به گزارش ایرنا، اجلاس سران کشورهای اتحادیه جنوب شرق آسیا در سایه تدابیر شدید امنیتی تا روز پنجشنبه 24 آبان ادامه دارد.
مالزی، اندونزی، سنگاپور، فیلیپین، برونئی، میانمار، کامبوج، لائوس، ویتنام وتایلند اعضای دهگانه 'آسه آن' را تشکیل می دهند که از سال 1967 تشکیل شده است.
دراین اجلاس همچنین سران یا مقام های ارشد کشورهای عضو آسه آن پلاس که شرکای گفت وگویی این اتحادیه هستند، نشست های مشترکی با اعضای آسه آن برگزار می کنند.
آمریکا، استرالیا، چین، نیوزیلند، ژاپن ، کره جنوبی، هند و روسیه شرکای گفت وگویی آسه آن را تشکیل می دهند.
اجلاس کارشناسی آسه آن از روز 11 تا 13 نوامبر (19 تا 21 ابان) برگزار شد.
رهبران آسیا و اقیانوس آرام در این هفته در سنگاپور درکنار رهبران کشورهای جنوب شرق آسیا گفت وگو و بررسی راهکارها برای رفع مشکلات منطقه ای منطقه ای مانند بحران آوارگان روهینگیایی ، تنش در دریای جنوبی چین و جنگ تجاری آمریکا علیه چین را در دستور کار خود قرار داده اند.
شرکت چین درمذاکرات اقتصادی و تجاری بلوک آسه آن بسیار حائز اهمیت است زیرا این کشور براساس گزارش اقتصاد دانان بیش از یک سوم از تولید ناخالص داخلی جهان را به خوداختصاص داده است.
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا برخلاف سال گذشته در اجلاس امسال شرکت نکرده و مایک پنس معاون وی دراین رویداد سالانه شرکت کرده است.
کشورهای منطقه و جهان پیشتر بارها در قبال یکجانبه گرایی آمریکا در منطقه که توسط ترامپ هدایت می شود موضع گرفته وآن را مانع از توسعه تجارت آزاد و کاهش رشد اقتصاد جهانی دانسته اند.
قرار است 'ولادیمیر پوتین' رئیس جمهوری روسیه، 'لی که چیانگ' نخست وزیر چین، ناندرا مودی نخست وزیر هند و شینزو آبه نخست وزیر ژاپن به اجلاس رهبران آسه آن در سنگاپور ملحق شوند.
بر اساس گزارش رسانه های آسیایی ، نخست وزیر چین در حاشیه این اجلاس برای تقویت توافقنامه همکاری جامع اقتصادی (RCEP) تلاش خواهد کرد.
10 کشور عضو اتحادیه جنوب شرق آسیا 'آسه آن' به همراه 6 کشور چین، هند، کره جنوبی، ژاپن، استرالیا و نیوزیلند درچارچوب توافقنامه همکاری جامع اقتصادی(RCEP) درپی گسترش همکاری های اقتصادی و تجاری بدون آمریکا هستند.