کد خبر: ۱۳۴۱۴۰
تاریخ انتشار: ۱۳:۰۴ - ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۷ - 21 May 2018
یک کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه بورس با عقلانیت و به دور از هیجان زدگی در ماجرای خروج آمریکا از برجام رفتار کرد، گفت: در گذشته وقتی تحریمی اعمال می شد، بورس با بحران شدید مواجه و قیمت ها سقوط می کرد، اما این بار اوضاع آرام بود.
بانکداری ایرانی ـ یک کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه بورس با عقلانیت و به دور از هیجان زدگی در ماجرای خروج آمریکا از برجام رفتار کرد، گفت: در گذشته وقتی تحریمی اعمال می شد، بورس با بحران شدید مواجه و قیمت ها سقوط می کرد، اما این بار اوضاع آرام بود.

به گزارش ایرنا، در روزهای اخیر که ترامپ رئیس جمهوری آمریکا از برجام خارج شد و بازگشت تحریم ها در بازه زمانی 90 و 180 روزه موکول کرد، نگاهی به روند معاملات بورس نشان می دهد فضایی آرام و بدور از هیجان و یا فضای منفی برقرار شده است.
بر خلاف انتظارات، بازار بورس نه تنها واکنش منفی نشان نداد، بلکه برخی کارشناسان از آن استقبال و تاکید کردند، خیال بازار سرمایه از طرف آمریکا راحت شد و دیگر، اضطراب و نگرانی ناشی از خروج آمریکا وجود ندارد. 
ترامپ شامگاه سه شنبه (18 اردیبهشت) از برجام خارج شد و اعلام کرد برخی تحریم ها را دوباره علیه ایران اعمال می کند.
حسن امیری، کارشناس بازار سرمایه امروز (دوشنبه) در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا درباره تاثیر خروج آمریکا از برجام بر بورس، گفت: خروج آمریکا از برجام نتوانست، تنش جدی در بازار سرمایه ایران ایجاد کند.
وی اضافه کرد: حتی اگر آمریکا بخواهد فروش نفت ایران را محدود کند، به دلیل سازوکارها و ابزارهایی که ایران در سال های تحریم ایجاد کرده است، مشکل بزرگی برای صادرات نفت کشورمان رخ نخواهد داد.
این کارشناس بازار سرمایه با مقایسه شرایط امروز بورس با دوره های مشابه گذشته، افزود: همه شرایطی که امروز برای بورس رخ داده، همانند دورانی است که تحریم ها و فشارهای آمریکا علیه کشورمان تشدید می شد، اما اکنون پیامدهای آن تغییر یافته است.
امیری خاطرنشان ساخت: در گذشته زمانی که بحث تحریم بانکی یا نفتی مطرح شد، بورس با بحران شدید مواجه می شد و قیمت ها سقوط می کرد، اما امسال چنین بحرانی رخ نداد و اوضاع آرام است.
وی یادآورشد: اگر قرار بود وضعیت بورس مانند دوره های گذشته باشد، باید در روز کاری پس از اعلام خروج آمریکا از برجام، ناظر سقوط شدید شاخص ها و قیمت می بودیم، اما چنین نشد.
این کارشناس بازار سرمایه اظهار داشت: نهادهای مدیریتی بورس و همچنین شرکت های بزرگ حقوقی توانستند با عملکرد مناسب، روند حرکت بازار را کنترل کنند و سهامداران نیز با احتیاط برخورد کردند.
وی به سهامداران توصیه کرد، در شرایط که ریسک های متعدد سیاسی پیش روی بازار بورس وجود دارد، به دور از هیجان زدگی و بر مبنای تحلیل خرید و فروش کنند. 

** بورس در انتظار اخبار انگیزه بخش
این کارشناس بازار سرمایه با یادآوری توقف روند صعودی شاخص بورس در مرز 100 هزار واحدی، گفت: شاخص بورس پس از نزدیک شدن به 100 هزار واحد، تحت تاثیر عواملی روانی، عقب نشینی کرد و روندی نزولی یافت.
امیری افزود: تا زمانی که شاخص بورس نتواند از مرز 100 واحد عبور کند، نمی توان گفت روند آن دوباره صعودی شده است.
وی به رشد شاخص بورس در اواخر سال گذشته اشاره کرد و گفت: در اواخر پارسال، قیمت کامودیتی ها (مواد پایه و معدنی) در بازارهای جهانی، روندی صعودی یافت و نیز بهای دلار افزایش پیدا کرد؛ بدین ترتیب آن دسته از شرکت های بورسی که دلار محور بودند، به سوددهی خوبی رسیدند.
این کارشناس بازار سرمایه یادآورشد: البته اکنون نرخ های جهانی کامودیتی ها، رشد زیادی نکرده و نتوانسته اند به قله های جدید قیمتی برسند.
امیری خاطرنشان ساخت: البته هنوز محرک خوب «رشد قیمت شرکت های صادرات محور» در بازار بورس وجود دارد که می تواند برای برخی شرکت ها سود خوبی داشته باشد؛ در واقع مبنای محاسبه درآمد این شرکتها دلار است.
وی سرمایه تاکید کرد، اجرایی شدن این محاسبه، باعث رشد دوباره این شرکت ها در بازار بورس خواهد شد.
امیری درباره چشم انداز حرکت بورس نیز گفت: اگرچه امکان دارد شاخص بورس رشد نکند اما کاهش شدید شاخص نیز بعید است.
این کارشناس بازار با بیان اینکه شاهد عرضه ها و فروش های سنگین در بورس نخواهیم بود، افزود: بازار بورس، دچار بحران «هیجان فروش» نخواهد شد و به سمت استفاده از تحلیل ها پیش خواهد رفت.
برچسب ها: بورس ، آمریکا ، برجام
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: