودشان را به واردکنندگان واقعی برای تامین نیاز کشور با قیمت مناسب بدهند تا این مشکلات برطرف شود.
او به ایسنا خاطرنشان کرد: یکی از مشکلاتی که امروز در این زمینه وجود دارد این است که هر کیلوگرم زعفران بین 700 تا 1000 دلار عرضه میشود اما قیمت آنرا برای بازگشت ارز حاصل از صادرات، 1450 دلار ثبت میکنند و همین میشود که آمارها دروغ در میآید و صادرکنندگان واقعی با مشکل مواجه میشوند.