محمد شکرچی زاده رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما با اذعان به کیفیت پایین و نامناسب رویه جاده های کشور گفت : 60 درصد بودجه ساخت راهها به قیر و آسفالت اختصاص دارد و در این راستا توجه به کیفیت این دو مقوله و روسازی و رویه راهها امری ضروری است.
وی افزود: سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای از سوی دیگر رعایت کیفیت در حوزه قیر و آسفالت را از ما طلب میکند و این تکلیفی برای ما است که در کنار کمیت به کیفیت هم توجه خاص داشته باشیم.
وی راه اندازی سامانه پایش و رصد راه های کشور را یکی ازاقدمات مناسب باهدف بهبود کیفیت جاده های کشور دانست و افزود: سیستم PMS در واقع مدیریت خردمندانه راه است که نمای مناسبی از وضع جاده های کشور در اختیار ما قرار می دهد تا براساس این داده ها اقدامات لازم برنامه ریزی شود.
رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با تاکید بر اینکه باید استفاده از مصالح جدید برای ارتقاء کیفیت راهها در دستور کار قرار گیرد گفت: در این مرکز استفاده از رویه های بتنی به جای رویه آسفالت در دستور کار قرار گرفت.
وی افزود: ازآنجا که سیمان در کشور بیشتر در اختیار داریم و از طرف دیگر صادرات قیرآسان تر از صادرات سیمان است بنابراین می توان به جای استفاده از قیر در آسفالت ها ، از رویه بتنی در جاده ها استفاده کرد که با این اقدام سن مفید جاده های کشور تا 40 سال افزایش خواهد یافت.
شکرچی زاده توجه به فناوریهای نوین در این حوزه را از نیازها و مطالبات سازمان راهداری دانست وافزود: برگزاری همایش و نمایشگاه ملی قیر و آسفالت می تواند در این زمینه یک گام مهم محسوب شود.