بانکداری ایرانی ـ آمارها میگوید واردات خودرو نسبت به اواخر دولت دهم روند افزایشی داشته و این در حالی است که کارشناسان و برخی مسوولان معتقدند نباید دلار ۴۲۰۰ تومانی را صرف واردات خودروهای لوکس و اقلام غیرضروری کنیم.
به گزارش ایسنا، انتقادات نسبت به روند رشد واردات خودروهای لوکس همواره در سالهای اخیر مطرح بوده است. کارشناسان معتقدند در شرایطی که اقتصاد کشور با تنگناهایی در محیط بینالملل مواجه شده چرا باید ارز کشور برای واردات کالاهایی، خارج شود که نه تنها سودی برای اقشار متوسط و پایین جامعه ندارد بلکه تهدیدی برای تولیدات داخلی است. با اینکه نسبت به کیفیت خودروهای داخلی همواره نقدهایی مطرح میشود، منطقی نیست که به این بهانه کشور را به عرصهی تاخت و تاز خودروهای لوکس خارجی تبدیل کنیم. طبق آمارها در ۹ ماهه نخست سال ۱۳۹۶ حدود ۵۶ هزار خودرو وارد ایران شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن ۱۳ درصد افزایش داشته است. در سال ۱۳۹۱ و در زمان دولت دهم حدود ۳۴ هزار خودرو وارد ایران شد. بنابراین آمارها از روند تدریجی رشد واردات خودروهای خارجی به ایران حکایت دارد.
امروز یک استاد دانشگاه از تخصیص دلار ۴۲۰۰ تومانی برای واردات خودرو انتقاد کرد. امیرحسن کاکایی با بیان اینکه کشور درگیر یک جنگ اقتصادی است، به ایسنا گفت: تصمیم دولت در تخصیص ارز یارانهای برای واردات کالاهای اساسی مورد نیاز مردم، بسیار درست و مدبرانه است اما نکته عجیب اینکه در چنین شرایطی چه دلیلی دارد که منابع ارزی کشور صرف واردات خودروهای لوکس شود.
از سوی دیگر، امروز معاون سازمان توسعه تجارت از تهیه لیست کالاهای غیرضروری برای حذف از سبد واردات خبر داده است. محمدرضا مودودی در گفتوگو با ایسنا البته در پاسخ به این سوال که کدام کالاها در لیست مذکور قرار خواهند گرفت، آن را به آینده موکول کرده اما گفته که در این فهرست اقلام ضروری، حساس و مواد اولیه واحدهای تولیدی و قطعات و ماشینآلات نیستند.