بانکداری ایرانی ـ بیژن زنگنه وزیر نفت ایران پیش از آغاز یکصد و هفتاد و چهارمین اجلاس اوپک در وین اظهار داشت که در گفت وگو با وزیر انرژی عربستان به یک چارچوب تفاهمی در رابطه با سطح تولید نفت دست یافته است.
به گزارش ایرنا به وین، زنگنه روز جمعه در گفت و گو با خبرنگاران توضیحات بیشتری را در باره تفاهم صورت گرفته ارائه نداد.
وزیر نفت ایران و خالد بن عبدالعزیز الفالح وزیر انرژی عربستان پیش از آغاز نشست امروز اوپک با یکدیگر دیدار کردند.
عربستان و روسیه در پاسخ به درخواست آمریکا برای افزایش تولید نفت بهمنظور جبران کاهش صادرات نفت ایران و ونزوئلا به دلیل تحریمهای این کشور، چراغ سبز نشان داده بودند.برخی کشورها از جمله ایران، عراق و ونزوئلا مخالف افزایش تولید اوپک هستند.
زنگنه با بیان اینکه متن نهایی(توافق وی و وزیر انرژی عربستان)بایستی به تایید برسد،رابطه خود با وزیر انرژی عربستان را به رغم تنش های سیاسی میان تهران و ریاض مناسب توصبف کرد.
وی در بخش دیگری از اظهارات خود به تحریم های یکجانبه آمریکا علیه ایران پرداخت و هشدار داد که چنانچه این مساله منجر به کاهش تولید نفت ایران شود، ' این امر به نفع مصرف کنندگان نخواهد بود'
وزیر نفت ایران افزود: به نظر من بازار نفت بایستی بر اساس عرضه و تقاضا عمل کند و اعمال تنش های سیاسی به ضرر مصرف کنندگان خواهد بود.
وی در پاسخ به این سئوال که تحریم های آمریکا تا چه میزان بر تولید نفت ایران اثر خواهد گذاشت، گفت: آمریکا از هم اکنون فشارهای خود را آغاز کرده و تحریم ها را عملا به اجرا گذاشته است. این امر سبب شده تا برخی مصرف کنندگان از ایران فاصله بگیرند. اما ما تلاش می کنیم تا به تولید خود ادامه بدهیم.
وی با اشاره به این مطلب که تحریم های آمریکا علیه ایران 'یک جانبه است' و مورد حمایت جامعه جهانی نیست ابراز امیدواری کرد که ایران راه هایی را برای فروش نفت خود پیدا خواهد کرد.
زنگنه در همین رابطه اظهار داشت که بازارهای جدیدی برای نفت ایران موجود است، اما از توضیح بیشتر در باره آن امتناع کرد. وی اظهار داشت که ارائه اطلاعات بیشتر در این باره سبب مانع تراشی خواهد شد.
وی در پاسخ به سئوالی درباره پیام او به ترامپ، یادآور شد: اوپک یک نهاد مستقل است و ما از ترامپ دستور نمی گیریم که آن را اجرا کنیم. او بایستی این مساله را درک کند.
وزیر انرژی عربستان نیز در گفت وگو با خبرنگاران اظهار داشت که عربستان مشکل ظرفیت تولید ندارد و آماده است تا هرگونه کاهشی را در بازارهای نفتی جبران کند.