بانکداری ایرانی ـ رییس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: ایران از طریق سازو کارهای عرضه در بورس کالا به بزرگ ترین تولیدکننده و صادرکننده زعفران در جهان و مرجع تعیین قیمت این محصول در بازارهای جهانی تبدیل می شود.
به گزارش ایرنا، «شاپور محمدی» عصر امروز (چهارشنبه) در آیین راه اندازی معاملات آتی زعفران در بورس کالا بیان داشت: بورس کالای ایران در دنیا از لحاظ تنوع محصول بی نظیر بوده و وجود زعفران به عنوان یک محصول استراتژیک و ارزشمند در این بورس ضروری است.
وی درباره استفاده از قراردادهای آتی محصولات کشاورزی یادآوری کرد: در هند برای هل و نعناع و در برزیل برای قهوه و گوشت، معاملات آتی در بورس های کالایی وجود دارد.
محمدی مدیریت ریسک قیمت، افزایش شفافیت بازار، تسهیل فرآیند کشف قیمت، کمک به توسعه بازار و تسهیل معاملات فیزیکی را از مزایای راه اندازی معاملات آتی در بورس کالا دانست.
وی ادامه داد: حضور گسترده و غیرمنصفانه واسطه ها و پدیده «سلف خری» به مفهوم منفی باعث شده است گرایش به سوی معاملات آتی در بورس کالا ایجاد شود.
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار تصریح کرد: معاملات آتی به علت اینکه نوسان قیمتی و ریسک های شدید را پوشش می دهد می تواند برای ایجاد ثبات در بازارها مفید باشد.
«در صورت اجرای قراردادهای آتی در بخش کشاورزی، دستاوردهایی مانند تنظیم قیمت، تسهیل صادرات، صیانت از منافع ملی و تحقق دسترنج واقعی کشاورزان حاصل می شود».
وی افزود: بهبود گردش اطلاعات، ارتقای استانداردهای کیفی قابل اتکا و ایجاد اطمینان در خریداران و صادرکنندگان از دیگر مزایای استفاده از این ابزار است.
به گزارش ایرنا، آیین راه اندازی معاملات آتی زعفران در بورس کالای ایران عصر امروز با حضور مسوولان وزارت جهاد کشاورزی و بازار سرمایه در تالار معاملات بورس کالا برگزار شد.
قرارداد آتی زعفران تحویل شهریورماه ۱۳۹۷ در حالی از امروز راه اندازی شد که این سررسید تا بیستم شهریور قابل معامله خواهد بود و همه دارندگان کد معاملاتی قراردادهای آتی میتوانند در این نماد به خرید و فروش بپردازند.
اندازه هر قرارداد ۱۰۰ گرم زعفران رشته ای بریده ممتاز (نگین) به عنوان دارایی پایه و حد نوسان قیمت روزانه زعفران در این معاملات نیز مثبت و منفی سه درصد نسبت به قیمت تسویه روز قبل است.